Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

9 Μαρτίου 1941: Οι Έλληνες ταπεινώνουν τον Μουσολίνι στο ύψωμα 731



Στον 6ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» ο Μηλιώτης του ΑΙΑΝΤΑ Κιλκίς

Στο Δίον της Πιερίας διοργανώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου για έκτη χρονιά ο Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ» ο οποίος λογίζεται πλέον διεθνής. Ο φετινός αγώνας, παρά τις καιρικές συνθήκες οι οποίες δεν ήταν ιδανικές με τις έντονες βροχοπτώσεις, χαρακτηρίστηκε από την πολύ μεγάλη συμμετοχή δρομέων ενώ οργανωτικά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος. Αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν το παρών ενώ υπήρχαν συμμετοχές και από την Κύπρο.

Για τρίτη συνεχή φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο Βλαδίμηρος

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος εξελέγη για τρίτη συνεχή φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στις εκλογές της 8ης Μαρτίου 2015 στην Αθήνα, ως επικεφαλής τηςΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ (ΑΠΚΙ).

Βρέθηκαν τα 4 «παλικάρια» που αναίτια τραυμάτισαν σοβαρά αστυνομικό και ιδιώτη

Εξιχνιάστηκε ύστερα από άμεσες προανακριτικές ενέργειες και εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, υπόθεση σοβαρού τραυματισμού 34χρονου ιδιώτη και 33χρονου αστυνομικού, πλησίον συνδέσμου φιλάθλων αθλητικής ομάδας, στην πόλη των Σερρών.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Φεβρουάριο

Κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -458- άτομα και ειδικότερα:

Συμμετοχή Θ. Παραστατίδη σε Διαρκή Επιτροπή

Σας γνωρίζουμε πως ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παραστατίδης Θεόδωρος συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βουλής.

Εναντίον του κράτους και του κεφαλαίου-υπέρ της επανάστασης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η γερμανική κοινωνία αποτελεί έναν ακόμη μεγάλο άγνωστο της ελληνικής δημοσιότητας: η εικόνα που έχουν οι Έλληνες για τη Γερμανία και τους Γερμανούς καθορίζεται από αναρίθμητα στερεότυπα – αυτά, μεταξύ άλλων, τους εμποδίζουν να θεωρήσουν με ψυχραιμία τις ελληνογερμανικές σχέσεις.
Ένα ερώτημα που δεν ετέθη ποτέ από την αρχή της κρίσης είναι το ακόλουθο: μπορεί η όποια ελληνική κυβέρνηση και κυρίως μια αριστερή κυβέρνηση να αναζητήσει συμμάχους και συμμαχίες μέσα στην ίδια την Γερμανία;

Προσκύνημα για την Ακολουθία των Χαιρετισμών

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εκδρομή - προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας για την Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. Αναχώρηση 15:30 από την Πλατεία Ειρήνης.
Δηλώσεις συμμετοχής : 6972214186 και 6945743367.

Πολιτική παρέμβαση Σούλη Καζαντζίδη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Δελτίο τύπου Σ. Καζαντζίδη
O πολιτευτής της ΝΔ ν. Κιλκίς Σούλης Καζαντζίδης συμμετείχε στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ η οποία συνεδρίασε την Κυριακή 8 Μαρτίου για να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Έναρξη σεμιναρίων με τίτλο “Σύνδεση Σχολείου-Οικογένειας” στην Αξιούπολη

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου θα ξεκινήσουν δύο σεμινάρια της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς με τίτλο “Σύνδεση Σχολείου – Οικογένειας” στην Αξιούπολη. Η ώρα έναρξης του πρωινού τμήματος είναι στις 10:00, ενώ το απογευματινό τμήμα θα ξεκινήσει στις 17:30. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης. 

Τριήμερη εκδρομή του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο Καϊμακτσαλάν

Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «άΣΚΙση και ΠΟΔΗΛΑΤΟ» που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν από τις 5-7 Μαρτίου 2015. Η εκδρομή έγινε σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς που υλοποιεί κατά το τρέχον σχολικό έτος ανάλογο πρόγραμμα. Τα προγράμματα των δύο σχολείων εντάσσονται στο δίκτυο «Άσκηση και ποιότητα ζωής».

Ομιλία Γ. Φραγγίδη σχετικά με την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου και του εμβολίου του τραχήλου της μήτρας

Δελτίο τύπου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με επιτυχία η εκδήλωση που προγραμματίσθηκε για τις γυναίκες Αστυνομικούς, σχετικά με την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου και του εμβολίου του τραχήλου της μήτρας, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ» Μαιευτήρα - χειρούργο γυναικολόγο, Διδάκτωρα Ιατρικής του ΑΠΘ. κ. ΦΡΑΓΓΙΔΗ Γιώργο. Μία εξαιρετική ομιλία που κράτησε το ενδιαφέρον των γυναικών με πλήθος ερωτήσεων.

Βιωματικές δράσεις του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, μέσω του δικτύου "Μένων"

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το δίκτυο “Μένων” για τη μετάβαση ανάμεσα στις σχολικές βαθμίδες, το οποίο εκπονείται στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2014-2015, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 2ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 12η Μαρτίου 2015 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19.00 π.μ., για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ενημερωτική συνάντηση για τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς



Η Σχολή Γονέων Νομού Κιλκίς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 5-3-2015, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ενημερωτική συνάντηση για τα σεμινάρια της Σχολής Γονέων. Η Σχολή Γονέων Νομού Κιλκίς εντάσσεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2.200 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - 235 οι διαθέσιμες πιστώσεις

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Με βάση τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των κενών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση υπολογίζονται περίπου σε 2.200. Οι διαθέσιμες πιστώσεις για την κάλυψη των παραπάνω κενών αλλά και των κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι 45 από τον Kρατικό προϋπολογισμό και 190 από το ΕΣΠΑ. Οι 190 πιστώσεις ΕΣΠΑ μπορούν να διατεθούν για προσλήψεις αναπληρωτών σε συγκεκριμένες περιοχές που προς το παρόν δεν παρουσιάζουν κενά!

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αντώνη έμαθες τα νέα;-Τα πιόνια του συστήματος Σημίτη ντροπιάζουν διεθνώς την πάμφτωχη Ελλάδα (Γκίκας Χαρδούβελης)·Ολοταχώς πάλι προς ναυάγιο στο Eurogroup- Ανικανοποίητοι από τις προτάσεις οι δανειστές, απαιτούν νέα μέτρα….· Η τραγωδία των μικροομολογιούχων που «κούρεψε» ο Βενιζέλος-Έφτασαν τους 17 όσοι αυτοκτόνησαν…
ΕΘΝΟΣ ·Μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο-Ο χάρτης με όλες τις αλλαγές που έρχονται·Αντ. Σαμαράς:- Το θέμα της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει..·Πυρετός διαβουλεύσεων- Πήραν φωτιά τα e mail για το Eurogroup