Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τερματίζεται η χρήση του υποκαπνιστικού εδάφους διχλωροπροπένιο στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Την οριστική απαγόρευση χρήσης του υποκαπνιστικού εδάφους διχλωροπροπένιο (1,3D) που χρησιμοποιείται στα θερμοκήπια δρομολογεί το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.  Συστήνει ταυτόχρονα επιτροπή εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή επιστημόνων από κρατικούς ερευνητικούς φορείς (Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΕΙ), προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες καταπολέμησης, με τρόπους φιλικούς στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, των νηματωδών του γένους Meloitogyne που αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της χώρας και της Κρήτης ειδικότερα.

Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στο Kinesis Fight Club

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις έγχρωμων ζωνών στο τμήμα Kyokushin Karate του Kinesis-Gym την περασμένη Παρασκευή. Οι εξετάσεις έχουν ως σκοπό την ανάδειξη των γνώσεων που αποκτά ο κάθε ασκούμενος κατά την διάρκεια του χρόνου.

Ημερίδα με τίτλο, "το νερό μας ενώνει", την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με τίτλο, "το νερό μας ενώνει", που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 9:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Διεθνής Ημερίδα από το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος

Περικοπή των οδοιπορικών εξόδων των εκπαιδευτικών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε πρόσφατα σχέδιο νόμου σχετικά με τις «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας». Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου (άρθρο 9 παρ. 2) τα οδοιπορικά θα καταβάλλονται πλέον μόνον σε όσους μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου την ίδια μέρα.

Πολύκαστρο: Συνέλαβαν 49χρονο Βούλγαρο για παράνομη μεταφορά 2 αλλαδαπών

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, ένας 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Κιλκίς: Από τους 3 κλέφτες τσάκωσαν τους 2

Συνελήφθησαν χθες (09-06-2015) το πρωί περιοχή του Κιλκίς σε συνεργασία των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών για απόπειρα κλοπής ενώ αναζητείται ο συνεργός τους οποίος διέφυγε με ΙΧΕ όχημα.

Ολοκλήρωση των εργασιών του 10ου Συνεδρίου ΠΑ.ΣΟ.Κ

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τριήμερο 5-7 Ιουνίου το 10ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το σύνολο των εισηγήσεων και των τοποθετήσεων των ομιλητών επικεντρώθηκε στην ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ , τη μετεξέλιξη του, την σύνθεση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα της αλλαγής πορείας της Χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο για αυτή όσο και για την Παράταξη.

Τρία καινούρια αναισθησιολογικά μηχανήματα στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Κιλκίς
Την εβδομάδα που μας πέρασε παρελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν με επιτυχία τρία υπερσύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 2007-2013 (Ipa Shield) και αποτελεί τμήμα προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και σχετικών υπηρεσιών από το εν λόγω επιχορηγούμενο πρόγραμμα.
Στην προσπάθεια της ισόρροπης ανάπτυξης των υπηρεσιών υγείας του Νομού μας, το ένα εκ των τριών σύγχρονων μηχανημάτων που παρελήφθησαν προωθήθηκε στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας. Τα υπόλοιπα δυο τοποθετήθηκαν και ήδη χρησιμοποιούνται στα νέα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κιλκίς τα οποία εγκαινιάστηκαν πριν από λίγους μήνες.

Συγχαρητήρια στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία

Υπογράφει το Δ.Σ. του Συνδέσμου
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς συγχαίρει την πρωτοβουλία της Διοίκησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας για τον ευπρεπισμό του χώρου της VI Μεραρχίας στην είσοδο της πόλης. Πρέπει συγχρόνως με πρωτοβουλίες ΟΛΩΝ ΜΑΣ να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση του ευπρεπισμού των εγκαταλελειμμένων εγκατελειμμένων στρατοπέδων.

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς

Ο Συντονιστής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου κ. Περπερίδης Γεώργιος, καθώς και όλο το Προσωπικό ευχαριστεί θερμά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς αλλά και τους πολίτες που προσέφεραν υγειονομικό υλικό για την κάλυψη και αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή Ειδομένης-Ευζώνων με πρόσφυγες-μετανάστες αλλά και αντιμετώπιση καθημερινών περιστατικών με πολίτες της περιοχής εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας.

«η πόλις» στα Ελευθέρια Κιλκίς 2015, στις 20 και 21 Ιουνίου 2015




Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις», υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Ελευθερίων του Κιλκίς.

Ασαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Κιλκίς
Ασαφείς απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για,
· Την άμεση πραγματοποίηση όλων των διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
· Την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος.

Κιλκίς: Προβολή του ντοκιμαντέρ «MICROBIRTH»

Υπογράφει το συντονιστικό της Ομάδας Στήριξης μητρικού θηλασμού & μητρότητας Κιλκίς
Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 30 χρόνια. Κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο MICROBIRTH, ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε παγκοσμίως σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σεπτέμβρη του 2014.

Ο Κιλκισιακός δοκιμάζει ποδοσφαιριστές

Ο Κιλκισιακός ανακοινώνει την πραγματοποίηση δοκιμαστικών για ποδοσφαιριστές που αισθάνονται ικανοί να ενισχύσουν την ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι δοκιμές θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Σταυροχώρι την Κυριακή 14 Ιουνίου, την Τετάρτη 17 Ιουνίου και την Κυριακή 21 Ιουνίου.

7η Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Φιλυριάς με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλα τα γούστα!!
Θα προσφερθούν κεράσια από τον σύλλογο.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Θέση εργασίας στο Ράντσο Κιλκίς - 10-6-2015

Ζητείται κοπέλα από 20 έως 30 ετών με εμπειρία για το αναψυκτήριο Ράντσο Κιλκίς. Πληροφορίες Πατσιούρας Σωτήρης 6976993221.

Πρωτόγνωρη εκδήλωση στο Συνεδριακό Κιλκίς με πρωταγωνιστές παιδιά Δημοτικών Σχολείων (Video)



Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, το 3ο κατά σειρά ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Δημιουργικότητα, φαντασία και δράση στο δημοτικό σχολείο: τα παιδιά εισηγητές κι οι μεγάλοι ακροατές».

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΥΓΗ ·Βιώσιμη λύση με τη μέθοδο των τριών- Αναζητείται στις Βρυξέλλες από Τσίπρα- Ολάντ-Μέρκελ·Τασία Χριστοδουλοπούλου:- -Μέλη του λαού μας οι μετανάστες δεύτερης γενιάς·Τουρκία- Κουρδικό «όχι» σε κυβέρνηση με την Ισλαμοδεξιά
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αλλάζουν όλα στον Στρατό!-Νέο νομοσχέδιο – Βάσει σπουδών οι ειδικότητες! Όλοι στα σύνορα το πρώτο τετράμηνο·Σάλος στην Εφορία μεγάλου πλούτου με υπουργό του ΠΑΣΟΚ·Επεισόδιο στην Άνδρο με τουρκικό πλοίο κατασκοπίας