Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό παρών στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την Παρασκευή στις 10.30. Θα ακολουθήσει πορεία.

Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις χωρίς άγχος

Όνειρα, προσδοκίες για το μέλλον, επιβεβαίωση και ανακούφιση. Πώς είναι δυνατόν να κρύβουν τόσα πολλά δυο λέξεις; ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Κι όμως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαθητές, γονείς, συγγενείς και καθηγητές εναποθέτουν την ψυχική τους γαλήνη και ηρεμία στην κατανόηση και την υπομονή. Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών μας η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, που με παρεμβάσεις ψυχολόγου σε όλα σχεδόν τα Λύκεια του Νομού, στήριξε και ενίσχυσε την επίπονη προσπάθειά τους για μια περίοδο ισορροπημένης έντασης.

Ξεκινάμε!



Την Κυριακή 17 Μαίου 2015 και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 17ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ το οποίο ανοίγει τις πύλες του και θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 26 Μαίου 2015.

Θέσεις της ΔΑΚΕ Δ.Ε. για το 17ο Συνέδριο

H ΔΑΚΕ Δ.Ε. κατέρχεται στις διαδικασίες για εκλογή αντιπροσώπων για το 17ο Συνέδριο έχοντας επεξεργαστεί ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οι θέσεις μας εν συντομία είναι οι εξής:

6ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Πολωνία πάει η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς διοργανώνει 6ήμερη αεροπορική εκδρομή στην Πολωνία (Βαρσοβία, Κρακοβία) από τις 7/7/2015 έως 12/7/2015 με 5 διανυκτερεύσεις. Η εκδρομή περιλαμβάνει ξενάγηση των δύο πόλεων, επίσκεψη στα αλατωρυχεία και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Πληροφορίες: Πολυχρονιάδης Γιώργος
Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
τηλ. 6937881237

"Kουτάλα με τρύπες" για τα σκουπίδια

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, "Kουτάλα με τρύπες", στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών, σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.

Μείνετε μακρυά από αυτήν την σάλτσα!

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος "σάλτσα με μανιτάρια" Ιταλικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος."

Tριμμένη καρύδα με σαλμονέλλα!

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "Καρύδα Τριμμένη" στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Μήνας εκπαίδευσης για τους πυροσβέστες Γουμένισσας

Μήνας εκπαίδευσης υπήρξε ο Απρίλιος για τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας. Ειδικότερα, την 22η Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε πρακτική εκπαίδευση όλου του πυροσβεστικού προσωπικού στην ανάπτυξη κλιμάκων, ανάβαση και κατάβαση σε διώροφο κτήριο. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών – νοσηλεύτρια σε θέματα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος όπως «Πρώτες Βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα – απεγκλωβισμός και μεταφορά τραυματιών – ΚΑΡ.Π.Α. – Εγκαύματα».

"Ευχαριστούμε θερμά τον Ταξίαρχο κ. Κεβεντζίδη Συμεών"

Το τμήμα Ακαδημιών της Αθλητικής Ένωσης Πολυκάστρου, ευχαριστεί θερμά το Διοικητή της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο κ.  Κεβεντζίδη Συμεών, που με τις ενέργειές του, διευκόλυνε ουσιαστικά την ομαλή διεξαγωγή του Τουρνουά Ακαδημιών που έγινε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στο Δημοτικό Στάδιο Πολυκάστρου.

Τελευταία προθεσμία πληρωμής τιμήματος προσωρινών εκμισθώσεων αγροτεμαχίων

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι οι δικαιούχοι προσωρινής εκμισθώσεως αγροτεμαχίων για τα έτη 2012-2013,2013-2014,2014-2015 του Ν. Κιλκίς για τους οποίους έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δύνανται να προσέλθουν στο τμήμα Τοπογραφίας Εποικισμού & Αναδασμού της Π Ε Κιλκίς προκειμένου να λάβουν το σχετικό σημείωμα το οποίο θα προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ για να εξοφλήσουν την οφειλή τους.

Αξέχαστη "Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Μια εξαιρετική παράσταση, πρωτόγνωρη για τον τόπο μας, ανέβασε την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 το Τμήμα Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.

Έλλης Φρεγγίδου: “Συγχωρώ, συν-χωρώ: η δύναμη της συγχώρεσης”

Σε μια κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ομιλία της ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου, M.Sc. στο εργατικό κέντρο Κιλκίς, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, με θέμα: “Συγχωρώ, συν-χωρώ: η δύναμη της συγχώρεσης”.

Πιστοποίηση φορέων ως πύλες εισόδου στα πλαίσια του ΟΣΔΕ

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, πιστοποιούνται με 6ετή διάρκεια (2015 - 2020) 12 φορείς ως «πύλες εισόδου τύπου Α στα πλαίσια του ΟΣΔΕ».

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης* 
Τέλη Μαΐου αναμένονται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών καθώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων.
Μειωμένος είναι ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Φιλικοί αγώνες για τους μικρούς της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς


Μάχες σώμα με σώμα έδωσαν στις εγκαταστάσεις μας τα babini-projunior-junior της Ακαδημίας την Κυριακή 26 Απριλίου. Η αγωνιστικότητα αλλά και το πάθος περίσσευαν στους μικρούς αθλητές και αφού χάρηκαν τα παιχνίδια έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντησή τους για να πετύχουν και να χαρούν ακόμη περισσότερο.

Δημόσια συγχαρητήρια για το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη

Υπογράφει 
†ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κάθε κοινωνικό μέλος που στελεχώνει εύορκα και δημιουργικά το δημόσιο ρόλο του δικαιούται τα δημόσια συγχαρητήρια όλων μας, ως επιδότηση του σώφρονος ενθουσιασμού του για την πορεία του αναλογούντος συνολικού ηθικού του χρέους. Με αυτήν την αίσθηση ανάλογα συγχαρητήρια από καρδιάς δικαιούται κάθε πρόσωπο που του επιμερίζεται μείζων ευθύνη συντονισμού της κοινωνικής πορείας, με καταστάλαγμα την αναγνώρισή του από την ιστορία των δημοσίων πραγμάτων της χώρας μας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Στην τσιμπίδα της Εφορίας οι «χρυσοί» καταθέτες-Ελβετική στήριξη για πάταξη της φοροδιαφυγής·Αλ. Τσίπρας: -Στόχος ο έντιμος συμβιβασμός·Με τροπολογία- 100 δόσεις: -Επέκταση της εφάπαξ καταβολής για έναν μήνα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σοκ με τον ΕΝΦΙΑ-Προσγείωση από τον Τσίπρα!·Στον πάγο ο κατώτατος μισθός και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ·17 χρόνια χωρίς τον Καραμανλή- Θερμή χειραψία Σαμαρά-Καραμανλή στο Μνημόσυνο στη Φιλοθέη

Ολοκλήρωση των προσυνεδριακών συναντήσεων στο δήμο Κιλκίς και δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Στις συναντήσεις που διεξήχθησαν τόσο στη Γουμένισσα όσο και στο Κιλκίς συμμετείχαν ως εισηγητές των θεμάτων του Συνεδρίου τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Μιχάλης Τζελέπης και Γιάννης Μαγκριώτης.

Για το μελάνωμα μιλά στη Γνώμη η δερματολόγος Κωνσταντία Σαμαρά