Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο Γιάννης Γεωργούσης ευχαριστεί θερμά...

"Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους συναδέλφους που με στήριξαν και σε αυτές της εκλογές. Πάντα κοντά στον συνάδελφο μέσα στους αγώνες για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας."
Γιάννης Γεωργούσης
Καθηγητής

Κιλκίς: Αποτελέσματα εκλογών για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Κιλκίς, 7 Μαΐου 2015
Αποτελέσματα εκλογών για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 
(Σε παρένθεση του 2013)
ΨΉΦΙΣΑΝ: 434 ( 517)
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ:13 (67)
ΣΥΝΕΚ: 183 (140) ΨΗΦΟΥΣ 2 ΕΔΡΕΣ
ΔΑΚΕ : 80 (91) ΨΗΦΟΥΣ 1 ΕΔΡΑ
ΠΕΚ : 58 (53) ΨΗΦΟΥΣ 1 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ : 51 (59) ΨΗΦΟΥΣ 0 ΕΔΡΑ
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ : 32 (83) ΨΗΦΟΥΣ 0 ΕΔΡΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ :17 (27) ΨΗΦΟΥΣ 0 ΕΔΡΕΣ

Συνάντηση –εργαστήρι εκπαιδευτικών, με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων




Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς σας καλεί τη Δευτέρα , 11 Μαΐου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 1, 3ος όροφος), για μια συνάντηση –εργαστήρι με εκπαιδευτικούς, με τον αγαπημένο συγγραφέα μικρών και μεγάλων, Μάνο Κοντολέων.


Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου «Σύμμετρο» και του ξενοδοχείου HABITAT.

17ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας: Πρόγραμμα παραστάσεων - εκδηλώσεων

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 

Παραστάσεις  στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στο Κιλκίς, Παναγιώτου 50 
Θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» (Ελλάδα) “Πως να εκπαιδευτείτε από τον δράκο σας“

12ο Χορωδιακό Φεστιβάλ αφιερωμένο στη φιλία και αδελφοσύνη των λαών


Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Κιλκισιώτη Παναγιώτη Τοπαλίδη

Έντονα χρώματα, το κόκκινο του πάθους και το ανατρεπτικό μαύρο, ισχυροί συμβολισμοί με επίκεντρο τη γυναίκα και την κρίση κυριαρχούν στην έκθεση ζωγραφικής του Κιλκισιώτη αυτοδημιούργητου καλλιτέχνη Παναγιώτη Τοπαλίδη.

"Ο Όσιος Πορφύριος, ο Διορατικός και Ιαματικός Παιδαγωγός"


Παράκληση και Αγιασμός υπέρ των υποψηφίων φοιτητών της περιοχής Παιονίας

[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης]
Όλη η παράδοσή μας, από πάππου προς πάππον, φωτίζεται από το καντήλι των προσευχών σε κάθε σπίτι, από το εικόνισμα προπαντός της Παναγιάς μας ως Μητέρας των καημών μας και μεσίτριας των δεήσεών μας, από το σταυροκόπημα της πίστης και της ελπίδας μας προς τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.

Κιλκίς: Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρθ.4 παρ.1 Ν.2703/1999, ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συμμετοχή Προσκόπων Κιλκίς στην εθελοντική εκστρατεία ''Let' s do it in Greece''

Λυκόπουλα, πρόσκοποι και ανιχνευτές του 1ου και 2ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη προθυμία στην πρόσκληση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας στην αναπλασμένη περιοχή του Κήπου – Πάρκου.

Ο Α.Σ. "Η Τόλμη" Κιλκίς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo WTF εφήβων-νεανίδων στη Χαλκίδα

Πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo WTF εφήβων-νεανίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου (Τάσος Καμπούρης) στη Χαλκίδα στις 2-3 Μαϊου 2015.

Παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για άμεσες ενισχύσεις στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Είπε ο βόθρος στο κοτέτσι, καλέ πως μυρίζεις έτσι;

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Και κάπως έτσι κινήθηκε η πολιτική μας ζωή, την τελευταία μόνο 15ετία! Γιατί αν το πιάσω από παλιότερα… πάλι έτσι θα τη δω. 
- Ο Σημίτης ο Ματιασμένος ήταν καλύτερος από τον Ανδρέα,
- ο Καραμανλής ο Ευτραφής καλύτερος απ το Σημίτη το Ματιασμένο,
- ο Γιωργάκης ο Αθλητικός καλύτερος από τον Καραμανλή τον Ευτραφή,

Τοποθέτηση Γεωργαντά στη Βουλή, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 14/2015 07-0502015/1100 C), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξεδόθη η εξής ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη ψηφιακής υπηρεσίας για εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Οι Έλληνες μορφωθήκαμε και χάσαμε την καλλιέργειά μας

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Ο ελληνισμός, πέρασε από χίλια κύματα ανά τους αιώνες. Ξένοι κατακτητές, πολιτικούς προδότες, εμφύλιο, πείνα. Πάντοτε όμως ο ελληνικός λαός στεκόταν στα πόδια του. Δεν ήταν στη νεότερη ιστορία, από τους πιο ακαδημαϊκά μορφωμένους λαούς, ούτε συμβάλαμε ιδιαίτερα στη τεχνολογική ανάπτυξη. Είχε όμως ένα χαρακτηριστικό που πουθενά στον κόσμο δεν υπήρχε, ούτε καν στο λεξιλόγιό του. Είχε φιλότιμο και φιλοξενία.

Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στο νομό Κιλκίς

Στην τακτική σύσκεψη ενόψει της θερινής περιόδου προέβει το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ). Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των κινδύνων από πιθανές δασικές πυρκαγιές περιόδου 2015.

Τεχνική Εκπαίδευση και διαθεσιμότητες

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Τεχνική Εκπαίδευση
Καταργούνται οι Τεχνικές Σχολές (ΣΕΚ) που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν καταργούνται όμως οι αντίστοιχες Σχολές που ανήκουν σε άλλα Υπουργεία.

Την Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης συνάντησαν οι στρατιωτικοί της Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση με την Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η κα Κόλλια υποδέχτηκε τους στρατιωτικούς στο γραφείο της στο Υπουργείο και συζήτησε μαζί τους κάποια από τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Η κοινή παρέμβαση Τσίπρα- Γιούνκερ –Πρόκριμα για ρευστότητα σκαλί για συμφωνία διεξόδου·Στη Βουλή- Ανοίγει ο διάλογος για την Αυτοδιοίκηση·Βρετανία –Κάλπες και αβεβαιότητα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τι φέρνει ο ενιαίος ΦΠΑ-Θα ακριβύνουν (τιμές στο σούπερ μάρκετ, λογαριασμοί ηλεκτρικού, νερού, εισιτήρια συγκοινωνιών (αναλυτικά από την εφημερίδα) )·Κοντά σε δύσκολη συμφωνία με (αμοιβαίες) υποχωρήσεις- Για μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά τα βρήκαν ο Τσίπρας με τον Γιούνκερ·Τι είναι αλήθεια στο «σκάνδαλο Μάρδα»- Τι λέει ο υπουργός για τα 80.000 ευρώ