Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Εκπροσώπησε την Ελλάδα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα (Erasmus +) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020, υιοθετώντας τους στόχους του προγράμματος που αφορούν στην ανάδειξη δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης. Οι εθνικές προσπάθειες για εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την εκπαίδευση και την κοινωνία ευρύτερα.

Χατζησάββας: "Το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας στέλνει τους Έλληνες στα Σκόπια" - Video


Νέες επιτυχίες του Αίαντα στο Διασυλλογικό ΠΠ-ΠΚΑ στα Γιαννιτσά

Το διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας των ΠΠ-ΠΚΑ δηλαδή των 2000-2001 γεννημένων παιδιών, διεξήχθη το Σάββατο στα Γιαννιτσά με αρκετά μεγάλη συμμετοχή και κάποιες αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Το Ράντσο Κιλκίς στον περίπατο αλληλεγγύης και υγείας

Αθλητές, μαθητές, γονείς και φίλοι του ιππικού ομίλου Κιλκίς συμμετείχαν στον περίπατο αλληλεγγύης και υγείας 2,9 km, κάνοντας αυτή τη διαδρομή με άτομα με αναπηρία, που συνδιοργάνωσαν η περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης»

Ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου από το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας North Aegean Slops, Ηλίας Ορφανίδης, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΥΜΑΘ και αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα ο καθαρισμός του Θερμαϊκού.

Φιλικά τουρνουά στην Ακαδημία Αλέξανδρος για τους μικρούς αθλητές

Πλούσια η δράση την Κυριακή για τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας στις εγκαταστάσεις της. Τα babini-προτζούνιορ-και τζούνιορ τα έδωσαν όλα με επιβράβευση κύπελλα για νικητές και ηττημένους.

Με το επιβλητικό 3-0 ξεπέρασε ο Αλέξανδρος Κιλκίς το εμπόδιο του Δροσάτου

Μέσα σε 10’ στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλέξανδρος Κιλκίς καθάρισε το παιχνίδι με αντίπαλο τον Μακεδονικού Δροσάτου στο επιβλητικό 3-0 στο γήπεδο της Τερπύλλου, στο προτελευταίο παιχνίδι της σειράς play offs. Τώρα ο Αλέξανδρος προηγείται με 17 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία έναντι 14 της Πλαγιάς και η άνοδος θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι την Τετάρτη 20 Μαΐου στην Πλαγιά, όπου με ισοπαλία ή νίκη ο Αλέξανδρος ανεβαίνει κατηγορία.

Εγκαίνια των γραφείων της Σοσιαλιστικής Προοπτικής στη Θεσσαλονίκη

"Νάτοι - νάτοι οι πρωταθλητές"

Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – ΕΥΑΘΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 52 – 63 
Έκλεισε «πανηγυρικά» η θέση του Πρωταθλητή της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. με έπαθλο την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, με την ομάδα του ΕΥΑΘΛΟΥ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ να κατακτά ακόμα μία (1) νίκη απέναντι στο συγκρότημα του Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ γράφοντας το «2 – 0» με τελικό σκορ 52 – 63 !!!

Διαταραχές συμπεριφοράς στο παιδί

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Έχετε ποτέ συναντήσει στα σχολικά σας χρόνια κάποιον ταραξία; Έχετε ακούσει για κάποιο παιδί, το οποίο συνεχώς δημιουργεί προβλήματα στην τάξη, ακόμη και σε ολόκληρο το σχολείο; Ένα παιδί μόνο του να αναστατώνει τόσο κόσμο; Καθηγητές, συμμαθητές, γονείς άλλων μαθητών; Τι φταίει άραγε; Τόση κακία μέσα του; Περίεργο.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Η ορθογραφική απλοποίηση της γλώσσας μας
Ο νεοελληνικός γραπτός λόγος έδωσε και συνεχίζει να δίνει έναν αγώνα να αποφυλακιστεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της ιστορικής ορθογραφίας, η οποία έχει πάψει να αντιστοιχεί στις πραγματικές φθογγολογικές ανάγκες του προφορικού λόγου. Ο αγώνας αυτός, που οδηγεί στην ορθογραφική απλοποίηση και παρατηρείται συνήθως στις λαϊκές και στις ξένες και ξενικές λέξεις, εμφανίζεται κυρίως σε τέσσερα μέτωπα:

"Η νύφη της Κούλουρης" από το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης


Κιλκίς: Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει με την υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, του οποίου η θεματική για το 2015 αφορά στα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», θεσμό που έχει καθιερώσει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ΤΕΟΜ) στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία:

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Ένα μεσημέρι Κυριακής για όλη την οικογένεια

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σας περιμένει την Κυριακή 17 Μαΐου 2015  και ώρα 13:00 στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών».

Πολύκαστρο: Ημερίδα με θέμα "Η ακράτεια στις γυναίκες"

Ημερίδα με θέμα "Η ακράτεια στις γυναίκες"  θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 19οο στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ο Σύλλογος Γυν. Δήμου Παιονίας "ΕΥΚΡΑΝΤΗ".Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Κος Λεωνίδας ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ χειρούργος ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ- ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ.