Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

"Ανακαλύπτοντας και εκπαιδεύοντας τον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου"

Ομιλία-συζήτηση με θέμα "Ανακαλύπτοντας και εκπαιδεύοντας τον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκεφάλου" με εισηγήτρια την ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μαρία Ζαφρανά, διοργανώνει η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος" του φορέα.

Εκδήλωση για το Κοινωνικό Σχολείο στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς (Trailer)


Τι λέει η ΔΗΜ.ΑΡ. Κιλκίς, για τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΔΗΜ.ΑΡ. Κιλκίς
Πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο προϋπολογισμός για το 2015. Έτος το οποίο, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, θα είναι έτος ανάπτυξης και η χώρα επιτέλους θα ανασάνει. Αν ο ισχυρισμός αυτός είναι σωστός, τότε η ανάπτυξη θα καθυστερήσει για ολόκληρο το Νομό Κιλκίς και μάλιστα με ευθύνη του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και της ηγετικής του ομάδας στο Κιλκίς.

Περισσότερες εμπειρίες για τους μικρούς τις Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς

Με πολλές εμπειρίες και αγωνιστική δράση επέστρεψαν από την Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας SHOOTERS οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας. Οι μικροί προτζούνιορς(2006) MILAN επιβλήθηκαν με 4-5 τωνSHOOTERS σε ένα ντέρμπυ όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι.

"Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε να ζήσουμε με ψίχουλα"

Υπογράφουν τα σωματεία εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη
στο Άγαλμα Βενιζέλου 10:30π.μ.
Προσυγκέντρωση στις 10π.μ. 
Αριστοτέλους με Τσιμισκή 
Συνάδελφοι,
Η διοίκηση του παραρτήματος Θεσσαλονίκης και του πανελλαδικού Σωματείου στα πρώην καταστήματα Αρβανιτίδης, που σήμερα λειτουργούν υπό το καθεστώς του franchises, μέσα από το κοινό διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, αποφασίσαμε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα Κέντρου δια Βίου Μάθησης του δήμου Κιλκίς

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας θα υλοποιηθούν στο ΚΔΒΜ Κιλκίς στα άμεσο χρονικό διάστημα, όσοι ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη Δωρεάν συμμετοχή τους.

Το πάλεψαν αλλά στο τέλος έμειναν από δυνάμεις οι Ατρόμητοι

Στο εκτός έδρας παιχνίδι οι Ατρόμητοι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ έχασαν από τον ΑΓΕ Πιερίας. Οι Ατρόμητοι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ από το 1ο κιόλας δεκάλεπτο το οποίο έληξε με +9 για τους γηπεδούχους, ενώ προηγήθηκαν και με +14. Ωστόσο με άμυνα ζώνης οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς και στη συνέχεια να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 31-28.

«Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία»

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε καλεί όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης να υλοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο». Ο συντονισμός των δράσεων θα γίνει από τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων και ο Συντονιστής της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

Συναυλία των Γιατρών του Κόσμου με Σόνια Θεοδωρίδου και Θεόδωρο Ορφανίδη

Oι Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία
Διοργανώνουν Συναυλία για τη 
Φροντίδα των Μικρών Ασθενών των Ανοιχτών Πολυιατρείων 
Συμμετέχουν: Σόνια Θεοδωρίδου, Orchestra Mobile, Θεόδωρος Ορφανίδης
Ημερομηνία: Tετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00
Αίθουσα: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ερωτήματα για τη Νέα ΚΑΠ 2015-2020

Του Βασίλη Μάτσκου
Τις προηγούμενες βδομάδες γίνεται συνεχώς λόγος (και δικαιολογημένα) για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των παραγωγών στα πλαίσια της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία θεωρητικά ισχύει από αυτή την καλλιεργητική περίοδο που ξεκίνησε ήδη.

Γράψε… λάθος! Μύθοι και… παραμύθια του Διαδικτύου (α΄ μέρος)

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
* Τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ένα κείμενο που -με τον τίτλο του- είτε μας καλεί να μάθουμε τους λόγους που κάνουν τη γλώσσα μας να είναι κάτι το ξεχωριστό: ‘‘Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Κάτι που δεν ξέρατε για τη γλώσσα μας!’’ είτε ισχυρίζεται ότι ‘‘Μιλώντας Ελληνικά διατυπώνουμε μαθηματικές εξισώσεις’’.

Η ανάλυση των 19 τροπολογιών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Τις 19 τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκαν προς ψήφιση, στη Βουλή, ανέλυσε η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ειδικότερα ο κ. Yφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, είπε τα εξής: