Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Έκθεση αγιογραφίας- φαγιούμ Σταματούλας Καλογιάννη στην ΤΕΧΝΗ

Έως τις 31 Μαρτίου 2014 θα φιλοξενείται στην "Τέχνη" Κιλκίς η έκθεση φαγιούμ-αγιογραφίας με τίτλο "Τέχνη από καρδιάς..." της Σταματούλας Καλογιάννη, αγιογράφου και ζωγράφου από το νησί της Αλοννήσου των Β. Σποράδων.

Συνάντηση Παύλου Τονικίδη με την Έλλη Φρεγγίδου

Τα εξαιρετικά σημαντικά θέματα κοινωνικής πολιτικής που μπορεί και πρέπει ασκήσει ο Δήμος Κιλκίς, αναδείχτηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, με την εκπρόσωπο των εργαζομένων στη ΚΔΕΚ Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.

Ομιλία Συμπιλίδη και Δεσίρη για τον γυναικολογικό καρκίνο και τον καρκίνο μαστού


"Nα ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές που διαλύουν όλα τα κοινωνικά αγαθά"

Ενημερωτικό της αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
"Συναδέλφισες/συνάδελφοι
Με την είσοδο της άνοιξης και ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει τη μάχη για την αποτροπή των απολύσεων που πρόκειται να γίνουν σε 10 μέρες, δεχόμαστε νέα επίθεση με τη δημοσίευση του ΠΔ 28/28-2-2014, "ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ". Πρόκειται για το ΠΔ που εισάγει τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Το Skype είναι πλέον διαθέσιμο και μέσω webbrowser (ΔΩΡΕΑΝ)

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης*
Με την νέα υπηρεσία του Skype ο χρήστης δεν χρειάζεται ξεχωριστή εφαρμογή, αλλά θα μπορεί να κάνει chat, κλήσεις και βίντεοκλήσεις μέσω ενός απλού plugin στον browser του.

Στις 5 Μαΐου 2014 η δικάσιμος για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του δρόμου Κιλκίς - Θεσσαλονίκη

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2014 (ΦΕΚ 61,11-3-2014) στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή τεσσάρων οδικών έργων στην Κ. Μακεδονία, μεταξύ των οποίων του δρόμου « Ν. Σάντας – κόμβος Ασσήρου» και του δρόμου « Είσοδος Κιλκίς – κόμβος Μαυρονερίου».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Κιλκισιακού Αντώνης Στυλιανόπουλος μιλά στη Γνώμη


Συμπιλίδης: "Γιατί δεν κατεβαίνω Δήμαρχος"


Ευρωεκλογές: παρατηρήσεις στη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η ασυλία: To KKE χαίρει πολιτικής «ασυλίας» από τη στιγμή που έπαυσε να θεωρείται για τον έναν ή τον άλλο λόγο επικίνδυνο για το πολιτικοκοινωνικό καθεστώς: η ιδεολογική κριτική απέναντι στις θέσεις και τις προτάσεις του έχει περιοριστεί στο ελάχιστο – αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ορατή και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη πολιτική του αδυναμία, αλλά στην ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τα καθεστωτικά κόμματα την Ελληνική Δημοκρατία.

«Η Ιστορία των γενοκτονιών από την αρχαιότητα έως σήμερα»

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.00 στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, περιοχή Αγ. Φανουρίου) ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) θα μιλήσει με θέμα «Η Ιστορία των γενοκτονιών από την αρχαιότητα έως σήμερα»
που αποτελεί μέρος των δύο νέων βιβλίων του από τις εκδόσεις «Κάδμος».

Αντιφασιστική εκδήλωση - συζήτηση στο Κιλκίς

Υπογράφει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Με αφορμή την καμπάνια για μια παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 22 Μάρτη 2014, καλούμε σε ανοιχτή αντιφασιστική εκδήλωση - συζήτηση στις 16 Μάρτη και ώρα 7:00 μμ στο Δημαρχείο Κιλκίς. Διεκδικώντας:

O Παυλίδης σχολιάζει την επικαιρότητα.

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
-ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ! Είναι παράδοση πλέον, 2 μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές, η ασφαλτόστρωση μερικών δρόμων της πόλης. Αυτό δηλαδή που έκαναν οι πρώην Δημαρχίες, ακολούθησε πιστά και η νυν. Εκεί που δεν υπήρχε ούτε χαλικάκι, ξαφνικά περίσεψε η πίσσα. Το κατά πόσο υποτιμάται η νοημοσύνη των πολιτών – δημοτών... ακόμη ερευνάται...

«Το πελατειακό κράτος, το προσωπικό αλισβερίσι και το χτύπημα στην πλάτη είναι αυτό που τους κρατάει ακόμη ζωντανούς».


Της Ειρήνης Αγαθοπούλου
Το τελευταίο διάστημα και εν όψει εκλογών, το σάπιο πολιτικό κατεστημένο βάζει τα καλά του γκρίζα κοστούμια, ενεργοποιείται ξανά ξεδιάντροπα και μας κατακλύζει, σα να μην έχει συμβεί τίποτα στη χώρα και τις ζωές των ανθρώπων της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Αθηνά Τσιρίκα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου -με αφορμή την επερχομένη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης- τα παιδιά της Β' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έρχονται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και διαβάζουν ποιήματα, καλωσορίζοντας την άνοιξη!

"20 χρόνια χωρίς τη Μελίνα Μερκούρη,το σύμβολο της ελληνικής ψυχής! "

Άρθρο-Αφιέρωμα του Δημήτρη Παυλακούδη*
Ήταν Μάρτης του 1994, 20 χρόνια πριν, όταν έφευγε από κόντα μας η αιώνια Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη! Η Μελίνα Μερκούρη ήταν το σύμβολο της ελληνικής ψυχής. Αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή με πάθος και ζωντάνια όσο κανείς για τον ελληνισμό, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.

Τόσο κοντά, τόσο μακριά...

Του Πάνου Γεωργιάδη
"Μπροστά" υπάρχει η παρέα, η χαρά, το κέφι, το ξεφάντωμα. "Πίσω" περπατά η μοναξιά... Όχι κουβαλώντας ένα μωρό στο καρότσι για να διασκεδάσει, αλλά για να βρει λίγα αποφάγια από τους κάδους σκουπιδιών... Κιλκίς 2014. Δυο κόσμοι. Τόσο κοντά, τόσο μακριά...
Τόπος: Πλατεία Ειρήνης, Κιλκίς (Καρναβαλικές εκδηλώσεις)

Από θρίαμβο σε Θρίαμβο ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα να μετατρέψει και το ντέρμπυ αυτό σε τυπική διαδικασία σημειώνοντας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τρία τέρματα.

Πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ - Ούτε γουλιά Coca Cola

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Από προχθές άρχισε η ηλεκτρονική εκστρατεία συμπαράστασης των απεργών της Coca Cola της Θεσσαλονίκης με τη συλλογή υπογραφών μέσα από την ως άνω σελίδα της ΓΣΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελληνική Προεδρία κερκόπορτα για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ε.Ε.»

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Μανιάτη, Βενιζέλο και Τσαυτάρη για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Για το Καράτε μιλά στη Γνώμη ο Οτάριο Μελικιάδης


Νέα προσφορά από το γυμναστήριο Kinesis Kilkis

- 12 συνεδρίες Power Plate
- 12 συνεδρίες Vacu thermal elegance pro
- 2 αναλύσεις σώματος (λιπομέτρηση, μέτρηση σπλαχνικού λίπους, μυϊκής μάζας, βασικού μεταβολισμού και δείκτη μάζας σώματος) στην αρχή και στο τέλος του προγράμματος.
Και όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 100,00 ευρώ
* η προσφορά ισχύει έως 29/3/2014

" Ζήσε Μάη μου, ή αλλιώς, καλά σαράντα…."

Γράφει ο  Γιώργος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Τα γεγονότα στο χώρο των σχολείων εξελίσσονται ραγδαία και, σίγουρα, με όχι ευχάριστο τρόπο.
1. Μέσα στην εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στις καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, γεγονός που θα επιφέρει απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων και την παράδοση μεγάλου μέρος των υπηρεσιών που οφείλει να παρέχει το κράτος, στους ιδιώτες.

Για την καθαριότητα του Δήμου Κιλκίς μιλά στη Γνώμη ο Αντώνης Μανουσαρίδης