Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδείες των υποψήφιων του ΚΚΕ στα χωριά της Γουμένισσας και του Δροσάτου

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη το απόγευμα συνεχίστηκαν οι περιοδείες των υποψήφιων του ΚΚΕ στα χωριά Γρίβα, Καστανερή, Κάρπη, Στάθη, Γοργόπη και στη Γουμένισσα με το Γιάννη Φαχουρίδη και την Ειρήνη Χατζή και στα χωριά Δροσάτο, Ακρίτα και Κορυφή με τον Κυριάκο Τατίδη. 

Δείτε τη φάτσα του Γερμανού που τσάκωσαν στην Κρήτη για πορνογραφία ανηλίκων

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος αλλοδαπού, γερμανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Κρήτη, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Πρόκειται για τον BITTNER Heiner Jost του Shodel και της Helga.

Νίκος Τατίδης: "Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. στο νομό Κιλκίς"



Σύσταση 7.500 οργανικών θέσεων για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Υπενθυμίζεται ότι από τις προτάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας για τη σύσταση και κατανομή των αναγκαίων 7.500 οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων για τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας (ΕΑΕΠ και Κλασικά) η απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε στη σύσταση μόνο 1.686 οργανικών θέσεων Αγγλικής Γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η τελική λίστα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα

Η τελική λίστα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε ΕΔΩ

Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς: Μια καλή ιδέα για την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015


Ο Γ. Γεωργαντάς στο «debate» κομμάτων για την Αυτοδιοίκηση

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το «debate» για τις θέσεις των κομμάτων στα αυτοδιοικητικά ζητήματα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. Εκτός από τον κ. Γεωργαντά, Βουλευτή Κιλκίς, που εκπροσώπησε την Νέα Δημοκρατία, στο «debate» συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρακίδης Κυριάκος – Ποτάμι, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος – ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νίκος Σοφιανός – ΚΚΕ και η κα. Συράκου Σταυρούλα – ΛΑΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τα έκτακτα μέτρα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων εντός της ΕΕ

"Είμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να αναλάβουμε δράση. Η μετεγκατάσταση των 40.000 προσφύγων είναι μόνο η αρχή. Τα έκτακτα αυτά μέτρα αποτελούν την απαρχή μίας δίκαιης πολιτικής για το άσυλο επιδεικνύοντας αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και με τους πρόσφυγες", δήλωσε η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ska Keller (Πράσινοι, Γερμανία).

Το Ολοκαύτωμα της Σάντας του Πόντου τον Σεπτέμβριο του 1921

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Γυναίκες και παιδιά ως στόχος της Γενοκτονίας
Η Γενοκτονία των Ελλήνων που ζούσαν στο οθωμανικό κράτος, αποτέλεσαν την τραγικότερη σελίδα της ζωής του Ελληνισμού και στοίχισαν τη ζωή σε 1.000.000 Έλληνες. Ιδιαίτερη θέση σ΄ αυτήν την περίοδο κρατά η γυναίκα και το μικρό παιδί, τα οποία αποτέλεσαν αφενός συγκεκριμένο στόχο του προμελετημένου εγκλήματος, λόγω του ειδικού τους βάρους στην κοινωνία και την οικογένεια, αφετέρου ήταν αποδέκτες όλων των επιπτώσεων της γενοκτονίας (χηρεία, προσφυγιά, βιασμός, ορφάνια κ.ά).

Ανακοίνωση του Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα της νέας σχολικής χρονιάς, ιδίως για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία από την αδράνεια της απελθούσας ηγεσίας αυτού.

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό!

Επίσκεψη Τέρενς Κουίκ και Μαρίας Κόλλια στο Κιλκίς

Αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, θα βρίσκονται στο Κιλκίς ο κος Τέρενς Κουίκ, Επικεφαλής Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης και Βουλευτής Ν. Σερρών κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.
Το μεσημέρι, ώρα 15.00, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Κινήματος.

Ζητούνται καθηγητές από το κέντρο ξένων γλωσσών Α. Ναλμπάντη

Το κέντρο ξένων γλωσσών Α. Ναλμπάντη στο Κιλκίς, ζητά καθηγητές αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής και ισπανικής γλώσσας. Αποστολή βιογραφικών στο kxgnalmpanti@gmail.com

10 νεκροί σε τροχαία τον Αύγουστο στην Κεντρική Μακεδονία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Αύγουστο του έτους 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στη Κεντρική Μακεδονια τον Αύγουστο

Κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου του έτους 2015, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -1.014- άτομα και ειδικότερα:

Κιλκισιώτες αστυνομικοί του ξερίζωσαν 4μετρες καναβουριές

Συνελήφθη χθες (8-9-2015) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 48χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή του σπιτιού του συνολικά 6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 3 έως 4 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κιλκίς: Τρακτέρ σκότωσε 85χρονο

Χθες (8-9-2015) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, 85χρονος ημεδαπός, τραυματίστηκε θανάσιμα στην προσπάθεια του να συνδέσει γεωργικό μηχάνημα με γεωργικό ελκυστήρα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 23/2015) και ισχύει από σήμερα Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Σύσταση σωματείου με την επωνυμία «καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η πόλις», με έδρα στο Κιλκίς

Με την υπ’ αρ. 215/28-08-2015 Διάταξη κ. Ειρηνοδίκου Κιλκίς, αναγνωρίσθηκε η νομιμότητα ίδρυσης σωματείου με την επωνυμία «καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η πόλις», με έδρα στο Κιλκίς, σκοπούς μη κερδοσκοπικούς, πολιτιστικούς και επικυρώθηκε το καταστατικό του που αποτελείται από 44 άρθρα.
Κιλκίς, 07-09-2015
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Σταμάτιος Κανταρτζής
(ΑΜ-ΔΣΚ:65)
Επτανήσου 10, Κιλκίς

ΚΚΕ: "Για την παρουσία και τη συνέντευξη υποψήφιων της ΧΑ στην Ειδομένη"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Η θέση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι λίγο πολύ γνωστή στο λαό της χώρας μας. Είναι γνωστό, δηλαδή, ότι διαχωρίζει τους ανθρώπους με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνικότητα κτλ. Διαχωρίζει με κάθε τρόπο τους ανθρώπους εκτός από τον πραγματικό διαχωρισμό που υπάρχει στις κοινωνίες, τον ταξικό διαχωρισμό.

Ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, κατά το σχολ. έτος 2015-2016, θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:
Τομέας Πληροφορικής
α) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
β) Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
γ) Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

Ανακοίνωση Περιφέρειας, για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας 2015

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας 2015 εξέδωσε το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Αυτοκτονίας είναι σε ελεύθερη απόδοση «Προσεγγίστε και Σώστε Ζωές» (Reaching Out and Saving Lives).

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η 2η έκθεση εικαστικών του συνόλου «πόλις»

Η 2η έκθεση εικαστικών του συνόλου «πόλις» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην καπναποθήκη της Αυστροελληνικής του Δήμου Κιλκίς. Θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2015 και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται κάθε μέρα 11:00 με 14:00 και 19:00 με 22:00. Αυτοί που εκθέτουν έργα τους είναι οι: Φώτης Μισόπουλος, Ζωή Παπαδοπούλου, Ματίνα Σαράντη, Σοφία Σπυρλιάδου, Ειρήνη Σωτηρίου, Μαρία Τερζοπούλου, Ζωή Τζήμητρα, Δημήτρης Τσεχερίδης, Χρήστος Τσιλιγκερίδης, και Στέλλα Τσολακίδου.

Εφορίες τέλος για το κοινό εντός του 2016 - Ολες οι συναλλαγές κατόπιν ραντεβού και ηλεκτρονικά

Οι εφορίες θα κλείσουν τις πόρτες τους για το κοινό εντός του 2016. Σε πρώτη φάση η επίσκεψη στην εφορία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και σταδιακά κάθε συναλλαγή θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά ή με αλληλογραφία.

Με τραινάκι η περιήγηση στο Σπήλαιο του Κιλκίς!

Του ανταποκριτή μας Καράιλχάν Μαύρου
Όπως δήλωσε στο CNN-Gnomi Kilkis, ο ΠεριφερειάρχηςKεντρικής Μακεδονίας κ.Αχμέτ Μουσταφά ( παιδί λαθρομεταναστών που ήρθε με βάρκα στη Μυτιλήνη τότε το 2.015 μετά Αλλάχ): «Ένα μεγκάλο όνειρο των χιλιάδων Κιλκισιωτών μουσουλμάνων γκίνεται πραγκματικότητα.

Πρωτοφανής κατάσταση στην εκπαίδευση!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Υπάρχουν εκπαιδευτικές Περιφέρεις με μισό εκπαιδευτικό προσωπικό (π.χ. Δυτική Αττική, Κυκλάδες), σχολεία χωρίς του μισούς δάσκαλους για να καλύψουν τα πρωινά τμήματα με αποτέλεσμα να δηλώνουν αδυναμία λειτουργία.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Παρ ότι το «προϊόν» ευδοκιμεί στην Γερμανία-Οικουμενικές εισαγωγής δεν γίνονται δεκτές·Παγώνουν τη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι –ΟΗΕ: Το προσφυγικό ρεύμα θα αυξηθεί το 2016·Γ. Τσιρώνης: Θέλουμε και μπορούμε να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η μάχη στην TV-Την ώρα που πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για κυβέρνηση με Φώφη και Θεοδωράκη·Ποιοι μπορούν να πάρουν εκπτώσεις και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται-Αμέσως μετά τις εκλογές καταφθάνει ο λογαριασμός στα νοικοκυριά·»Φιλέλλην» επικεφαλής οικονομικών στο ΔΝΤ- Είχε ασκήσει κριτική στη Μέρκελ για τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα