Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Γενική Συνέλευση Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε.

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, έγινε η Γενική Συνέλευση Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. Η Γενική Συνέλευση αυτή στα χνάρια των Γενικών Συνελεύσεων της περασμένης χρονιάς κατέδειξαν για άλλη μια φορά την αδιαφορία των συναδέλφων από την μία και την επαναστατικότητα των συντρόφων Προέδρων από την άλλη! 

Η πλειονότητα των Πρόεδρων ήρθε με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και ελάχιστοι από αυτούς με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, με μικρή συμμετοχή συναδέλφων. Αντίθετα όμως όλοι οι Πρόεδροι εξάντλησαν απελπιστικά τον χρόνο της ομιλίας τους με επαναστατικές κορώνες. Απόδειξη ότι: όσο μικρότερη συμμετοχή «από τους κάτω» τόσο μεγαλύτερη επαναστατικότητα «από τους πάνω».

Στα ΣΥΝΕΚ άρχισε να φαίνεται το πρόβλημα διάσπασης, με αποτέλεσμα αρκετοί Πρόεδροι της παράταξής τους να διαφοροποιούνται από μικροφώνου και άλλοι να μην έρχονται στην Γενική Συνέλευση δίνοντας την θέση τους σε άλλους πιο ακραίους του Διοικητικού Συμβουλίου. Είχαμε και την διαφοροποίηση του ενός μέλους των ΣΥΝΕΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Μ.Ε. Ανακοίνωσε ότι ανήκει στον πολιτικό φορέα της Λ.Α.Ε., χωρίς όμως κάποια άλλη διευκρίνιση πως θα πολιτεύεται στο μέλλον.

Οι Παρεμβάσεις βλέποντας ότι μπορεί να αφομοιώσουν αυτό το κομμάτι που διασπάται εγκαταλείπει, στα λόγια τουλάχιστον, την πολιτική: «είμαστε το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ», ανταγωνίζεται το ΠΑΜΕ ποιος θα είναι πιο επαναστάτης!

Το ΠΑΜΕ στον γνωστό ρόλο του περί του πιο καθαρού πολιτικού φορέα που δεν «συναγελάζεται» με κανέναν γιατί όλοι είναι διεφθαρμένοι, ακολουθώντας το ρητό: «περνώ και μόνος μου καλά!»

Η ψηφοφορία ξεκίνησε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες γιατί όπως σου προείπα οι αγαπητοί Πρόεδροι μόλις είδαν κόσμο δεν άφηναν το μικρόφωνο (δικαιολογημένα γιατί αφού δεν είχαν δει άνθρωπο στις Γενικές Συνέλευσης και έπρεπε να τα πουν κάπου – υπήρχαν Πρόεδροι που μιλούσαν 20-30 λεπτά)!

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. :
Δεν πέρασε καμία εισήγηση. Η Γενική Συνέλευση δεν μπόρεσε να εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου 2015 και αυτό θα το κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ. Αποφασίστηκε κυριολεκτικά «δια βοής», νέος κύκλος Γενικών Συνελεύσεων των Ε.Λ.Μ.Ε. (μετά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων), ανεξαρτήτου αποτελέσματος και ποσοστού συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, μετά της 20 Νοεμβρίου 2015 με εισήγηση από την Ο.Λ.Μ.Ε.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.