Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Πληρώνονται οι σχολικές καθαρίστριες για το 2014-2015

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Στην κάλυψη της πλήρους δαπάνης των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών για το έργο των σχολικών καθαριστριών κατά το σχολικό έτος 2014- 2015 προχωρά το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.NE.ΔΙ.ΒΙ.Μ) , μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, για την επιχορήγηση από πιστώσεις του τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γιατρός Πάρης Κουκούδης

Σε τροχαίο σκοτώθηκε χθες το απόγευμα ο 67χρονος γιατρός, γνωστός σε όλους τους Κιλκισιώτες Πάρης Κουκούδης. Ο Πάρης Κουκούδης υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κιλκίς.Το τροχαίο έγινε στο Πάπιγκο με οδηγό τη σύζυγο του Κουκούδη η οποία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και βρίσκεται ήδη στην οικία της. Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά, αύριο Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 1.30 μ.μ.

Τρίτη Πτέρυγα: Το υγειονομικό κόσμημα του νομού Κιλκίς


Ευχές από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης "Κίνητρο"

Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ η Αγαθοπούλου σε Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Στο στρατηγικό Συνέδριο με θέμα «Η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας - Σύγχρονες Πόλεις & Ανταγωνιστικότητα» που διοργάνωσε τo Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) την Παρασκευή 12-12-2014 στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Γκόλιαρη «Γκιαούρκιοϊ Σμύρνης. Περιοχή αρχαίας Κολοφώνας»

Γράφει ο Αχιλλέας Χαντζιάρας
Επιτ. Σχολικός Σύμβουλος Εκπαίδευσης
Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο του Χρήστου Γκόλιαρη, «Γκιαούρκιοϊ Σμύρνης. Περιοχή αρχαίας Κολοφώνας». 
Ο Χρήστος Γκόλιαρης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε στέλεχος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δ/ντής Εκπ/σης, Σχολικός Σύμβουλος κλπ.) και συγγραφέας κυρίως παιδαγωγικών και ερευνητικών έργων. To βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της 2ης συνάντησης (Σεπτέμβριος 2014, Θεσσαλονίκη) των συγγενών που κατάγονται από την οικογένεια Φωτίου και Τριανταφυλλιάς Παπαδημητρίου (από το Γκιαούρκιοϊ Σμύρνης).

Χόρεψε ο Κιλκισιακός

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
"Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Κέντρο ΘΕΑΤΡΟ πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Κιλκισιακού. Ως διοίκηση θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλον αυτόν τον κόσμο που γέμισε από νωρίς τον χώρο της εκδήλωσης, αλλά και τους επιχειρηματίες της πόλης μας, που παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο, στήριξαν χορηγικά την όλη εκδήλωση.

Φιλικοί αγώνες Σχολής Ποδοσφαίρου Κιλκισιακού με Ελπίδες Φλώρινας

Τις Ελπίδες Φλώρινας φιλοξένησε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Σταυροχωρίου η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρεις αγώνες, με απολογισμό για τις ομάδες μας δύο νίκες και μια ήττα. Οι Παίδες παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο επιβλήθηκαν με 2-1, ενώ σε ένα δυνατό παιχνίδι οι Προπαίδες πήραν και αυτή τη νίκη με 1-0. Ήττα για το τμήμα Τζούνιορ με 4-1. Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί τις Ελπίδες Φλώρινας για το ταξίδι που έκαναν μέχρι το Κιλκίς, και υπόσχεται τη νέα χρονιά να τους επισκεφθεί ο ίδιος.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου

"Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2014-’15, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» του Δήμου Κιλκίς με δρώμενο περιβαλλοντικού περιεχομένου στις 16, 17 & 18 Δεκεμβρίου από τις 9.30π.μ. έως τις 11.30π.μ. με την αφήγηση του παραμυθιού ¨ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ¨ της κας Σγουρής Β. Γεωργιάδη.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Γ' Γυμνασίου Σ.Σ. Μουριών


Ερώτηση Αγαθοπούλου για τις πλημμύρες στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Σήμερα, Δευτέρα 15/12, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα:  «Το τελειωτικό χτύπημα δέχεται ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος του Κιλκίς με τις καταστροφικές πλημμύρες».

Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου χωριού στο Κιλκίς

Ο Αι-Βασίλης, ξυλοπόδαροι, κλόουν, ξωτικά, τα χάλκινα της Γουμένισσας, οι ποδηλάτες του Αη-βασίλη, οι μελωδοί του Αγ. Βλασίου, ζαχαρωτά, τσαγάκι, παραμύθια, κατασκευές, ζωγραφιές και πολλές πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν στις 5.30 το απόγευμα στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ειρήνης.

Αιτήσεις για αποζημιώσεις από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Κιλκίς

Όσοι δημότες της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς έχουν πληγεί από τις πρόσφατες θεομηνίες (πλημμύρες) καλούνται να υποβάλουν Αίτηση για την προβλεπόμενη στεγαστική συνδρομή.
Το έντυπο της Αίτησης διατίθεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (Γραφείο Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κας Ελένης Αναστασιάδου).

Έλεγχοι Περιφέρειας σε τρόφιμα, κρασιά, ζωοτροφές και γεωργικά φάρμακα, τον Οκτώβριο

Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται οι έλεγχοι που διενήργησαν οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε νωπά οπωροκηπευτικά, μεταποιημένα προϊόντα φυτικής προέλευσης, εμφιαλωμένα κρασιά, ζωοτροφές και γεωργικά φάρμακα για το χρονικό διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Οκτωβρίου 2014.
Δείτε τα αποτελέσματα των ελέγχων ΕΔΩ

Το έθιμο «Κόλ(ι)ντε» στο Πολύπετρο

"Στο χωριό μας το Πολύπετρο αναβιώνουμε κάθε χρόνο ένα έθιμο που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, το ονομαζόμενο «Κόλ(ι)ντε». Το έθιμο αυτό ανάγετε στα χρόνια της γέννησης του Χριστού και έχει σχέση με την γέννηση του Θεανθρώπου.

"Το Δέντρο της Προσφοράς" του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα βρίσκεται και φέτος στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς με το «Δέντρο της προσφοράς». Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 συγκεντρώνουμε λάδι, αλλαντικά και κασέρι για τις άπορες οικογένειες και σας περιμένουμε να ανταποκριθείτε και πάλι στον πλούσιο στολισμό του!

Παιδιά και γονείς στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς


Μικροί και μεγάλοι δημότες του Κιλκίς αξιοποίησαν δημιουργικά τη χθεσινή χειμωνιάτικη λιακάδα με έναν πρωινό περίπατο διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Ανταποκρινόμενοι στην κοινή πρόσκληση της νεοσύστατης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείου και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του με αρχαιολογικά αντικείμενα που εκτίθενται στις προθήκες του μουσείου, μόνο που αυτά ήταν σε χάρτινη μορφή!

Εντυπωσίασαν οι μικροί του ΓΑΣ Κιλκίς στη Μελίκη στους αγώνες δρόμου “Σ. ΠΕΡΤΣΙΟΥΝΗΣ”

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 αθλητών και αθλητριών,ο ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ διοργάνωσε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με απόλυτη, επιτυχία αγώνα ανωμάλου δρόμου με την επωνυμία «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΡΤΣΙΟΥΝΗΣ» στα πλαίσια των «Ε’ ΜΕΛΙΚΕΙΩΝ», σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας, το Δήμο Αλεξάνδρειας και τη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης για αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σε Κιλκίς και Χαλκιδική λόγων έντονων καιρικών φαινομένων

Σας ενημερώνουμε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει διακοπεί στα εξής σημεία:
ΚΙΛΚΙΣ:- 4ο χλμ Επ. Οδού Πολυκάστρου – Κιλκίς
- Επ. Οδού Λειψυδρίου - Φαναρίου

Εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων Επιβατών και Εμπορευμάτων

Από το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων Επιβατών και Εμπορευμάτων θα διενεργηθούν την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Παραστατίδης: "Μην τους φοβάστε"



Τελετή Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς για απονομή πτυχίων σε Εθελοντές και Σαμαρείτες


Ο Γιάννης Λιναρδάκης προσκαλεί Διευθυντές – Διευθύντριες σχολικών μονάδων

Του Υποψήφιου ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς
Υπεύθυνου Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς
Προς κ. κ. Διευθυντές – Διευθύντριες.
Σας καλώ σε συνάντηση στην πόλη του Κιλκίς – SISTERS την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 16:00 για ανταλλαγή απόψεων – προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων και συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ναι σε όλα και με υπογραφή!-Επιστολή υποταγής (από Χαρδούβελη) που δένει χειροπόδαρα την χώρα στην τρόικα·ΔΝΤ:- Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός!·Πλειστηριασμοί ακινήτων σε τιμές- ψίχουλα
ΕΘΝΟΣ ·Η σκακιέρα της πρώτης ψηφοφορίας- Οι κινήσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο από τα κομματικά επιτελεία·FINANCIAL TIMES-‘Ένα πιθανό GREXIT θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν·Νέο ΕΣΠΑ-Επιδοτήσεις 100 εκατ. ευρώ για άνεργους και μικρομεσαίους