Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κιλκίς: Επιτυχής ολοκλήρωση σεμιναρίου για το διαδίκτυο και την επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σεμιναρίου που διοργάνωσε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε.)

Δήμος Κιλκίς: Μάρτιος, Μήνας Υγείας

Σημαντικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην υγεία, ως επιστημονική ενημέρωση αλλά και ως έκφραση του πολιτισμού και της τέχνης, διοργανώνονται το Φεβρουάριο και το Μάρτιο στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού.
Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί:

Εδώ τα καλά διπλώματα. Μόνο 3600 ευρώ το κομμάτι!

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 17 και 18/2/2015 στη Θεσσαλονίκη, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλώματος οδήγησης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 48χρονη υπάλληλο σε σχολή οδηγών στη Θεσσαλονίκη και 44χρονο ιδιοκτήτη σχολής οδήγησης, σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σπάνιο φυτό στο λόφο του Αϊ Γιώργη Κιλκίς ζητάει την προστασία μας

Του Βασίλη Ιωαννίδη
Πρόκειται για ένα χαμηλό πολυετές φυτό με την λατινική ονομασία Goniolimon heldreichii - Halacsy. Η λέξη golniolimon προέρχεται από την σύνθεση των ελληνικών λέξεων γωνία ( από τον βλαστό που έχει 4 με 5 γωνίες) και την λέξη λειμώνας που αποτελεί τον οικότοπο του φυτού. Η ονομασία του είδους προέρχεται από τον Γερμανό βοτανολόγο Theodor von Heldreich .

Δήλωση Τσιτουρίδη για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Σχολιάζοντας τις απόψεις που αποδίδονται στον υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ισότητα για παιδεία είναι δημοκρατία. Η ισότητα μέσα στην παιδεία είναι ολοκληρωτισμός».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο “THE ΜΕΤ HOTEL” στη Θεσσαλονίκη.

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στη χωρική επέκταση της Σύμβασης της Χάγης για τα αστικά θέματα της διεθνούς απαγωγής παιδιών

Παρέμβαση για το πρόβλημα της απαγωγής παιδιών έκανε στις 10/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς»

Εκδήλωση στα πλαίσια του Προγράμματος «Παιδί και βιβλίο» που υλοποιείται από τις Σχολικές Συμβούλους κ. Αρβανίτη Ιωάννα και κ. Παπαδοπούλου Μαρία σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στις 5:00 στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, με την συμμετοχή των μελών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς


Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Οι πρακτικές της Coca Cola βλάπτουν σοβαρά την ανάπτυξη

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο αγώνας των εργαζομένων της Coca Cola συνεχίζεται, όσο παραμένει κλειστό και ανενεργό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Μετά τη δικαίωση των απεργών των Τσιμέντων Χαλκίδας, την τακτοποίηση της εκκρεμότητας των «καθαριστριών», απομένουν δύο κοινωνικά μέτωπα ανοικτά: αυτό των απολυμένων της ΕΡΤ και των απεργών της Coca Cola – το ένα αφορά το δημόσιο τομέα, το άλλο τον ιδιωτικό.

Το Facebook λανσάρει τα Place Tips

Το αγαπημένο σε όλους μας Facebook χαρίζει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες του. Ένα από τα καινούρια entries του είναι το Facebook Place Tips το οποίο, όπως και το Foursquare Tips, προσφέρει στο χρήστη τόσο περιεχόμενο και πληροφορίες όσο και προτάσεις για τοποθεσίες. Τα tips αυτά μπορούν να αφορούν όχι μόνο επιχειρήσεις, αλλά και εξωτερικούς χώρους, μνημεία και αξιοθέατα.

Απάντηση δήμου Κιλκίς στην ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού ''Αλλά..ζω'' για τα αδέσποτα ζώα

Με αφορμή ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού ''Αλλά..ζω'' για τα αδέσποτα ζώα, από το γραφείο του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης Πρόδρομου Πεντζερετζή εκδόθηκε η ακόλουθη απαντητική δήλωση:

Βρε δε σοβαρευόμαστε λίγο;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Ξαφνικά πήρε χαμπάρι η Κυβέρνηση ότι η διαπραγμάτευση με «τις εταίρες» ή άλλως, εταίρους μας δεν είναι παιχνιδάκι, αλλά πόλεμος. Βρόμικος και χωρίς κανόνες. Και χωρίς υποστηρικτές πιθανότατα! Πλην των Αμερικανών, των Ρώσων, των Κινέζων. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Που κι αυτούς, βλέποντας την πρόσφατη ιστορία…. Φίλους ΔΕΝ τους λες.

Κιλκίς: Έδεσαν τα χέρια ζευγαριού ηλικιωμένων με ταινία και λήστεψαν 120 ευρώ

Χθες (19-02-0215) τα ξημερώματα στο Κιλκίς, 3 άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διέρρηξαν μονοκατοικία όπου διέμενε ανδρόγυνο ημεδαπών ηλικίας 75 και 77 ετών και αφού ακινητοποίησαν τον 77χρονο δένοντας τα χέρια του με ταινία, στη συνέχεια του τοποθέτησαν πανί στη μύτη (πιθανόν εμποτισμένο με αναισθητική ουσία) με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Καθαρά Δευτέρα στα Αμάραντα με τον "Αμάραντο"


Αιώνιοι φοιτητές

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Οι δεσμεύσεις, τύπου «κοινωνικού συμβολαίου», που θα υπογράφουν στις Γραμματείες των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ οι ήδη διαγραφέντες φοιτητές (περασμένο Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2014 διεγράφησαν 152.000 αιώνιοι φοιτητές, 132.000 από τα ΑΕΙ και 20.000 από τα ΑΤΕΙ) που επιθυμούν να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ακολουθούν τα παρακάτω στάδια:

Θέσεις εργασίας στο Πολύκαστρο και στη Νέα Σάντα Κιλκίς (20 Φεβρουαρίου 2015)

ΖΗΤΕΙΤΑΙΣτέλεχος για το Tμήμα Προμηθειών και Logistics - Πολύκαστρο
Η DOPPLER S.A. η ελληνική πολυεθνική βιομηχανία ανελκυστήρων, κυλιόμενων σκαλών, parking lifts και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιθυμεί να προσλάβει...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ
Έμπειρος Μονταδόρος Συγκολλητής
ΖΗΤΕΊΤΑΙ Έμπειρος Μονταδόρος Συγκολλητής Κατασκευαστική εταιρεία που ασχολείται με κατασκευές μηχανημάτων βιολογικού καθαρισμού με έδρα την Νέα Σάντα Κιλκίς

Ενημέρωση μαθητών για τις "πρώτες βοήθειες στο σπίτι"

Πρώτες Βοήθειες είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος, με ό τι πρόχειρα μέσα διαθέτουμε εκείνη τη στιγμή, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασής του. Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι απλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Είναι μια σειρά ειδικών θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, που μπορούν να εφαρμοστούν από οποιοδήποτε εκπαιδευμένο πολίτη.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Ο Σόιμπλε διχάζει την Ευρώπη-Αντιδράσεις και μέσα στη Γερμανία για την αδιαλλαξία του έναντι της Ελλάδας·Υπό έλεγχο καταθέσεις και ρευστότητα- Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν Δραγασάκης και Στουρνάρας·Π. Κουρουμπλής: -«Θα φτάσω στα άκρα για τις τιμές των φαρμάκων υψηλού κόστους!»
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Διψάει για αίμα ο Σόιμπλε-Οι ψυχώσεις της Γερμανίας διχάζουν την Ευρωζώνη·Σε τεντωμένο σχοινί το σημερινό Eurogroup μετά το αίτημα για παράταση·Οι φόβοι που υπάρχουν για τις καταθέσεις