Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΕΝΦΙΑ, άγνοια, υποκρισία ή κάτι άλλο!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Πριν μερικές ημέρες, μια Παρασκευή, πολύς κόσμος αναστατώθηκε, καθώς έβλεπε τα ποσά που όφειλε να πληρώσει, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων του ΕΝΦΙΑ. Όλα προβλέπονταν ιδιαίτερα αναλυτικά, στο Νόμο 4223 που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Τα νέα ποσά που έπρεπε να αρχίζουν να καταβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους, είχαν ημερομηνία έναρξης τις 31 Αυγούστου.

"Take the money and run" στις 30 και 31 Αυγούστου στο θερινό κινηματογράφο Κιλκίς στις 9 το βράδυ

Η ταινία είναι μία αστυνομική παρωδία γυρισμένη σε στυλ ντοκιμαντέρ. Ο αφηγητής διηγείται τη ζωή του Βέρτζιλ Στλάρκογουελ ενός κακοποιοί της κακιάς ώρας μέσα από στιγμιότυπα της ζωής του, συνεντεύξεις και –υποτιθέμενα- πλάνα αρχείου. Αυτός ο τυπάκος λοιπόν, είναι ένας κακομοίρης που γεννήθηκε λούζερ. Και σα να μην έφτανε αυτό, έπαθε και ξαφνικό έρωτα για τη Λουίζ και οι υποχρεώσεις του μεγαλώνουν. Συνεχίζει τις ληστείες τραπεζών, πάντοτε με αποτυχία, και πάντοτε καταλήγει στη φυλακή. Αυτό είναι. Απόπειρες ληστείας, σύλληψη, φυλακή, δραπέτευση. Βέβαια άλλο να τα διαβάζει κανείς και άλλο να τα βλέπει.

Ο άλλος δρόμος...

Γράφει ο Μιχάλης Βιδιαδάκης
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Οι πρώτες μέρες μετά τον δεκαπενταύγουστο σηματοδοτούν παραδοσιακά το τέλος της καλοκαιρινής χαλάρωσης. Σε πραγματικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Κάποιοι- οι λίγοι τυχεροί- επιστρέφουν από τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Οι περισσότεροι, εγκλωβισμένοι στον άγριο αγώνα της καθημερινότητας, χωρίς δυνατότητα για την ελάχιστη διαφυγή, έμειναν να λογαριάζουν τις δόσεις από το φόρο εισοδήματος και να τρέμουν την "με εντολή Σαμαρά" ανανεωμένη εκδοχή του ΕΝ.Φ.Ι.Α.Μέσα στον εφιάλτη της ανεργίας πιθανότατα...

Πρόγραμμα για 12.000 άνεργους νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα για 12.000 άνεργους νέους που αφορά στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από αύριο 29 Αυγούστου.

Δείτε που θα ψεκάσουν στο Κιλκίς

Πρόγραμμα κίνησης συνεργείων από 01/09/2014 έως 05/09/2014.
Δείτε ΕΔΩ

"Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία στους αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς"

"Το Τμήμα Κλασσικού Αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες του τμήματος που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Συγχαρητήρια Γιώργου Φραγγίδη για τους εισακτέους σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του νομού μας για την σκληρή προσπάθεια που έκαναν και πέτυχαν το στόχο της εισαγωγής τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Νέες ευεργετικές διατάξεις για ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της προώθησης νομοθετικών ρυθμίσεων που στοχεύουν στη διευκόλυνση των πολιτών, επισημαίνει στους κατόχους κυνηγετικών όπλων, τις νέες ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν στην έκδοση και ανανέωση των αδειών τους.

Συγχαρητήρια Αγαθοπούλου στους επιτυχόντες των Πανελληνίων

"Με την ευκαιρία της δημοσίευσης των φετινών –ανεβασμένων κατά πολύ- βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας που μετείχαν σε μια σκληρή, άνιση και ανταγωνιστική διαδικασία επιλογής, όπως είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Συγχαρητήρια Γεωργαντά στους επιτυχόντες των Πανελληνίων

"Στους μαθητές των λυκείων του νομού και σε κάθε Κιλκισιώτη μαθητή που πέτυχε την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απευθύνω τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου και εύχομαι η επιτυχία αυτή, καρπός της επίμονης και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλλαν, να αποτελέσει την αφετηρία για ακόμα υψηλότερους στόχους. Συμμερίζομαι την χαρά των οικογενειών των επιτυχόντων και απευθύνω και προς αυτούς, τους αφανείς ήρωες, τα συγχαρητήριά μου για τους κόπους και τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν για να δικαιωθούν τα όνειρα των παιδιών τους. Απευθύνομαι επίσης στους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν: Το όνειρό τους για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας είναι ακόμα ζωντανό. Θα έχουν και άλλη ευκαιρία για το υποστηρίξουν με περισσότερη επιμονή και προσπάθεια."
Γεώργιος Γεωργαντάς
Βουλευτής ν. Κιλκίς

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΑΥΓΗ ·ΝΑΤΟ και Ρωσία αναμετρώνται στην Ουκρανία- Δραματική επιτάχυνση·Τελεσίγραφο των μικρομεσαίων στην κυβέρνηση- «Αν δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική να φύγει» διαμηνύουν επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, και μεταφορείς και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου·Ενόψει STRESS TEST-Ανησυχία για τις τράπεζες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Κι άλλο νομοσχέδιο ήρθε έτοιμο απ έξω! –Ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών γράφτηκε (άκουσον- άκουσον) από τον Geerten Michielse, σύμβουλο του νομικού τμήματος του ΔΝΤ·Μη… βιάζεστε!- Οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ μετά το Παρίσι·Ο Χρυσοχοίδης προανήγγειλε λεωφορεία με.. Αστυνομία-Γελάνε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης- Από τη Δευτέρα τα νέα εισιτήρια στις συγκοινωνίες

Πρόλαβαν την πυρκαγιά στο Λόφο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς







Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στο λόφο του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, χθες 28 Αυγούστου 2014, λίγο μετά τις 15:30, με την άμεση επέμβαση επτά ανδρών με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς.

Διεθνείς διακρίσεις μαθητών της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Όπως κάθε χρόνο και φέτος, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής NOVA ZAGORA 2014 (τον 16ο κατά σειρά) με έργα μαθητών των εικαστικών της εργαστηρίων.