Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μέχρι 30 Ιουνίου 2014 παρατείνεται ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 για αγρότες

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες για δύο επιπλέον μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2014 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εκδήλωση απονομής βραβείων 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού"

Το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα γίνει η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές και ποιήτριες του 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, που διοργάνωσε η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς.

Επείγουσα έκκληση για στήριξη των πλημμυροπαθών της Σερβίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Κιλκίς, απευθύνει έκκληση στο κοινό για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με σκοπό την ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Σερβίας.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα!

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης  Νίκος Ανδρέου
Τις θυμάστε τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Σαμαρά; Θυμάστε τα 18 μέτρα του Εθνικού Σχεδίου Εξόδου από την Κρίση της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσίασε προεκλογικά στο ΕΒΕΑ; Αν όχι, καιρός είναι, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας.

"Ο πραγματικός νικητής των εκλογών"

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
 Τελείωσαν λοιπόν και η Αυτοδιοικητικές εκλογές της πρώτης Κυριακής και όλοι οι υποψήφιοι ασχολούνται με τα αποτελέσματα. Αγωνιούν για τη δεύτερη Κυριακή και προβληματίζονται με το πώς θα κερδίσουν τους ψηφοφόρους που πήγαν στις κάλπες. Προφανώς είναι σίγουροι ότι αυτοί θα ξαναπάνε. Δεν προβληματίζονται καθόλου για τους ψηφοφόρους που ΔΕΝ πήγαν στις κάλπες και που είναι ένα ποσοστό τρομαχτικό: το 40% δεν πήγε να ψηφίσει! Σχεδόν οι μισοί δηλαδή.

Πρωταθλητής Ελλάδος στην πάλη ο μαθητής του ΓΕΛ Ευρωπού Παύλος Κυριακίδης

Μεγάλη και σπουδαία επιτυχία σημείωσε ο μαθητής Κυριακίδης Παύλος του ΓΕΛ Ευρωπού καθώς κατέλαβε την 1η (Πρώτη) θέση σε όλη την Ελλάδα στη κατηγορία των 84 kg ελευθέρας πάλης, στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σχολικών Αγώνων Πάλης Μαθητών-Μαθητριών Λυκείων-ΕΠΑΛ Σχ. έτους 2013-2014 που διεξήχθη στη Καρδίτσα την Παρασκευή 2 Μαΐου.

Πριν πάω να ψηφίσω… να μην ξεχάσω!

Γράφει η Ελένη Νικολάου
Πριν ψηφίσω την Κυριακή, να μην ξεχάσω:

Ότι όλο αυτό το διάστημα που μας έσωζαν οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Σαμαράς και Στουρνάρας:

8ο Διεθνές Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ στην Παραλία Κατερίνης

To H΄Διεθνές Μουσικοθεατρικό Φεστιβάλ «KVN», που διοργανώνεται από το Κέντρο Υποστήριξης Νεολαίας «ΑΙΓΑΙΟ» Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιείται από τις 20 έως 26 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο Grand Platon στην Παραλία Κατερίνης.

Περιοδεία Περικλή και Απόστολου στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου συνδυασμού Π. Κολότσιου
«Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν αυτούς που έχουν την ικανότητα και το σχέδιο, να εργαστούν σκληρά και να φέρουν αποτελέσματα για τον τόπο μας»

Τούμπαρε το τρακτέρ του και τον σκότωσε

Σήμερα (22.05.2014) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στους Σαρακηνούς Πέλλας, ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός ανετράπη σε παρακείμενο χωράφι και τον καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

Προγράμματα «Αγροτικής Εστίας» 2014: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για 584.550 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, που αφορούν 584.550 δικαιούχους, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Αυτός είναι ο ληστής τράπεζας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δεκαοκτώ (18) φωτογραφίες που απεικονίζουν άγνωστο δράστη, ο οποίος την 27.03.2013, με την απειλή όπλου, διέπραξε ληστεία σε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα στην περιοχή του Ευόσμου.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΑΥΓΗ · Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη- Καθαρή νίκη·Όλοι σήμερα στην Ομόνοια- Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση 7.30 μ. μ. – Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας·Μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής, μάχη για δημοκρατική ψήφο
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Έφοδος των Τούρκων στο Αιγαίο-Ορυμαγδός προκλήσεων χθες στο πλαίσιο αεροναυτικής άσκησης·Εισβολή μικροομολογιούχων σε εκδήλωση του Βενιζέλου!-Αποδοκίμασαν άγρια για το PSI τον αντιπρόεδρο στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη·Οι συνταξιούχοι του 2011 θα φορολογηθούν περισσότερο

«Υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2014»

Στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2014 σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η κατάθεση δικαιολογητικών για τις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις μελισσοσμηνών).

"Ε.Ε. και γεωργική παραγωγή"



Υπογράφει η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κιλκίς
Την τελευταία 20ετία ο ελληνικός καπιταλισμός αναπτύχθηκε ραγδαία στην αγροτική παραγωγή με εμφανείς επιπτώσεις στους κοινωνικούς συσχετισμούς σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Οι εξελίξεις αυτές αποτυπώνονται σε επτά βασικές και ευδιάκριτες τάσεις.

6η Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά Παιονίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς “Η Φιλυριά” σας προσκαλεί στην 6η γιορτή κερασιού, το Σάββατο 31 Μαΐου και ώρα 7:30.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα καθώς και η χορωδία του συλλόγου Φιλυριάς.

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Μυριοφύτου

Πανηγυρίζει την ερχόμενη εβδομάδα ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος Μυριοφύτου. Με την ευκαιρία της εορτής, όπως κάθε χρόνο εξάλλου, η Τοπική Κοινότητα, ο Σύλλογος Νέων Μυριοφύτου “Οι Μακεδόνες” και ο τοπικός ναός, διοργανώνουν στον οικισμό, διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις, την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Μαΐου 2014.

"Ενόψει της Β' Κυριακής και Ευρωεκλογών, γρηγορείτε!"

Υπογράφει η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας ν. Κιλκίς
"Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ απέδειξε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στην φάση της πρώτης ΚΥΡΙΑΚΗΣ το πόσο ισχυρή παραμένει στην συνείδηση του ΕΛΛΗΝΑ πολίτη τόσο σε ΕΘΝΙΚΟ όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο Σύλλογος "ΒηματίΖΩ" ευχαριστεί



ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ “ΒηματίΖΩ”
"Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «ΒηματίΖΩ», τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 9 Μαΐου 2014, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Συλλόγου μας.

Δημήτριος Πάκος: "Άλλος ένας προσωπικά μοναδικός, άποικος στα επέκεινα"

Υπογράφει ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
(στο συνώνυμό μας Δημήτριο Πάκο, πρ. Δήμαρχο Γουμενίσσης)
Δεν είναι ο μόνος, κι ας είναι για τους οικείους και τους παλιούς συνδημότες και φίλους και για όλους μας άλλος ένας προσωπικά μοναδικός, όπως άλλωστε ο καθένας μας σαν αντίκρισμα/εικόνα του Θεού… Δεν είναι ο μόνος που αποβίωσε και φτώχυνε την κοινωνία μας, τούτη την περίοδο την Πασχαλινή.

Ευχαριστήριο Μιχάλη Αναστασιάδη

"Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συνδημότες μου για την συγκινητική στήριξη στο πρόσωπό μου. Η επανεκλογή μου για τρίτη συνεχόμενη φορά αποτελεί για μένα επιβράβευση της προσπάθειάς μου για τον τόπο μου και ευθύνη να ανταποκριθώ για άλλη μια φορά στις προσδοκίες των συντοπιτών μου.

Περικλής: "Θα πορευτούμε μαζί στο δύσκολο έργο που καλούμαστε να αναλάβουμε"

«Την ερχόμενη Κυριακή δίνουμε μια μάχη ιδεών. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα. Θα υπηρετήσουμε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις για το καλό του τόπου μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Κιλκίς όπου παραβρέθηκε τη Τετάρτη 21 Μαΐου 2014.

Ρωμαίηκα, Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Όλοι στα κέντρα τρέχανε
τον δήμαρχο να μάθουνε
να ξέρουνε εις το εξής
τι έχουνε να πάθουνε.