Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Όξινα υγρά απόβλητα από μεταλλείο σαν τις Σκουριές στο Μεξικό δηλητηριάζουν τον ποταμό Σονόρα (φωτογραφίες)

Κόκκινο το ποτάμι, νεκρά ψάρια και ζώα, απαγόρευση χρήσης νερού
Το νέο ατύχημα στο Μεξικό έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη καταστροφή από τη διάρρηξη φράγματος αποβλήτων στο μεταλλείο του Καναδά. Πρόκειται επίσης για ένα επιφανειακό μεταλλείο πορφυρικού χαλκού, σαν το Mount Polley στον Καναδά και τις Σκουριές στη Χαλκιδική.

Σισμανίδης και Γκουντενούδης στο κίνημα «Ανατροπή για την Αυτοδιοίκηση»

Διευρύνεται μέρα με την ημέρα ο αριθμός των δημάρχων που στηρίζουν την πρωτοβουλία των 60 δημάρχων οι οποίοι δημιούργησαν το κίνημα «ανατροπής για την αυτοδιοίκηση» Ήδη ο αριθμός των υπογραφών έφτασε τις 115 και αναμένεται μέχρι τις εκλογές για την προεδρεία της ΚΕΔΕ να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Για μια δημιουργική Συλλογικότητα

Υπογράφει η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Το 2009 πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τον διορισμό εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2009-10 και 2010-11. Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μισοί διοριστέοι θα διορίζονταν τη μια χρονιά και οι άλλοι μισοί την επόμενη.

Οδηγίες αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, σε συνεργασία με την HELEXPO, το Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO “Ιωάννης Βελλίδης”, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, από τις 9 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Η εγκληματικότητα στο νομό Κιλκίς την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 12.08.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς.

"Ας ψάξουν στα ενεχυροδανειστήρια για τα χρυσαφικά μας"

Δελτίο τύπου Eθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με την οποία επιτρέπονται οι επιδρομές σε σπίτια των φορολογούμενων ελευθέρων επαγγελματιών και οι έρευνες σε… ντουλάπες, πατάρια, μαξιλάρια και στρώματα!

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα κλοπής στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (12.08.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Γεωργίας ηλικίας 35 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 37 ετών, για απόπειρα κλοπής.

Βρέθηκε θαμμένο και καλυμμένο με κλαριά και πέτρες το πτώμα 43χρονου Αλβανού

Αναφορικά με υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας 43χρονου υπηκόου Αλβανίας, ανακοινώνεται ότι χθες 12.08.2014 το μεσημέρι, εντοπίστηκε το πτώμα του 43χρονου θαμμένο και καλυμμένο με κλαριά και πέτρες σε δασική περιοχή της Πατρίδας Ημαθίας.

Συνέλαβαν σε χωριό του Κιλκίς δύο άτομα τα οποία μετέφεραν 3 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (12.08.2014) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς, ένας ημεδαπός 46 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 19 ετών, που διευκόλυναν την είσοδο σε τρεις μη νόμιμους μετανάστες, στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

Γεωργαντάς: "Γιατί κ. Υπουργέ αποκλείσατε πολλούς κτηνοτρόφους από την εξισωτική ενίσχυση"

Ερώτηση βουλευτών Ν.Δ. προς τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
Κατά την καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για το έτος 2013, παρατηρήθηκαν τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός, ότι οι εκτάσεις που χρησιμοποιούσαν ως βοσκοτόπια για πολλά χρόνια οι κτηνοτρόφοι, δεν θεωρούνται πλέον επιλέξιμες, αφού με την κοινοτική νομοθεσία και το νέο σχέδιο δράσης της χώρας μας εάν το είκοσι τις εκατό της έκτασης καλύπτεται από θαμνώδη βλάστηση ( πουρνάρια κ. λ. π.), χαρακτηρίζονται ως δασική και άρα μη επιλέξιμη έκταση, γεγονός που αποκλείει πολλούς κτηνοτρόφους από την εξισωτική ενίσχυση.

ΚΚΕ: "Η κυβέρνηση εξοντώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους"

Ερώτηση ΚΚΕ
Δίκαια είναι η οργή και αγανάκτηση που υπάρχει στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Ρόμπιν Ουίλιαμς


Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (13.08.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για βαμβακοπαραγωγούς

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο. Αφορά στο διάστημα της ανθοφορίας και της καρπόδεσης και στη διατήρηση της μέγιστης αυτοάμυνας της βαμβακοφυτείας για όλη την υπόλοιπη καλλιεργητική περίοδο.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΑΥΓΗ ·Φοροκαύσωνας!- Ο ΕΝΦΙΑ «καίει» το κυβερνητικό success story περί «φοροελαφρύνσεων»·FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG –Όνειρα….. κυβερνητικής νυκτός η αποχώρηση της τρόικας·Ενώ η κυβέρνηση καταγράφει ζημιές χωρίς σχέδιο – ΣΥΡΙΖΑ:- Να δοθεί ολόκληρη η αποζημίωση στους αγρότες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Νέο καψώνι για τον ΕΝΦΙΑ-Το υπ. Οικονομικών με θράσος αρνείται την επιστροφή φόρου και δυσκολεύει την έκδοση ενημερότητας·Τι κρύβουν οι τάφοι- Ποιον βασιλιά φυλάνε οι δυο σφίγγες στην Αρχαία Αμφίπολη των Σερρών;·Παρέμβαση Αθανασίου- Το οικογενειακό άσυλο πρέπει να είναι απαραβίαστο από την Εφορία