Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ιατρικά πειράματα στο Άουσβιτς - Οι γυναίκες του Μπλοκ 10

Διάλεξη
23.06.2014, ώρα 20.00
Goethe-Institut Thessaloniki 
Αίθουσα εκδηλώσεων, Βασ. 'Ολγας 66, 546 42 Θεσσαλονίκη 
Στα γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά 
Είσοδος ελεύθερη

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Διαδικασία
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 18 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Ερώτηση ΚΚΕ για τους απλήρωτους – απολυμένους της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. «ΑΛΜΑΚΟ» στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Η ερώτηση
"Τις οφειλόμενες αποζημιώσεις απόλυσης και τα δεδουλευμένα, ύψους 2 εκατομ­μυρίων ευρώ, διεκδικούν οι περίπου 100 απολυμένοι εργαζόμενοι της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. «ΑΛΜΑΚΟ», οι οποίοι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν πολλαπλά εργασιακά προβλήματα.

Πρωτοβουλία για την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στον Δήμο Κιλκίς

"Μετά την σημερινή επίσκεψη της αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας για την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στο Κιλκίς,έχει διαμορφωθεί η παρακάτω κατάσταση: 
1) Ο Δήμος προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ποσό 10.000 ευρώ για την αγορά ταινιών που υπάρχει στον προϋπολογισμό του. Το θέμα θα μπει προς συζήτηση και την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

: Η Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής άνοιξε ξανά τις πόρτες της στους Κιλκισιώτες!

Η πόλη του Κιλκίς μπορεί να περηφανεύεται πλέον για το νέo υπερσύγχρονο και λειτουργικό πολιτιστικό της χώρο. Πρόκειται για το ανακαινισμένο κτίριο της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής στην οδό Ν. Παναγιώτου 50, που εγκαινιάστηκε χθες Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 από το Δήμο Κιλκίς, με τη πρέπουσα λαμπρότητα, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής Κιλκίς, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και δεκάδων εκατοντάδων Κιλκισιωτών.

Αναφορά Αγαθοπούλου για την υπεραστική συγκοινωνία Λιμνότοπου, Άσπρου και Αξιοχωρίου

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε ως αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την επιστολή των κατοίκων των χωριών Λιμνότοπου, Άσπρου και Αξιοχωρίου του νομού Κιλκίς, με την οποία εκφράζεται το αίτημα της αποκατάστασης της δημόσιας υπεραστικής συγκοινωνίας των εν λόγω χωριών, η οποία έχει διακοπεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Προσλήψεις 122 πτυχιούχων στην Εθνική Τράπεζα – Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

Στο ΑΣΕΠ απευθύνθηκε η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να διεξαχθεί το φθινόπωρο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 πτυχιούχων.

Το μονοπάτι του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το ζητούμενο για τον διάδοχο του κου Θεοχάρη είναι η διαχειριστική κουλτούρα που οφείλει να διακρίνει τη σκέψη του. Μια διέξοδος λοιπόν στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος Γεν. Γραμματέας, δίνεται από τη γνωστή πεπατημένη, που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις στο άμεσο μέλλον. Μια άλλη, αναφέρεται απλά στην εφαρμογή των αυτονόητων, που έως σήμερα όμως αποφεύγονται.

Συνέλαβαν 4 άτομα με 3400 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθησαν χθες (17.06.2014) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, τρεις ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 49, 53 και 56 ετών και ένας ημεδαπός άνδρας 56 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΑΥΓΗ ·Σώζουν τα δάνεια, παίρνουν τα σπίτια- Ρύθμιση- καρμανιόλα από την Ττε για χιλιάδες νοικοκυριά·Διοικητικοί –Φωτιές στα Πανεπιστήμια ανάβει ο Κ. Μητσοτάκης·111 υπογραφές κατά της εκχώρησης της ΕΥΑΘ-Να ανακληθεί η απόφαση μεταβίβασης των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών 111 Θεσσαλονικείς
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Χάος στην κυβέρνηση –Δεν γνωρίζει η ¨»κεντροδεξιά» τι ποιεί η «κεντροαριστερά» (με αφορμή την επιστολή του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη)·Οι σουρεαλιστικές δηλώσεις Λοβέρδου που απειλεί να μην εφαρμόσει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα·Οι… ρυθμίσει! Τα «κόκκινα» δάνεια σε funds – γύπες και επισήμως

Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Α.Σ.ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ στον παιδότοπο Σίγμαλαντ στην Λέσχη Κυνηγών

Στις 13 Ιουνίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αθλήματος tae kwon do (w.t.f.) από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος Κιλκίς.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του παιδότοπου Σίγμαλαντ του Σιδηρόπουλου Κοσμά με σκοπό την γνωριμία των μικρών μας φιλών με το άθλημα του tae kwon do (w.t.f.) αλλά και των γονέων αυτών με το τόσο συναρπαστικό άθλημα που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ως πολεμική τέχνη είναι τόσο φιλικό προς τα μικρά παιδιά .

ΡΩΜΑΙΗΚΑ, Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
Σε γνωρίζω από την όψη
και τα λύτρα τα βαριά
που τα παίρνεις από όλους
άντε σε καλή μεριά.