Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Καλύτερα να σας γιαουρτώσουν, παρά να φάτε αυτό το γιαούρτι

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου και σε συνέχεια εργαστηριακής δοκιμής που διενεργήθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την παρουσία Ναταμυκίνης σε δείγμα παραδοσιακού γιαουρτιού αγελάδος .

Εκδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Κιλκίς στην Κατερίνη

Ο Σύλλογος Τριτέκνων ν.Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του πως οργανώνει εκδρομή στην πόλη της Κατερίνης την Κυριακή 17 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, βόλτα στον Παλαιό Παντελεήμονα και στην παραλία Κατερίνης. Τιμή συμμετοχής για τα μέλη 5€ και για τους φίλους 10€.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949714213 6973491502 Δωροθέα (Μαρία) Μανιουρά

"Αντίο μικρό Αγγελούδι"



Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική παιδαγωγός

Αυτή την εβδομάδα έγινε ένα γεγονός που
 συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ένα παιδί χάθηκε και μάλιστα από τα χέρια του πατέρα. Οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη στυγνή δολοφονία, πολλοί. Δεν δικαιολογεί ωστόσο καμία κατάχρηση και κανένας λόγος την δολοφονία, πόσο μάλλον του ίδιου σου του παιδιού. Το γεγονός βέβαια έχει επαναληφθεί κατά το παρελθόν, για αρκετό καιρό η κοινή γνώμη θορυβήθηκε, μα μετά από λίγο ξεχάστηκε.

Εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας

Η Περιφερειακή Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επ΄ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού» και τη «Γιορτή της Μητέρας», διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Γουμένισσας, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ώρα 7.00 μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης - Ενάντια στην κουλτούρα της εξάρτησης και της ιδρυματοποίησης

«Celebrating 5th May - the European Day for Independent Living», «Γιορτάζουμε την 5η Μάη, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης», τονίζει το ENIL (European Network of Independent Living - Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανεξάρτητης Διαβίωσης), που πριν 2 χρόνια μαζί με το EDF (European Disability Forum), πέτυχαν τη θεσμοθέτηση της σημερινής ημέρας από την ΕΕ.

Διαδικασία εγγραφής μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου και Α΄ τάξη Λυκείου των Εκκλησιαστικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2015-2016

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σκοπός της Eκκλησιαστικής Eκπαίδευσης είναι η ανάδειξη και κατάρτιση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους, χωρίς η στελέχωση των υπηρεσιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην

Όλοι στον 1ο Αγώνα Δρόμου και Υγείας Κιλκίς, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 (Video)


Νέα διαρθρωτική δομή και χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωστοποιείται ότι ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Μια νέα επένδυση στο νομό Κιλκίς

Μια νέα επένδυση στο νομό Κιλκίς είναι προ των πυλών. Το τελευταίο διάστημα το είχε προαναγγείλει ανεπίσημα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια Τανάνη Παναγιώτα

Ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του σχολείου Τανάνη Παναγιώτα, η οποία κατέκτησε το 1ο βραβείο στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΕ΄ Πνευματικού Μαΐου 2015 «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης». Επίσης της εύχονται ολόψυχα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Προσμέτρηση Ακαδημαϊκών Προσόντων για μισθολογική εξέλιξη των Αναπληρωτών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας:
A. Η κατοχή Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ή στη Σχολική Ψυχολογία δύναται να ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη μόνο των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, ΠΕ70.50-Δασκάλων ΕΑΕ, ΠΕ11.01- Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ και των κλάδων ΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικού τους και προέκταση "50".

Ο Άθλος Κιλκίς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing της W.A.K.F. στην Ουγγαρία (Φωτο)

Η υποκρισία των παρεμβάσεων στην ΟΛΜΕ

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Την προηγούμενη μέρα «έγλειφαν» σήμερα κατάγγελλαν!
Την προηγούμενη μέρα υπέγραψαν μαζί με την Κυβερνητική Παράταξη των ΣΥΝΕΚ το κείμενο που έκρινε θετική τη συνάντηση με τον κ. Κουράκη (το οποίο βγήκε χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία) και μετά έβγαλαν κείμενο δικό τους που κατάγγελλαν τον κ. αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και το Υπουργείο!

Το πρωί λήστεψε, το απόγευμα τον συνέλαβαν

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδευμένες και συστηματικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από 73χρονο ημεδαπό στην Αλεξάνδρεια.

Ο Γ. Μπουτάρης τους μισεί γιατί είναι εντελώς ηλίθιοι

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η αυθαίρετη χρήση της γλώσσας έχει και αυτή τα όρια της Η εκτός τόπου και χρόνου αθυροστομία δεν είναι αντισυμβατική, αλλά οδηγεί στη γελοιότητα. Τα δημόσια πρόσωπα έχουν ελευθερίες, αλλά υπόκεινται και σε συμβάσεις, για να μην γελοιοποιούνται οι ίδιοι και να μη γελοιοποιούν τους άλλους - και πολύ περισσότερο τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς. Η υπερβολική άνεση και οικειότητα οδηγεί στη σήψη και την καταστροφή: σε απλά ελληνικά – δεν είναι όλα, πάντοτε και υπό όλες τις συνθήκες , ίσα και όμοια.

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς: "Λασπολογία των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ"

Υπογράφει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς
Την τακτική της λασπολογίας, στα πρότυπα των μεντόρων τους του αυριανισμού, αρχίζουν να υιοθετούν οι συνδικαλιστές της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους εκπαιδευτικούς (ΣΥΝΕΚ), που ψεύδονται ότι τάχα το ΚΚΕ στη Βουλή δεν ψηφίζει υπέρ της επιστροφής των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Δυναμική παρουσία του Kinesis-Gym στο 3ο Kilkis Trail Running

Στις 3 Μαΐου διεξήχθη το 3ο Kilkis Trail Running με μεγάλη επιτυχία. Το Kinesis-Gym έδωσε δυναμικά το παρόν με 40 αθλητές που συμμετείχαν σε δυο κατηγορίες: ημιμαραθώνιος 21 χλμ. και λαϊκός αγώνας 5 χλμ..

Ευχάριστα νέα για τους μαθητές του ν.Κιλκίς - Επιστρέφουν οι κατηργημένες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ Κιλκίς και ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

Υπογράφουν οι Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα:
Αναστασίου Γιώτα και Μαρβάκη Ελένη
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που αφορά στην πραξικοπηματική κατάργηση 50 δημοφιλών ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τον Ιούλιο του 2013 και την επιστροφή των επίμαχων Τομέων και Ειδικοτήτων στον φυσικό τους χώρο, αυτόν του Δημόσιου Σχολείου. (ΕΠΑ.Λ). Με την επανασύσταση των Τομέων και ειδικότερα για τον νομό Κιλκίς -πόλη του Κιλκίς και Αξιούπολη-, σας ενημερώνουμε ότι : επαναλειτουργεί ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας με τις παρακάτω ειδικότητες: Β.Βρεφονηπιοκόμων Β.Νοσηλευτών Β.Ιατρικών Εργαστηρίων και Β Φυσιοθεραπευτών, (ΕΠΑ.Λ Κιλκις),Β Νοσηλευτών (ΕΠΑ.Λ Αξιούπολης),καθώς και ο Τομέας Αισθητικής -Κομμωτικής των καταργημένων Επαγγελματικών Σχολών -πρώην ΕΠΑ.Σ- (ΕΠΑ.Λ Κιλκίς).

Παρουσίαση νέου ομαδικού προγράμματος αίθουσας: BODYBALANCE by LES MILLS στο Kinesis-Gym

Το γυμναστήριο Kinesis-Gym στην προσπάθεια του για διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων παροχής γυμναστηρίου και σε συνέχεια της συνεργασίας με την κορυφαία στο είδος (προχορογραφημένα ομαδικά προγράμματα αίθουσας) εταιρεία, Les Mills, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο (New Release) του BODYBALANCE.

Πετυχημένο και το 3ο Kilkis Trail Running - Αποτελέσματα

Μέσα σε ένα φιλικό και πανηγυρικό κλίμα και την συμμετοχή 255 αθλητών διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς ο ορεινός ημιμαραθώνιος ( 21χλμ ) και λαϊκός αγώνας (5 χλμ) στον λόφο Αγίου Γεωργίου και στις αναδασώσεις της πόλης.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Η συμφωνία θέλει δύο!-Η άρση της ασφυξίας προϋπόθεση της διαπραγμάτευσης και της λύσης·Απάντηση στους θεσμούς- Ένας στους δύο συνταξιούχους στο όριο της φτώχειας·Στη Βουλή οι επείγουσες ρυθμίσεις για την Παιδεία
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Το ΔΝΤ τα κάνει λίμπα-Τι είπε ο σκληρός Δανός στο Eurogroup της Ρίγας στη Λετονία-Τόμσεν: οδυνηρά μέτρα ή διαγραφή χρέους·Σενάρια τρόμου!- Έρχεται (;) έκτακτη εισφορά πιο άγρια από ποτέ-Σχέδιο κατάργησης (και όχι μόνο) της έκπτωσης του 30% , με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του χρόνου·Συνελήφθη για τη «λίστα Λαγκάρντ» επιχειρηματίας «7 αστέρων»