Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Λιγότερες μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών για το 2015-2016

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Περιορίζονται δραστικά οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών από περιφερειακά προς κεντρικά ΑΕΙ της χώρας, την ίδια στιγμή που ισχύουν ξανά –μετά το 2001– οι μετεγγραφές Εξωτερικού, δηλαδή Ελλήνων που φοιτούν σήμερα σε ΑΕΙ Εξωτερικού προς ΑΕΙ της χώρας.

Παραστατίδης: "Δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ πλέον, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Oμάδα Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ αυτών και ο Θ. Παραστατίδης, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την αδυναμία κάλυψης των οφειλών στη ΔΕΗ από υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Η μεγάλη αλλαγή στα iPhone έρχεται το Σεπτέμβριο -Το ανατρεπτικό χαρακτηριστικό του 6s

Η Apple ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα των διαθέσιμων iPhone μέσα στο 2015, ρίχνοντας στην αγορά το iphone 6s του οποίου η κυριότερη καινοτομία, σε σχέση με τα προηγούμενα, θα είναι το το Force Touch που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Apple Watch.

Πολύκαστρο: Τσίμπησαν δύο αλβανικούς ποντικούς 39 και 43 ετών

Συνελήφθησαν χθες (29-5-2015) το μεσημέρι στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 2 υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 39 και 43 ετών, καθώς όπως προέκυψε λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει διάφορα προϊόντα από κατάστημα super-market, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Εύζωνοι Κιλκίς: Τσάκωσαν 44χρονο, που μετέφερε με φορτηγό 38 μετανάστες

Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από την χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.

Με τον Φλάμπουρα, στο Περτούλι

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ" διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Περτούλι για το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στις 27 και 28 Ιουνίου 2015.
Το κόστος συμμετοχής είναι 35 – 40 ευρώ ( λεωφορείο και διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο).

«Δημιουργικοί μαθητές/τριες του σήμερα, ενεργοί πολίτες του αύριο»

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα Νηπιαγωγών 38ης Περιφέρειας
«Δημιουργικοί μαθητές/τριες του σήμερα, ενεργοί πολίτες του αύριο»
η οποία διοργανώνεται από τη Σχολική Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας
με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, της Σχολικής Συμβούλου
7ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς και είναι ενταγμένη στα «Ελευθέρια» του Δήμου Κιλκίς. 

Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς
Τετάρτη, 03.06.2015, Διάρκεια 08:00-14:00

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2015, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Πλαγιά: Ετήσιο μνημόσυνο των προσφύγων προγόνων μας από το Μιστί της Μικράς Ασίας

Video από το αρχείο της Γνώμης
Ο σύλλογος ΜΙΣΣΙΩΤΩΝ ΠΛΑΓΙΑΣ θα τελέσει την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:30 στο χώρο του μικρασιατικού μνημείου το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προσφύγων προγόνων μας από το Μιστί της Μικράς Ασίας.
Αιωνία τους η μνήμη.

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των Ελευθερίων του δήμου Κιλκίς





Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων των Ελευθερίων του δήμου Κιλκίς, ΕΔΩ

Προσκύνημα στην Τήνο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ΕΚΔΡΟΜΗ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ στην ΤΗΝΟ 2 - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (αναχώρηση βράδυ). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στην Χώρα της Τήνου σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό, επίσκεψη στη Μονή της Αγ. Πελαγίας, στο χωριό του Χαλεπά κ.α..

Κιλκίς: Ημερίδα με θέμα, "Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στη σύγχρονη κοινωνία"

Έκθεση από το ‘‘Εργαστήρι Ψηφιακής Φωτογραφίας’’ με θέμα «Η Τέχνη για την Τέχνη του Κιλκίς»

Το "Εργαστήρι Ψηφιακής Φωτογραφίας Κιλκίς", εκθέτει δημιουργίες των μελών του, τεχνήματα της εργασίας τους στο θέμα «Η Τέχνη για την Τέχνη του Κιλκίς».
Διάρκεια έκθεσης: 2 εώς και 7 Ιουνίου 2015
Ώρες: 19:00-22:00
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.

Ξεκινούν τα 33α Πολυκαστρινά στην Παιονία

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με αφορμή τη μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Δήμος Παιονίας σας καλεί να γιορτάσουμε μαζί συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις διάρκειας δύο εβδομάδων που θα λάβουν χώρα στην έδρα του Δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο.

Μοναδική ευκαιρία επιχειρηματικής εκκίνησης και ανάπτυξης

5η προκήρυξη προγράμματος LEADER από την ΑΝ.ΚΙ.
Με το νέο ΕΣΠΑ να παραμένει ακόμη ανενεργό, οι επιλογές για δημιουργία επιχειρήσεων ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων, με επιχορήγηση, είναι ανύπαρκτες! Η Αναπτυξιακή Κιλκίς, με το πρόγραμμα LEADER, παραμένει η σταθερή διαχρονικά αξία για το Κιλκίς προσφέροντας και πάλι, μια ακόμη ευκαιρία λήψης δωρεάν χρηματοδότησης σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης και βλέπουν το αύριο της αγοράς και της ζωής τους με θετική ματιά και αισιόδοξη προοπτική.

Απονομή βραβείων και επαίνων του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”

Αφιέρωμα στον Κώστα Λαχά
Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 8μ.μ., θα γίνει η απονομή των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 20ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”.