Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Εορταστικό τριήμερο είχαν οι τζουντόκα του Άιαντα Κιλκίς

Την «παγκόσμια ημέρα του τζούντο» που εορτάζεται στις 28 Οκτωβρίου κάθε χρόνο ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Τζούντο Δρ. Τζιγκόρο Κάνο 28/10/1860, γιόρτασαν την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 οι ασκούμενοι του ιαπωνικού μαχητικού σπορ, ημέρα η οποία συμπίπτει με την εθνική μας επέτειο του «ΟΧΙ».

Εκδήλωση στήριξης μητρικού θηλασμού στο Κιλκίς


Αποχή διαρκείας των ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Μετά την αυθαίρετη περικοπή της αποζημίωσης των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. και τις συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με το Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Ξενοφών Βεργίνη, συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η απαξίωση των Ανταποκριτών.

Πλούσια η δράση το Σαββατοκύριακο για την Ακαδημία Αλέξανδρος

Την αυλαία άνοιξε η παιδική ομάδα της Ακαδημίας το Σάββατο το πρωί στην Ευκαρπία με αντίπαλο την Γουμένισσα και επικράτησε με 3-1. Ακολούθησε η άνετη επικράτηση της ανδρικής ομάδας με 1-4 στον Αγ. Παντελεήμονα επί της τοπικής ομάδας. Τρία γκολ πέτυχε ο Ντουντούκης και ένα ο Ιωαννίδης, έχοντας η ομάδα την δυνατότητα να πετύχει και περισσότερα γκολ αν ήταν πιο εύστοχη.

Νίκος Λυγερός: Εισαγωγή στην απελευθέρωση - Άμα θες να είσαι σκλάβος, μην θεωρείς ότι είσαι Έλληνας

%CE%95%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%2B%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%2B%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%2B-%2B%CE%86%CE%BC%CE%B1%2B%CE%B8%CE%B5%CF%82%2B%CE%BD%CE%B1%2B%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9%2B%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%82%2C%2B%CE%BC%CE%B7%CE%BD%2B%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82%2B%CF%8C%CF%84%CE%B9%2B%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9%2B%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82

Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου
Ν. Λυγερός Μια πύλη βυζαντινή. (ποίημα).
Perfection 15 7 7/2014. En. A byzantine gate. (poem). 16181
Μια πύλη βυζαντινή που σημαδεύει την Κωνσταντινούπολη 
στέκεται δίπλα μας κι ακόμα προσπαθείτε να βρείτε το νόημα
και το υπονοούμενο που μπορεί να κρύβει εδώ και αιώνες
σταματήστε την υποκρισία σας και σκεφτείτε μόνο την αλήθεια
τότε θα δείτε ποιος είναι ο ρόλος σας στον αγώνα
της απελευθέρωσης.

"Η πολιτική των μνημονίων όπλισε το χέρι του Σχολικού Φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία"

Δελτίο τύπου  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για την αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας, όπως και τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αυτόχειρα.
Η αυτοκτονία του απολυμένου Σχολικού Φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών.

Κιλκίς: Ίσα που πρόλαβε να ανοίξει τις κλεμμένες βαλίτσες

Συνελήφθη χθες 01.11.2014 το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας 36χρονος ημεδαπός, για κλοπή που έγινε νωρίτερα την ίδια ημέρα, τριών βαλιτσών από προαύλιο χώρο οικίας στο Κιλκίς, οι οποίες περιείχαν το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, ημιπολύτιμες πέτρες αξίας 200 ευρώ περίπου, καθώς και ενδύματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Χοροεσπερίδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Τὴν Κυριακή 2 Νοεμβρίου καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στο Κέντρο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» στο Κιλκὶς, ὁ Ἱερὸς Ναὸς του Ἁγίου Δημητρίου διοργανώνει Χοροεσπερίδα (τσάι) μὲ παραδοσιακὴ ζωντανή μουσική, χορευτικὰ συγκροτήματα καὶ παραδοσιακὰ ἐδέσματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την συνέχιση των εργασιών κατασκευής του ενοριακού πνευματικού κέντρου.

Δείτε το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων 

Δείτε το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ

Γράψε… λάθος! Ο μύθος των 6 εκατομμυρίων λέξεων

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης 
Ας θυμηθούμε κατ’ αρχάς τι γράφει το κείμενο του Hellenic Quest: «Στον Η/Υ ‘‘Ίβυκο’’ αποθησαυρίσθηκαν 6 εκατομμύρια λέξεις και 78 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας -όταν η Αγγλική έχει συνολικώς 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλ. ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.»