Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοίγει ξανά στο Κιλκίς ο Rieker, η Nectarola, o Kodidas και η Μακεδονική Κεραμική !

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζει το Κιλκίς σήμερα το 2.058 μΧ. Υπάρχει πρόβλημα στην εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού, αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.


Όπως δήλωσε στη Γνώμη Κιλκίς-BBC o Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ιμπραήμ Τατισλές, « Eξασφαλίσαμε άλλες 5.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά που θα τους βρούμε τώρα; Πρέπει να κάνουμε ξανά πρόσκληση να μας έρθουν με φτηνά μεροκάματα Σουηδοί και Γερμανοί εργάτες. Διότι ο Κιλκισιώτης κάτω από 2.500 ευρώ ούτε που συζητάει να δουλέψει..»

Ο δήμαρχος μαζί με 100 Κιλκισιώτισες συνταξιούχες που δούλευαν το 70 και 80 στον Rieker, μετέβησαν στο Αννόβερο για να συναντήσουν το δισέγγονο του αείμνηστου Karl Rieker.

Τον έπεισαν να επενδύσει ξανά στο Κιλκίς για πολλούς λόγους. Στην αρχή τον «χτύπησαν» στο συναισθηματικό.. Πόσο τον αγαπούσαν σαν αφεντικό, πόσο αυτός λάτρευε το Κιλκίς και άλλα παραμύθια.. Αυτός κέρδιζε και εμείς είχαμε παίρναμε ένα μεροκάματο.. Απλά πράγματα.

Του έβγαλαν για δώρο πισία, ωτία, τσαχλαμά, φρέσκα αυγά από το Μελάνθιο, Ποντιακές πίτες από τη Βάθη, κρασιά και γλυκά κουταλιού από τη Γουμένισσα. Του λέγαμε τι ωραία ζωή θα κάνει στο Κιλκίς αν έρθει να μείνει, για τον ήλιο, το καλό μας κλίμα, τους φιλόξενους και γελαστούς ανθρώπους του Κιλκίς που θα τον «αγκαλιάσουν» ζεστά, αντίθετα με τους κρυόπλαστους συμπατριώτες του.. Που θα καλοπερνάει στα τσιπουράδικα του Κιλκίς.

Ο δισέγγονος Γερμανός όμως δε μασούσε από τέτοια.. Ψυχρός τεχνοκράτης ήταν που ήθελε κέρδος.. Ήθελε ουσιαστικές οικονομικές προτάσεις..

Εκεί μπήκε το οικονομικό επιτελείο του δημάρχου και τον αποτελείωσε..

Χοντρικά του δώσαμε δωρεάν τα κτίρια της παλιάς μεραρχίας, του στρατοπέδου Δογάνη, τις δίδυμες αποθήκες, ενώ αναλάβαμε την ανακαίνιση του παλιού του κτιρίου που του άνηκε που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο..

Και όχι με συνεργεία ή υλικά εκτός νομού, αλλά από ντόπια εργοστάσια όπως η Alumil, Klemman, τούβλα, κτλ

Όπως είπε ο δήμαρχος: «Εδώ και 70-80 αυτοί οι χώροι ρημάζουν. Τι έκαναν οι προηγούμενοι για να τα αξιοποιήσουν; Όλοι τους λόγια και υποσχέσεις, αλλά από ουσία.. Πάπαλα; Θα τα κάνει Δικαστικό μέγαρο έλεγε ο ένας, Πολιτιστικό κέντρο ο άλλος. Εμείς θα τα παραχωρήσουμε για όφελος του Κιλκισιώτικου λαού.. Και θα αξιοποιηθούν και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας »

Επιπλέον με επιχειρήματα τον πείσαμε να αποσυρθεί από Κίνες, Ασίες και Τουρκίες. Μακριά είναι, άλλη κουλτούρα, άλλες σχέσεις. Ενώ με εμάς; Ευρώπη.

Ο Γερμανός «τσίμπησε» και άρχισε να το σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα και στο Κιλκίς. Εκεί ήρθαν τα άλλα αλάνια οι ιδιαίτερες γραμματείς του Δημάρχου, οι δίμετρες Σβετλάνα και Λάουρα για να το αποτελειώσουν: «Κύριε Rieker, επιπλέον σας παραχωρούμε δωρεάν σπίτια για εσάς και 5 στελέχη σας.. Επίσης ο δήμος Κιλκίς, θα απορροφήσει μέρος του φόρου αλλά και απαλλάσσεστε από τα δημοτικά τέλη. Αν δε επενδύσετε για να ανοίξει πάλι επιπλέον και η Nectarola (αναψυκτικά) στο Δογάνη, ο Kodidas ( βιοτεχνία αθλητικών παπουτσιών του Κοτίδη) στην Παλιά Μεραρχία, και η Μακεδονική Κεραμική στην Κρηστώνη, τότε για δύο χρόνια θα πριμοδοτούμε τους μισθούς των εργαζομένων κι εμείς !!

Ο Γερμανός έψαχνε στυλό να υπογράψει άμεσα και να επενδύσει στο Κιλκίς.. Όσα και να έδινε ο δήμος τα 2 πρώτα χρόνια, πάλι κερδισμένος θα έβγαινε και αυτός και οι δημότες του. Διότι όταν κυκλοφορεί το χρήμα, καταλήγει παντού..

Έτσι γίνεται σε αυτή τη ζωή. Δε ζητάς μόνο, αλλά και δίνεις. Δεν είσαι μόνο εσύ ο μάγκας να κερδίζεις και ο άλλος το κορόιδο να χάνει. Όλοι θα ρισκάρουν, όλοι θα κερδίσουν..

Πριν ακόμη αρχίσει η έναρξη των νέων εργοστασίων, μεγάλο γερμανικό σούπερ μάρκετ έχει κάνει παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα χιλιάδες μαγαζιά που έχει σε όλο τον κόσμο.

Θα πλημμυρίσει η γη με Κιλκισιώτικα αθλητικά παπούτσια του Κοτίδη, αναψυκτικά του Εμπορόπουλου, ρούχα τουRieker, κεραμικά-γυαλικά από την Κρηστώνη..

Κιλκίς 2.058 μΧ







4 σχόλια:

  1. Η RIEKER ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ 300€ ΘΑ ΞΑΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ. ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ KODIDAS ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΕΛΙΩΝΑΝ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ... ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ "ΕΥΚΟΛΑ" ΚΑΙ "ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ" ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ (ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΕΘΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το πράγμα , που στο Κιλκιστάν το χιούμορ είναι ανύπαρκτο.......... με σκοτώνει χρόνια! Τώρα πια, προσπαθώ να μην πλησιάζω τα άτομα που δεν τό΄ χουν! Δηλαδή, μην ανέβει κείμενο δηκτικό και ευφυές ..... να το ξεφτιλίσετε! χαμογελάστε! είναι η ¨κάντιτ κάμερα¨πού έλεγε και μια εκπομπή του επιπέδου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.