Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πεντεκαιδεκα Μαρτύρων πολιούχων Κιλκίς


Utopia in Progress στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Utopia in Progress
29.10. - 01.11.2014, ώρα 21:00
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Λευκός Πύργος
Είσοδος: 8€
Στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Στο πλαίσιο των 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τους σκηνοθέτες Ανέστη Αζά και Πρόδρομο Τσινικόρη τον Φεβρουάριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Δέκα νεαροί Έλληνες και δέκα Γερμανοί, ηθοποιοί, ερασιτέχνες αλλά ανάμεσά τους και κάποιοι που δεν είχαν καμία σχέση με το θέατρο.

Eurobank: «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Η Eurobank υλοποιεί για 12η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

«Πρόσκληση σε Ημερήσια Εξόρμηση σε Επισκέψιμο Καστανεώνα στο Πάικο».

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τον Όμιλο «Οι Φίλοι της Φύσης» σας προσκαλούν σε ημερήσια εξόρμηση στις 08 Νοεμβρίου 2014 στο χωριό Καστανερή στο όρος Πάικο σε επισκέψιμο Καστανεώνα της οικοτεχνίας « Γλυκομαγεία».

Δήλωση Γκουντενούδη για την 28η Οκτωβρίου 1940

"Γιορτάζουμε με εθνική υπερηφάνεια την φετινή επέτειο του έπους της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ο πόλεμος αυτός, αποτελεί το θρίαμβο της πατριωτικής και αντιφασιστικής πίστης του Ελληνικού λαού και ταυτόχρονα τη λαμπρότερη σελίδα της νεώτερης ιστορίας μας.

Δήλωση Αγαθοπούλου για την 28η Οκτωβρίου 1940

"Η επέτειος της 28η Οκτώβρη του 1940 ξαναφέρνει στο νου το έπος της Εθνικής Αντίστασης και τη δύναμη που μπορεί να δείξει ένας λαός όταν οργανώνεται και παλεύει για τα δικαιώματά του. Ταυτόχρονα η 28η Οκτώβρη αποτελεί και μέρα μνήμης της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό. Αυτό είναι σημαντικό σήμερα που σύγχρονοι ναζί όπως η Χρυσή Αυγή σηκώνουν κεφάλι μέσα στη θολούρα που προκαλεί η κατάρρευση της χώρας και σύνθλιψη των εργαζομένων από τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Ενίσχυση αγοράς εντομοκτόνων - εντομοαπωθητικών για την προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα μέτρα σχετικά με την ενίσχυση αγοράς εντομοκτόνων - εντομοαπωθητικών για την προστασία από τον καταρροϊκό πυρετό:

Μήνυμα Σαμαρά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

"Οι Έλληνες τιμούμε στις 28 Οκτωβρίου εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, αφήνοντας σε όλους μας ακατάλυτες παρακαταθήκες. Εκείνους που έκαναν τον Ελεύθερο Κόσμο να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στους κοινούς αγώνες.

Δήλωση Τζιτζικώστα μετά την μαθητική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Τη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940

Ανακοίνωση ΚΚΕ 
Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αναπληρωτές Διεθυντές Σχολικών Μονάδων ν. Κιλκίς


Της Κυριακής Ματσακίδου
Αιρετού του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς
Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)

Ορισμός αναπληρωτών Διευθυντών σε σχολικές μονάδες του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Κιλκίς

Γιατί δεν πρέπει να δίνουμε tablet στα νήπια

Σε πρόσφατο άρθρο τους οι New York Times, επισημαίνουν μία αισθητή αύξηση στο χρόνο που περνάνε τα νήπια μπροστά στην οθόνη, είτε tablet, είτε έξυπνων κινητών. Πόσο ασφαλές είναι αυτό όμως και τι επίδραση μπορεί να έχει στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν;

Χειμερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων Κιλκίς

Δείτε το
χειμερινό ωράριο
των εμπορικών καταστημάτων
στο Κιλκίς
ΕΔΩ

Ο χορός του Συλλόγου Κρητών Ν. Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"


"Η κρίση δημιουργεί παράνομες χωματερές" λέει ο δήμος Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Η οικονομική κρίση αφήνει δυστυχώς τα αρνητικά αποτυπώματά της και στο περιβάλλον. Ιδιώτες, που προφανώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο της απόρριψης σκουπιδιών στον οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), που λειτουργεί από ιδιωτική εταιρία με ανάθεση της Περιφερειακής Διοίκησης του Φ.Ο.Σ.Δ.Α., στην περιοχή της Κολχίδας, ρίχνουν τα πάσης φύσεως απορρίμματά τους σε κοινόχρηστους χώρους που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς δημιουργώντας νέες εστίες ασχήμιας και μόλυνσης.

"Το Αρδευτικό δίκτυο των Ρυζίων, ενημέρωση και διαχείριση του"

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης σε συνεργασία με την θεματική Αντιδήμαρχο αγροτικής ανάπτυξης Αναστασία Παπαδοπούλου, κάλεσε σε συνάντηση την Τρίτη 21 Οκτωβρίου τους αγρότες των Ρυζίων με θέμα, "Το Αρδευτικό δίκτυο των Ρυζίων, ενημέρωση και διαχείριση του".

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Tο Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Σ Π.Ε.Γ.Δ.Υ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) του Ν. Κιλκίς για τη δωρεά 155,00 € σε μνήμη του εκλιπόντος Στυλιανού Κοκκίνη, πατέρα του συναδέλφου τους Θεόδωρου Κοκκίνη.

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για τον θάνατο του Κιλκισιώτη Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ αισθάνεται την υποχρέωση, από την γενέτειρα γη του συντρόφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, το Κιλκίς, να εκφράσει στην σύζυγο και στα παιδιά του τα πιο θερμά συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του.

Πατουλίδου: «Οι Έλληνες δεν θα δεχτούν να υποστούν νέες θυσίες αν δεν αλλάξουν νοοτροπίες και πρόσωπα»

Δήλωση Β. Πατουλίδου για την 28 Οκτωβρίου 1940
"Εβδομήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ο πόλεμος, στις 28 Οκτωβρίου 1940, χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας. Μήνες μετά από ασύλληπτου μεγέθους ηρωικές μάχες, ηττηθήκαμε από την ισχυρότερη πολεμική μηχανή του τότε κόσμου, δείχνοντας όμως εξαρχής στους κατακτητές τις διαθέσεις και τις προθέσεις μας.

Γνωμοδότηση για τη συνάφεια του διδακτορικού διπλώματος ή του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων
Για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις για την αναγνώριση από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της συνάφειας του διδακτορικού τους διπλώματος ή του μεταπτυχιακού τους τίτλου σπουδών σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης ισχύος του Ν. 4024/2011 (την 1.11.2011) αλλά η σχετική απόφαση εκδόθηκε μεταγενέστερα, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος του Ν. 4024/2011, τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του προϊσχύσαντος Ν. 3205/2003.

Η Γνώμη από το Λιτόχωρο στα Πριόνια Ολύμπου



Ανασυγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Μετά από την συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2014 το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΡΙΖΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΜΕΛΗ: ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η κυβέρνηση έχει ζητήσει να εξαιρεθούν από την αξιολόγηση Ασφαλιστικό- Εργασιακό, αλλά… -Βόμβα στις νέες συντάξεις·Μικρές αυξήσεις μισθών από τη μειωμένη Έκτακτη Εισφορά·»Καθαρές» οι ελληνικές τράπεζες-Πανίσχυρη η ALPHA BANK
ΕΘΝΟΣ ·Οι τράπεζες άφησαν πίσω το… στρες-Νέος κύκλος με ελπίδα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία·Στο ίδιο (τραγικό) έργο, θεατές-Τα τρία ρέματα που πνίγουν για 80 χρόνια την Δυτική Αττική·Δικαστική απόφαση- Αποζημίωση 1,2 εκατ. για ιατρικό λάθος