Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, λέει η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς



Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες του Ν. Κιλκίς: Εργαζόμενους, Άνεργους, Συνταξιούχους, Νέους και Νέες σε Μαζική, Δυναμική και Αγωνιστική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014.

«Λεξικό βλάχικης γλώσσας» των Βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς

Κοινό Συντονιστικό Όργανο συγκρότησαν οι τρεις Ενώσεις Στρατιωτικών

Χέρι-χέρι θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα οι τρεις (αν όχι οι μεγαλύτερες) από τις μεγαλύτερες Ενώσεις Στρατιωτικών. Η Ένωση Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν την Κυριακή 23 Νοέμβρη και μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο αλλά και αγωνιστικό πνεύμα, έλαβαν σοβαρότατες αποφάσεις για το μέλλον τους αλλά και για αυτό της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣ).

Κινδυνεύουν από καρκίνο στη μήτρα οι γυναίκες με πολύποδες

Διπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο στη μύτρα, σε σχέση με τις υπόλοιπες, έχουν οι γυναίκες που εμφανίζουν πολύποδες! Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι προσθέτοντας πως σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι 10-34% των περιπτώσεων καρκίνου του ενδομητρίου σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση σχετίζονται με την παρουσία πολυπόδων.

Στο 3ο προκριματικό πρωτάθλημα taekwondo της Ε.ΤΑ.Β.Ε. η "Τόλμη" Κιλκίς

3ο προκριματικό πρωτάθλημα taekwondo εφήβων/νεανίδων και ανδρών/γυναικών της Ε.ΤΑ.Β.Ε. διεξήχθη στις 22-23 Νοεμβρίου 2014 στο ΔΑΚ Πολίχνης στη Θες/νίκη. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 234 αθλητές-τριες και από 49 συλλόγους με αναμετρήσεις σε αρκετές κατηγορίες έως και 4 φορές.

Ληξιπρόθεσμες: Αναλυτικά όλα τα βήματα για τη ρύθμιση των 100 δόσεων - Διαβάστε τον χρηστικό οδηγό με τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις

- Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απαντά σε ερωτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
- Τι πρέπει να κάνετε ανοίγοντας τη σχετική εφαρμογή στο TAXISnet
- Πώς θα γίνει η ρύθμιση στην περίπτωση που έχετε οφειλές σε περισσότερες από μία ΔΟΥ
- Πού θα πληρώσετε τη δόση
- Πού μπορείτε να βρείτε την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής

Με πέντε δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα πληρωμών «απαντά» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα αιτήματα των κτηνοτρόφων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κτηνοτροφικών Συλλόγων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να συζητηθούν αιτήματα του κλάδου.

Η "πόλις" στα μπουζούκια του '80! Εσείς;


Είναι χρέος μας να είμαστε όλοι εκεί, λένε οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά φροντιστήρια

Υπογράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΣΕΦΙΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας πήρε απόφαση για συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αλλά και στην εξόρμηση στον Εύοσμο στις 17.00.

Εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος

Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Δεκεμβρίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Ψήφισμα Κιλκισιακού μετά το θάνατο του τέως Ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΛΑΚΙΔΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ μετά το θάνατο του τέως Ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΛΑΚΙΔΗ, συνεδρίασε εκτάκτως την 24 Νοεμβρίου 2013 και αποφάσισε ομόφωνα:
- Να εκφραστούν συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας του θανόντος.
Να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος στη νεκρώσιμη ακολουθία. Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του. Να αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές στον επόμενο αγώνα με μαύρα περιβραχιόνια. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τύπο.

Κόβουν τα επικίνδυνα δέντρα στον παραλίμνιο δρόμο της Δοϊράνης

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρεί το έργο της κοπής δέντρων στον παραλίμνιο δρόμο της Δοϊράνης. Η κοπή κρίθηκε απαραίτητη αφού μετά τις πρόσφατες έκτακτες καιρικές συνθήκες πολλά δέντρα, κυρίως λεύκες, εμφάνισαν επικίνδυνη κλίση προς την πλευρά του δρόμου.

Αποχή των δικηγόρων του Κιλκίς από σήμερα έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς που συνήλθε εκτάκτως τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, με αφορμή το κατατεθέν προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον νέο ΚΠολΔ, συντασσόμενη με την από 21/11/2014 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους, από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, καθώς και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

Υπογράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
Η Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοεμβρίου 2014, ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και η μαζική συμμετοχή μας είναι η μόνη απάντηση αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία την περασμένη εβδομάδα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση, κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως και 23.11.2014.

Κιλκίς: Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό

Ξεκίνησε η λειτουργία των τμημάτων της νέας εκπαιδευτικής περιόδου του προγράμματος «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8». Το έργο απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για τον δήμο Αριστοτέλη

Πηγή: antigoldgr.org
Στην «ιστορική» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη της 17ης Νοεμβρίου 2014 περιλαμβάνεται η εξής παράγραφος: «Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με τη μεταλλευτική εταιρία, με την μορφή δωρεών, σε χρήμα, είδη και έργα, καταργώντας την υπ’ αριθμ. 332/2011 και την υπ’ αριθμ. 145/2013, αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους«.

Αϊ – Βασίλης, ξωτικά… Στη Βιβλιοθήκη Κιλκίς έρχονται ξανά !

Ο Αϊ Βασίλης και οι 83 Αρουραίοι, ο Βιβλιοπόντικας, το κατεργάρικο Αστεράκι, ο Καρυοθραύστης, το κατσούφικο Αρκουδάκι, ο Φον Κουραμπιές και ο Κόμης Μελομακαρόνης ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη όλο το Δεκέμβριο!
Σας περιμένουμε να διαβάσουμε τις περιπέτειές τους, να παίξουμε, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να μαγειρέψουμε, να γευτούμε παρέα το άρωμα και τη γλύκα των Χριστουγέννων!

Επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου Κυβερνήσεως Ευάγγελου Βενιζέλου στη Γουμένισσα Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσία και του Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου επισκέφτηκε την Παρασκευή 21-11-2014 το νομό μας προκειμένου να εγκαινιάσει την Νέα Τρίτη Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και στη συνέχεια να μιλήσει σε κομματική εκδήλωση στη Γουμένισσα.

Το Ποτάμι του Κιλκίς

Συγκροτήθηκε ομάδα εθελοντών του Ποταμιού στο νομό Κιλκίς με συντονιστές τον Παύλο Σιλβιστόπουλο και την Κωνσταντίνα Τσοκλανίδου. Πολιτικός εκπρόσωπος στον νομό αναλαμβάνει ο Παύλος Σιλβιστόπουλος. Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ομάδα του Ποταμιού-Κιλκίς στο facebook: Το Ποτάμι-Εθελοντές Νομού Κιλκίς, ή να στείλουν mail στη διεύθυνση: pavlosilvistopoulos@gmail.com

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδος διαμαρτύρεται

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδος πραγματοποίησε στις 22/11/2014 Γενική Συνέλευση και αποφάσισε την αποστολή αυτού του ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ακριτική συνείδηση (ως μείγμα πολιτικών)

Του Παύλου Πασσαλίδη
Τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας έχουν τη μεγαλύτερη ίσως έκταση στην Ευρώπη. Η ποικιλομορφία και οι ιδιαιτερότητές τους δίνουν ισχυρή βάση επιχειρημάτων για δημιουργία νέων ή διαφοροποίηση πολιτικών και μέτρων.