Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΦΕΤ: Επικίνδυνη η κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμυγδάλων

Με αφορμή τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με τα οποία κατά το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός δηλητηριάσεων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης πυρήνων βερίκοκου ή πικραμυγδάλων, ο ΕΦΕΤ ενέκρινε γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ) η οποία εκπονήθηκε με βάση αντίστοιχες γνωμοδοτήσεις διεθνών οργανισμών, οργανισμών της ΕΕ καθώς και μέτρων που έχουν υιοθετηθεί από άλλες χώρες, σχετικά με την εκτίμηση της επικινδυνότητας της κατανάλωσης πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμυγδάλων και τις επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.

"Πετάμε τρόφιμα στα σκουπίδια, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε"

Της Ειρήνης Γουγουγιάννη 
Εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο ενώ την ίδια στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε. Οξύμωρο αλλά είναι η πραγματικότητα. Υπολογίζεται ότι περίπου 179 κιλά τροφίμων πετάει κάθε χρόνο ένας ευρωπαίος. Οι Έλληνες δυστυχώς δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτή τη δυσοίωνη στατιστική.

Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Religious Affairs (αλλά στο Εσωτερικό…. Υπουργείο Θρησκευμάτων και αλλά Εξωτερικό - Religious Affairs) κ. Τάσος Κουράκης στη χθεσινή συνάντηση με Δημοσιογράφους, σχετικά με την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

"Πάλεψα και κατάφερα να κατακτήσω την 6η θέση", λέει ο 18χρονος Κιλκισιώτης Απόστολος Κάκαρης

Δελτίο τύπου Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κιλκίς
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 19:00, στη Θεσσαλονίκη, η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ ) πραγματοποίησε τις απονομές Πρωταθλημάτων για το 2014, στους 6 πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας.

Άνοιξης χρώματα με χελιδονίσματα στην πόλη του Κιλκίς

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς έφεραν την άνοιξη στο Δήμο Κιλκίς, εν χορδαίς και οργάνοις, με χαρούμενα χελιδονίσματα και με τα παραδοσιακά ασπροκόκκινα νήματα του Μάρτη.

40ήμερο μνημόσυνο για τον Νικόλαο Ευστ. Διαμαντίδη

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Μάρκου τελούμε 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ.

Αποκριές στο Κιλκίς, με ......μασκαράδες με καπέλα και παρέλαση καρναβαλιστών

Με αστείρευτο κέφι, με χορό, μουσική και μασκαράδες έντυσε το φετινό αποκριάτικο σκηνικό ο Δήμος Κιλκίς σκορπίζοντας ευθυμία και ζωντάνια στην πόλη του Κιλκίς. Τα πολύχρωμα θεάματα προσέλκυσαν το ενδιαφέρον πολλών δημοτών, μικρών και μεγάλων, που αψήφισαν το κρύο, και μοιράστηκαν με το Δήμο Κιλκίς με παιδική λαχτάρα τη χαρά της ενεργού συμμετοχής στα αποκριάτικα δρώμενα.

«Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2015–2016»

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2015–2016». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/03-12-2010 για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» και την 306252/20-12-2010 «Απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής της αριθμ. 306206/03-12-2010 Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ‘Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’».

Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Κιλκίς

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες Σούλη Καζαντζίδη

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη 
Ο πολιτευτής της ΝΔ Σούλης Καζαντζίδης δέχθηκε στο Πολιτικό του Γραφείο πολίτες του νομού και στελέχη του κόμματος και είχαν μια χρήσιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν τον τόπο αλλά και την πολιτική επικαιρότητα.

ΠΑΣΟΚ: "Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα"


Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης (που παραπέμπει στο μνημόνιο και αποτελεί τη νομική βάση του προγράμματος):

"Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου" απ' το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με αφορμή την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» διοργάνωσε το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς (η Ημέρα εορτάστηκε φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο στις 10 Φεβρουαρίου). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς και είχε στόχο την ενημέρωση των γονέων και των φίλων του Συστήματος.

Το Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 το Γυμνάσιο Σ.Σ.Μουριών συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο" που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του σχολείου είχε ως θέμα της "Εκκλησίες και ξωκλήσια του τόπου μου" και ήταν το αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής δουλειάς των μαθητών της Β΄ Τάξης στα πλαίσια του μαθήματος "Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης" με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κατσαβέλη Μαρία.

"Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σούλη"

Οι μαθητές, οι γονείς, το Διδακτικό Προσωπικό και ο Διευθυντής του Γ” Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας - Θάνος Ζελἐγκος ευχαριστούν θερμό τον Αναστάσιο Καζαντζίδη για την ευγενική του προσφορά - χορηγία στο σχολείο μας σε ποδοσφαιρικές μπάλες. Ελπίζουμε η πράξη του να βρει μιμητές στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα με τον εθελοντισμό και τις ευγενικές προσφορές και χορηγίες να αποτελούν κανόνα και όχι εξαίρεση.

Διακρίσεις κρασιών του Κιλκίς στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε από την “ Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος ” σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO 24-26 Φεβρουαρίου 2015 συμμετείχαν 7 χώρες με 594 δείγματα κρασιών.

Προβλήματα κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ- Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις διαβάσεις ποταμών Ηφαιστού - Μεσοχωρίου, ποταμός Κομψάτο (περιοχή Μωσαϊκό) και στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου. Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Μετεγγραφές φοιτητών με σταγονόμετρο

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Εισοδηματικά κριτήρια και πλαφόν στα Κεντρικά Ιδρύματα ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας. Με το σταγονόμετρο αναμένεται να γίνουν οι μετεγγραφές φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επεξεργάζεται σχέδιο δραστικής μείωσής τους με επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων στους δικαιούχους όλων των κατηγοριών, αλλά και πλαφόν για τις μετεγγραφές προς τα Κεντρικά Ιδρύματα.

Μεγάλη νίκη με 1-2 στην έδρα της Πλαγιάς για τον Αλέξανδρο Κιλκίς

Ψυχωμένη και με μεγάλη δύναμη σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Αλέξανδρος τηρώντας αμυντική στάση στο πρώτο ημίχρονο που έκλεισε με 0-0 πέρασε στην αντεπίθεση στο δεύτερο και με πολλές δυνάμεις κατάφερε να προηγηθεί στο 65’ με ωραίο πλασέ του Σαρηγιαννίδη από πλάγια θέση.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Βαριές κατηγορίες!-Τσίπρας: Ξένες δυνάμεις σε συνεργασία με τον τέως πρωθυπουργό προσπαθούν να ρίξουν τη χώρα στα βράχια για να πέσει η κυβέρνηση·Αι ειδοί του Μαρτίου –Αναζητώντας απεγνωσμένα 7 δις- Μισόλογα για έκτακτο φόρο στους έχοντες·Πρόκληση- σοκ! – Η Τουρκία χωρίζει το Αιγαίο στα δύο-Διάβημα από την Αθήνα
ΕΘΝΟΣ ·Οι 7 αλλαγές που έρχονται στις συντάξεις-Επί τάπητος όλα τα καυτά θέματα μέχρι το τέλος Ιουνίου·Το μισό Αιγαίο δέσμευσαν οι Τούρκοι για ασκήσεις-Πρωτοφανής πρόκληση·Ντιρεκτίβα στις τράπεζες-Φραγή από την ΕΚΤ στη χρηματοδότηση του δημοσίου

Το γυμναστήριο Kinesis-Gym στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς (Video)


ΟΠΑΔ: Αυτόματα η θεώρηση βιβλιαρίων για το 2015

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Να μην προσέλθουν άσκοπα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ενημερώνει η διοίκηση του ταμείου τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του τέως Οργανισμού Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Ταμείου Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) καθώς και τα μέλη της οικογενείας τους για τη περίοδο μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2015 – 29ης Φεβρουαρίου 2016.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ: