Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ονοματοδοσία της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού Γ.Ν. Κιλκίς σε «Πτέρυγα Παράσχου Κουκούδη».


Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου τελέσθηκε η σεμνή τελετή της ονοματοδοσίας της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε «Πτέρυγα Παράσχου Κουκούδη» εις μνήμην του ιατρού νεφρολόγου Διευθυντή της μονάδος Π. Κουκούδη.

Η ακολουθία των Χαιρετισμών στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Νοσοκομείου Κιλκίς



Στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νοσοκομείου θα τελείται κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου κάθε Παρασκευή στις 4:30 το απόγευμα από τον π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη ενώ θα ψέλνει χορωδία γυναικών.

Δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών κάθε Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κάθε Παρασκευή θα τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου. Αυτό γίνεται για να μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί που συνήθως εργάζονται την ώρα που τελούνται οι «Χαιρετισμοί» τις Παρασκευές.

"Ανάσα αξιοπρέπειας και στην Παιδεία"

Της αιρετού του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς Κυριακής Ματσακίδου
Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Σαράντα μία εξαγγελίες έκανε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την ανάλυση των Προγραμματικών Δηλώσεων. Οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία περιμένουν την υλοποίηση τους.

«Μεγάλη Τεσσαρακοστή: ευλογημένη και ελπιδοφόρος ευκαιρία μετάνοιας»

Υπογράφει η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ΔΔΕ Κιλκίς
Καρολίδου Σωτηρία
M.Sc. Φιλόλογος - Θεολόγος
Το πάθος της πλεονεξίας και το μοντέρνο δαιμόνιο της υπερκατανάλωσης έχει επηρεάσει άμεσα τον καθημερινό μας βίο. Ζούμε συνεχώς με το άγχος της συγκέντρωσης περιττών υλικών αγαθών και όχι αναγκαίων για τη ζωή μας και παράλληλα μας κυριαρχεί ο τρόμος της έλλειψής τους, καθώς έχουμε πειστεί ότι με τον τρόπο αυτό θα οδηγηθούμε στην κοινωνική απομόνωση, σκέψεις που μας πνίγουν την ημέρα και στοιχειώνουν τα όνειρά μας τις νύχτες.

Το γυμναστήριο Kinesis-Gym στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς

Για άλλη μια φορά, όπως τα τρία τελευταία χρόνια, το γυμναστήριο Kinesis-Gym Kilkis έδωσε δυναμικά το παρόν με τις ομάδες Kinesis-Gym ZUMBA Kids team και Kinesis-Gym ZUMBA team, στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς που διεξήχθησαν το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στη Πλατεία Ειρήνης της πόλη μας.

Μείγμα μπαχαρικού που μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την εταιρεία «Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.» (Γλαύκου 21 – Π. Φάληρο) σχετικά με την ανάκληση μείγματος μπαχαρικού, επειδή περιέχει πρώτη ύλη (πάπρικα σε σκόνη), στην οποία ενδέχεται να υπάρχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Αυτές τις "νιφάδες καλαμποκιού – corn flakes" μην τις φάτε



Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενημερώθηκε για τη διακίνηση του προϊόντος νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes) Γερμανικής προέλευσης, στο οποίο διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol), λόγω επιμόλυνσης της πρώτης ύλης.

Ενημερωτική ομιλία για τον σχολικό εκφοβισμό στο γυμνάσιο Καμπάνη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καμπάνη επικαιροποίησαν τις γνώσεις τους σχετικά με το φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας – Σχολικού Εκφοβισμού. Στο πλαίσιο των δράσεων της σχολικής μονάδας αλλά και της ευαισθητοποίησης γενικότερα γύρω από θέματα που αφορούν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Διευθυντή κ. Α. Αλατζόγλου και πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία της Υπευθύνου του ΣΣΝ κας Σ. Καρολίδου.

Διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο Κιλκίς την Τρίτη 24 – 2 – 2015 στις 10.30 το πρωί.

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών ν. Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Κιλκίς -μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)-, τους προηγούμενους μήνες βρέθηκε σε χώρους Υγείας της περιοχής μας στα πλαίσια της καμπάνιας της ΟΓΕ για την Υγεία.

Σύλλογος Γυναικών ν. Κιλκίς: "Δεν κάνουμε βήμα πίσω, κ. Ανθρακίδη"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών ν. Κιλκίς 
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Κιλκίς καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανθρακίδη Θέμη για την αδιαφορία που επέδειξε στα συνεχή αιτήματα (από τον Οκτώβρη του 2014) του Δ.Σ. του συλλόγου, για συνάντηση και συζήτηση, στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας της ΟΓΕ για τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του Γιώργου Γεωργαντά στη Γνώμη


Ο δήμος Κιλκίς πρέπει να αξιοποιήσει το εργαλείο "Συμπαραστάτης του Δημότη"

Της Θεοδώρας Παπαδοπούλου
Συμπαραστάτης του Δημότη. 
Θεσμός που εισήχθη με την δημιουργία του "Καλλικράτη" με σκοπό του νομοθέτη,να εξυπηρετήσει τον δημότη στις υπάρχουσες ή δημιουργούμενες διαφορές του με τον δήμο. Προέβλεψε ο νομοθέτης αυξημένη πλειοψηφία στην επιλογή του προσώπου αποβλέποντας στην κοινή αποδοχή του προσώπου που θα επιλεγεί από το όλον του δημοτικού συμβουλίου.

Προσοχή! Προφίλ σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που διενεργούν παράνομο στοιχηματισμό για διάφορα αθλητικά γεγονότα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή για την αποφυγή στοιχηματισμού σε προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου.

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

- Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις διαβάσεις ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου). Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλάβης από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων. (Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα)

Υπουργείο Παιδείας ή Υπουργείο Πειραμάτων!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Οι πειραματισμοί αλλά κυρίως οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας δεν έχουν προηγούμενο! Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι είναι για γέλια…. εκεί στο Υπουργείο, ότι ήταν απροετοίμαστοι, άλλο να κάνεις κριτική από τα τηλεοπτικά παράθυρα, άλλο να ασκείς Διοίκηση και ειδικά ενόψει Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συνάντηση της ομάδας "αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ" Κιλκίς

Δελτίο τύπου ομάδας "αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ" Κιλκίς
Με μεγάλη χαρά σας καλούμε στην επόμενη συνάντηση της ομάδας "αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ" την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 και ώρα 6μ.μ. στο καφέ Sisters. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε για τις ευχές των συμπολιτών μας στους “κουμπαράδες των ευχών” για την πόλη μας, καθώς και να προτείνουμε τρόπους δράσεις και προώθησης των απόψεών μας.

Χάρρυ Κλυνν προς Γλέζο: "Κουραστήκαμε να ακούμε πόσο δίκιο έχεις εσύ και πόσο ήρωας είσαι"

Ανοικτή επιστολή Χάρρυ Κλυνν προς Γλέζο
Σύντροφε Μανώλη 
Διαφωνήσαμε για το ίδιο περίπου θέμα πριν από 15-20 χρόνια, και να που διαφωνούμε για το ίδιο θέμα και πάλι σήμερα. Πριν από 15-20 χρόνια, όμως, ήταν «αλλιώς», και το «αλλιώς» εκείνο, δεν έχει καμιά, απολύτως, σχέση με το «αλλιώς» του σήμερα.