Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

«Διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία» από την διατροφολόγο του Αίαντα Κιλκίς Μαρία Καρβουνάρη

Στο πλάισιο της σωστής υποστήριξης των αθλητών και ενημέρωσης των γονέων, ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς οργανώνει παρουσίαση της επιστημονικής συνεργάτιδας του συλλόγου, διατροφολόγου κυρίας Μαρίας Καρβουνάρη με τίτλο «Διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία».

Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επιλογή Διευθυντών σχολείων

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
- Πότε τελειώνει η διαδικασία:
Τρέχουν οι διαδικασίες για την επιλογή 7.000 περίπου διευθυντών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα και επιθυμία του Υπουργείου Παιδείας είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών και η ανακοίνωση των ονομάτων τους κατά τόπους έως και τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση.

Η επιδημία της γενιάς μας: Διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Από πολλούς επιστήμονες έχει χαρακτηριστεί, ως επιδημία της γενιάς μας καθώς απαντάται σε μεγάλο ποσοστό των παιδιών πλέον. Τι είναι όμως η διάσπαση ελλειμματικής προσοχής; Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η διάσπαση προσοχής, η αφηρημάδα που έλεγαν κάποτε, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα. Επίσης,χαρακτηριστικά είναι η ανάρμοστη διαγωγή και η αντικοινωνική συμπεριφορά.

Κιλκίς: 27χρονος Βούλγαρος μετέφερε 4 Σύριους

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από την χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.