Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο Kodokan Goshin Jutsu "Αυτοάμυνα του Τζούντο" συμμετείχαν 7 Τζουντόκα του Α.Σ. Αίας Κιλκίς

Στο Ιβανώφειο της Θεσ/νίκης διεξήχθει την Κυριακή 24 Μαϊου 2015 το εκπαιδευτικό σεμινάριο Kodokan Goshin Jutsu Αυτοάμυνας του Τζούντο από τον Δάσκαλο Σπύρο Ρήγο 6ο DAN KODOKAN τον μοναδικό Έλληνα Δάσκαλο Τζούντο με αυτό το βαθμό, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Ο Αίας Κιλκίς στο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ 3Χ3 στο Λιτόχωρο

Μια πολύ όμορφη και δημιουργική μέρα έζησαν οι μικρές αθλήτριες του τμήματος Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) του Αθλητικού Συλλόγου ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ. Με απόλυτη επιτυχία συμμετείχαν στο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ 3Χ3 στο Λιτόχωρο την Κυριακή 24/5/2015, με μια αποστολή των 30 αθλητριών, συνοδεία των προπονητών τους αλλά και πολλών γονέων που βρήκαν την ευκαιρία να εκδράμουν με τα παιδιά τους!

9ος ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000μ. - 11ος ο Γιάννης Πολυμένης στο Ursa Trail στο Μέτσοβο

Νέες επιτυχίες ήρθαν να προστεθούν στην εφετινή χρονιά για το τμήμα στίβου του Αίαντα Κιλκίς με τους κορυφαίους του δρομείς να πετυχαίνουν διακρίσεις την Κυριακή 24 Μαΐου.
Ο καλύτερος Κιλκισιώτης δρομέας, Γιάννης Παπαδόπουλος, αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000μ. που διεξήχθη στα Μέγαρα με την συμμετοχή των σπουδαιότερων Ελλήνων αθλητών μεγάλων αποστάσεων.

Θ. Μαλκίδης: H Γενοκτονία ήταν Γυναικοκτονία και Παιδοκτονία.

Μέρος της ομιλίας του Θ. Μαλκίδη στις εκδηλώσεις μνήμης που οργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας “Δημήτρης Ψαθάς”
Ιδιαίτερη θέση στη Γενοκτονία κρατά η γυναίκα και το παιδί, που αποτέλεσαν αφενός συγκεκριμένο στόχο του προμελετημένου εγκλήματος, λόγω του ειδικού τους βάρους στην κοινωνία και την οικογένεια, αφετέρου ήταν αποδέκτες όλων των επιπτώσεων της Γενοκτονίας (χηρεία, προσφυγιά, βιασμός, ορφάνια κ.ά).Έτσι μέσα στη Γενοκτονία έχουμε και μια Γυναικοκτονία και μία Παιδοκτονία.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 17/2015, Ελληνικό 26/05/2015/1300C) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει… ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Στην Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, μεταφέρεται η «δράση» της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιου φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Ανάπτυξης) με τον αναγνωρισμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, παρουσία διακεκριμένων διατροφολόγων, να μαγειρεύει τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας, δηλαδή “Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα”!

Προσλήψεις σε δημόσιο, ΟΤΑ και Πανεπιστήμια – Όλες οι προκηρύξεις που «τρέχουν» (αναλυτική λίστα)

Αυτές τις ημέρες «τρέχουν» μια σειρά από προκηρύξεις για προσλήψεις σε ΟΤΑ, σε Πανεπιστήμια, αλλά και γενικότερα σε φορείς του δημοσίου. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει αναλυτική καταγραφή των θέσεων που έχουν «ανοίξει».
Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις ΕΔΩ.

Συλλήψεις στο Κιλκίς για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Οι συνεχείς στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

"ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ" Κιλκίς: Δηλώσεις ΕΑΕ-ΟΣΔΕ με μηδενικό κόστος για τον παραγωγό

Ο Νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Κιλκίς, "ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ" στην οδό Θεσσαλονίκης 20 στον 1ο όροφο στο Κιλκίς, κάνει δηλώσεις ΕΑΕ-ΟΣΔΕ με μηδενικό κόστος για τον παραγωγό.

Kinesis – Gym Κιλκίς: Συνεχίζουμε μαζί σας, με τα αγαπημένα σας ομαδικά προγράμματα.

Η φετινή χειμερινή σεζόν του γυμναστηρίου Kinesis – Gym ήταν μια απολαυστική εμπειρία τόσο για εμάς όσο και για εσάς. Έτσι συνεχίζουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες του γυμναστηρίου αλλά και τη δυνατότητα να συμμετέχετε στα αγαπημένα σας ομαδικά προγράμματα. Το καλοκαίρι είναι εδώ, όπως και εμείς. Συνεχίζουμε μαζί σας, με τα αγαπημένα σας ομαδικά προγράμματα.

Βασίλης Κιλτίδης: Ο γιος του πρώην υπουργού που κάνει ντεμπούτο στον κινηματογράφο

Μπορεί να προέρχεται από πολιτικό «τζάκι», αλλά ο δρόμος του τον οδήγησε στην έβδομη τέχνη και την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών. Ο γιος του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κιλτίδη, Βασίλης, ετοιμάζεται να κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με μία ελληνική ταινία δράσης, με πρωταγωνιστή έναν αγρότη από το Κιλκίς, ο οποίος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης χάνει το σπίτι του και τον καταδιώκει η αστυνομία!

Κιλκίς: Διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της υγείας - Παρουσίαση έργου Ipa Shield

Με εξαιρετική επιτυχία και σημαντικό ενδιαφέρον από τους φορείς της πόλης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της νέας Γ΄ πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η ημερίδα παρουσίασης του έργου Ipa Shield «Κοινές δράσεις για την προστασία και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή».

Έως τέλος Ιουνίου η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων

Την παράταση κατά ένα μήνα της ρύθμισης των 100 δόσεων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.  Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τα τέλη Ιουνίου.

Οι όψιμοι απολογητές των «γερμανοτσολιάδων»…

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης*
[Το κείμενο αυτό συντάχθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2011. Δεν ενθυμούμε τους λόγους για τους οποίους δε δημοσιοποιήθηκε, ούτε και αν το προόριζα για το Διαδίκτυο ή άλλο μέσο, αλλά η αφιέρωση στους τρείς φίλους, έφερε στη μνήμη μου τη συζήτηση κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις αθλιότητες ενός ακροδεξιού βουλευτή της πόλης για το «κατέβασμα» της χιτλερικής σημαίας από τον βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα] 
Στον Γιάννη, τον Κοσμά και τον Σωτήρη

Εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας υπό την προεδρία της Ειρήνης Αγαθοπούλου

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η 3η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου «Ελένη Σκούρα» για την ενθάρρυνση και ενίσχυση της ίσης συμμετοχής των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Ολομέλεια του Δικτύου διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».

Δήλωση μαθημάτων μαθητών Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Β΄και Γ΄ Γενικού Λυκείου

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2015-2016, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου καθορίζεται με τον ν. 4186/2013 (ΦΕΚ Α΄ 193) και οι μαθητές διδάσκονται:

Πολύκαστρο: Εκδήλωση με θέμα "Πρόληψη της βίας στο σχολείο και στο σπίτι"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου την Κυριακή 24 Μαΐου με θέμα "ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ" παρουσία της Δημοτικής Αρχής, της Δνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς και αρκετών γονέων και εκπαιδευτικών που εξέφρασαν τις απορίες και τα ερωτήματα τους στους ομιλητές και συντονιστές της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου σε συνεργασία με το παρατηρητήριο πρόληψης σχολικής βίας και εκφοβισμού της περιφερειακής δ/νσης Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το «Ράντσο» Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «KLEEMANN

Η σχολή ιππασίας «Ράντσο» Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «KLEEMANN», πρώτη εταιρία ανελκυστήρων στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκρισή της στην κατασκευή και δωρεά μίας ράμπας ειδικών προδιαγραφών και διαστάσεων για το χώρο του Ράντσου.

Στις Μηλιές του Βόλου ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς

Στις Μηλιές του Βόλου ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής Ελλάδος, κατατάσσοντας τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς για 5η Συνεχή Χρονιά Πολυνίκη Όμιλο ανά την Ελλάδα και τον Αθλητή του Πατσιούρα Σωτήριο με τον Ίππο salomon μέλος τις Εθνικής Ομάδος που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Βουλγαρία στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2015.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα χθεσινά μαθηματικά στις Πανελλαδικές

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μ.Ε. Κίνητρο Κιλκίς
Χθες 25/5 οι μαθητές της θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης αλλά και της θεωρητικής των γενικών λυκείων εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και στα Αρχαία αντίστοιχα.

Η Παιδεία στην εντατική

Διαβουλεύσεις κρυφές και φανερές έγιναν για τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων των αντιπροσώπων των δασκάλων και νηπιαγωγών, που θα εκπροσωπήσουν το Κιλκίς στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Ενιαία συμφωνία τώρα για μεταρρυθμίσεις και χρέος- Μαξίμου: Κλείσιμο εκκρεμοτήτων χωρίς υποχωρήσεις·Πέρασε από τη Βουλή το νέο Δ. Σ. της ΕΡΤ-«Παρών» από Ζ. Κωνσταντοπούλου, «όχι’ από Ραχήλ Μακρή στον Λ. Ταγματάρχη·Ανάσα για τους οφειλέτες- Παράταση ενός μήνα για τις 100 δόσεις
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αποκλειστικό –Όργια με το έλλειμμα του 2009-Το πόρισμα της επιτροπής Γεωργαντά (που έκανε φύλλο και φτερό τα αρχεία του Πενταγώνου) Διογκώθηκε με βία και νοθεία·Έτσι έφτασε η χώρα στα Μνημόνια και εκχώρησε την εθνική κυριαρχία της·Η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα-Σφίγγει κι άλλο τη θηλιά το ΔΝΤ-Ζητεί απολύσεις στο Δημόσιο και περικοπές συντάξεων