Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Βράβευση επτά μαθητών από τα εικαστικά τμήματα της «Τέχνης» σε διεθνή διαγωνισμό


"Επιτέλους μία δικαίωση για τα 27 νεκρά ζώα του Κόδρα"

Υπογράφει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Καταδικάστηκε την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 1 έτους και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, ο 78χρονος Χαράλαμπος Παρασαλίδης (Μπάμπης), συνδιαχειριστής με τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ του άτυπου καταφυγίου του στρατοπέδου Κόδρα στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρωνόταν τα ανεπιθύμητα στην Καλαμαριά σκυλιά.

Στο Δελασάλ Θεσσαλονίκης ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς

Τα παιδιά του ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου 2016 συμμετείχαν στο τουρνουά της Β ένωσης στις εγκαταστάσεις του Δελασάλ με μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχαν οι αθλητές Τσολακίδου Ληδία, Χαριτωνίδου Μαρία, Ρωσοπούλου θεοδώρα, Αμανατίδου Ηλέκτρα, Μιχαλάκη Μαριάνθη, Καιμακτσής Βαγγέλης και Καρολίδης Αθανάσιος.

Εξετάσεις για προαγωγή ζωνών Shin Kyokushin karate στον Α.Σ. Αριστοτέλη Κιλκίς

Στις 23 Απριλίου 2015 στην αίθουσα του Α.Σ. Αριστοτέλη (Ρήγα Φεραίου 4, Κιλκίς) πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις για προαγωγή ζωνών Shin Kyokushin karate στο παιδικό τμήμα από 5 μέχρι 13 χρόνων.

Αμοιβαίες Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με τα ΠΔ50/1996 και ΠΔ100/1997:
• Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων.

Λοξοδρόμησε και σήμερα η σκέψη

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Και πώς να μη δαιμονιστείς πρωί- πρωί;; Κάνεις το πρώτο λάθος κι ανοίγεις την τηλεόραση, προχωράς στο δεύτερο και κοιτάς «ενημερωτικές» εκπομπές…… και 3 (σκέτο!) Λες, ας ακούσω τον Παπαδάκη που είναι και χαμηλών τόνων άνθρωπος ……

Πανελλήνια αναγνώριση για τον προπονητή του Αίαντα Κιλκίς, Αθανάσιο Καρύτσα

Πανελλήνια αναγνώριση στα 21 χρόνια παρουσίας του στο Ελληνικό Τζούντο για τον πτυχιούχο προπονητή Γ΄ κατηγορίας Γ.Γ.Α. Καρύτσα Αθανάσιο 2ο DAN W.J.F των ακαδημιών Τζούντο του Α.Σ. Άιας Κιλκίς η είσοδος ως μέλους στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο Kyuzo Mifune.

Σκοτώθηκε 54χρονος σε τροχαίο στο Κιλκίς

Χθες (01-05-2015) το απόγευμα, στο 3ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κιλκίς – Πολυκάστρου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός με συνοδηγό την 46 σύζυγό του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου, τον σοβαρό τραυματισμό της 46χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό του 22χρονου. Οι τραυματίες διακομίστηκαν με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της περιοχής. Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς.

ΠΑΜΕ Κιλκίς: Απεργιακή Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Χθες, Παρασκευή 1 Μάη, πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, με τη συμμετοχή πλήθους εργατών και υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματιών, αγροτών, άνεργων, συνταξιούχων, μαθητών, φοιτητών, νεολαίας και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ιερείς

- Συνελήφθησαν τα τρία μέλη της
- Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα τους και προσποιούνταν υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας
- Με διάφορα προσχήματα κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των (31.000) ευρώ

Επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Επειδή ο πόλεμος εντυπώσεων έχει ξεκινήσει (Νομοθετική ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί ακόμα στην Βουλή…. Μόνο λόγια του αέρα…..) και αρκετά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης διαδίδουν ότι μόνο η ΔΑΚΕ είναι αρνητική και δεν θέλει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την επιλογή Στελεχών της Εκπαίδευσης, τονίζουμε ότι η ΔΑΚΕ καθηγητών δεν φοβάται τον Σύλλογο Διδασκόντων και καμία πρότασή του…. και είναι τιμή να παρουσιάσουμε τα προσόντα και τις ιδέες μας μπροστά στους συναδέλφους μας… είτε για τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων είτε για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Τσάκωσαν Ιρανό στους Ευζώνους για μεταφορά λαθρομεταναστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνελήφθη χθες (30-4-2015) το μεσημέρι 37χρονος υπήκοος Ιράν, για μεταφορά μεταναστών με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

«Το παιχνίδι ενώνει»

Τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν ηθικές αρχές που θέτουν συγκεκριμένα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνήθως προστατεύονται ως νόμιμα δικαιώματα κατά το εθνικό και διεθνές δίκαιο. Θεωρούνται ως «κοινώς αντιλαμβανόμενα αναπαλλοτρίωτα θεμελιώδη δικαιώματα που κάθε άτομο δικαιούται από τη στιγμή της γέννησής του, απλώς και μόνο επειδή είναι ανθρώπινο ον. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η «εκπαίδευση».

Χρ. Χατζησάββας: "Η κυβέρνηση απαξιώνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο - Δεν απαντά στην Χρυσή Αυγή"