Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Η δύναμη της συνεργασίας»



Υπογράφει η Σωτηρία Α. Καρολίδου*
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, διά της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν σ΄ ένα πολυεπίπεδο σχήμα και δέχτηκε τα εύσημα, στο Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων της Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήχθη στην Πιερία στις 7 και 8 Μαΐου 2015, με τίτλο «Η εικόνα του «άλλου» στην εποχή μας και στον τόπο μας. Ψυχοκοινωνικές και ποιμαντικές προσεγγίσεις. Σύγχρονες μορφές βίας».

Συγχαρητήρια! Είσαι έτοιμος για τον δρόμο και όποιον πάρει ο χάρος.

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Όλοι μας από παιδιά, λαχταράμε πότε θα έρθει η στιγμή να πιάσουμε στα χέρια το τιμόνι. Να μπούμε στο αυτοκίνητο ή να καβαλήσουμε τη μηχανή και να εξαφανιστούμε. Φτάνουμε 18 χρονών και δεν περιμένουμε ούτε μέρα, για να ξεκινήσουμε μαθήματα. Μαθαίνουμε τα σήματα, τα οποία σε 1 μήνα έχουμε ξεχάσει. Έπειτα αρχίζουν τα μαθήματα οδήγησης. Βάλε πρώτη, δευτέρα, σταμάτα, ξεκίνα, κάνε και μία αναστροφή. 

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που εγκρίθηκε αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε!

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Όλο το χρονικό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που τη συνδέει με το λαϊκό τραγούδι: «Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν».
Ο παραπάνω στίχος του δημοτικού τραγουδιού του «γιοφυριού της Άρτας» ταιριάζει απόλυτα στα όσα συμβαίνουν αυτή τη χρονιά με το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.΄

Ολοκληρώθηκε σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαδικτυακών Σεμιναρίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 08-05-2015 το μεσημέρι, το σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (European Police College - CEPOL) με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαδικτυακών Σεμιναρίων», που υλοποιήθηκε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας, στο Πανόραμα Βέροιας.

9η Μαΐου: ημέρα της Ευρώπης

Του Παύλου Πασσαλίδη
Αισθάνομαι την ανάγκη ως Έλληνας αλλά και Ευρωπαίος πολίτης, με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου για την παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Με το θάρρος της γνώμης, αλλά θέλω να πιστεύω και της σχετικής γνώσης και εμπειρίας. Χωρίς υπερβολές, σκοπιμότητες και λαϊκισμό, χωρίς ευρωλαγνεία αλλά με θετικό σκεπτικισμό. Με ρεαλισμό και όραμα.

Φιλικά παιχνίδια του Αλέξανδρου Κιλκίς με την Ακαδημία του Πρωτέα Ευόσμου

Σειρά φιλικών παιχνιδιών με την Ακαδημία του Πρωτέα από τον Εύοσμο έδωσε ο Αλέξανδρος Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του την Κυριακή 10 Μαΐου 2015. Οι Προτζούνιορς (MILAN) νίκησαν με 11-5,οι τζούνιορς (AJAX) με 5-1 και οι τζούνιορς (BOCA) με 7-5.

Άρχισε η διανομή των δώρων στους αθλητές της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς από την ΕΠΟ και τον ΟΠΑΠ

Άρχισε η διανομή των δώρων στους αθλητές της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς από την ΕΠΟ και τον ΟΠΑΠ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών και 250 προπονητές, και στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, το καλύτερο νεανικό αθλητικό μοντέλο παγκοσμίως.

"Καλέ τι ζω η κοπέλα;"

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Κλεμμένο από την ηλεκτρονική έκδοση των Νέων 8-5-2015
"Διαφορά 20,2 μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το SBC. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7%, η ΝΔ 16,5%........................ και:

Ανοιχτές Πόρτες, η εορταστική εκδήλωση των οινοποιείων στους`Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας`

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Ευωδιές και χρώματα της φύσης στο Κιλκίς

Ευωδιές και χρώματα της φύσης θα πλημμυρίσει και πάλι ο πεζόδρομος της Κ. Γαβριηλίδη στο Κιλκίς! Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ από την Παρασκευή 8 Μαΐου απόγευμα, το Σάββατο 9 Μαΐου (09:00 – 21:00) και την Κυριακή 10 Μαΐου (10:30 – 14:00).

Τοποθέτηση Χ. Χατζησάββα στην επιτροπή περιβάλλοντος, ενάντια σε υδροηλεκτρικά φράγματα στην περιοχή ''Δύο ποτάμια'' Γουμένισσας