Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ζητείται προπονητής για τη ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού



Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού επιθυμεί συνεργασία με προπονητή κάτοχο, τουλάχιστον, UEFA C ή με γυμναστή με ειδικότητα ποδόσφαιρο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6948 054 439 και 6945 914 207.


Ταφικό Μνημείο Αμφίπολης «Μια μεγάλη σελίδα της αρχαίας ιστορίας και της ιστορίας της τέχνης έρχεται στο φως…».

Συνέντευξη με τον Δρ. Antonio Corso, Αρχαιολόγο
Επιμέλεια: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς
«Υπάρχει μια ομάδα ατόμων ισχυρής επιρροής που θέλει να δώσει μια πριμιτιβιστική και μινιμαλιστική έννοια στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Ο σοβαρός όμως μελετητής πρέπει να αντιστέκεται».

"Ντροπή για την πόλη! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προστατεύει τον ανιστόρητο Φίλη"

Πόντος 1915. Μαθητές ελληνικού σχολείου, στην Τραπεζούντα
Υπογράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Επικεφαλής Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το πρωί έλαβα μία επιστολή από τη δημοτική παράταξη «Εντάξει», με την οποία οι δημοτικοί της σύμβουλοι ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με μοναδικό θέμα την «Έγκριση ψηφίσματος καταδίκης των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας και συμπαράστασης των Ομοσπονδιών του Ποντιακού Ελληνισμού». 

Ν. Λυγερός: "Όταν δεν ξέρεις για τη γενοκτονία"

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου
Απάντηση του Ν. Λυγερού για την αμφισβήτηση της γενοκτονίας
Όταν δεν ξέρεις τίποτα για την έννοια της γενοκτονίας, δεν είναι ανάγκη να παίζεις παράσταση του γνώστη.

ΑΥΤΟΙ είναι οι Εθελοντές Κιλκίς Θεσσαλονίκης - Πρόσφυγες Ειδομένη (Video)



ΑΥΤΟΙ είναι οι Εθελοντές Κιλκίς Θεσσαλονίκης - Πρόσφυγες Ειδομένη. 
Μιλά η εθελόντρια, Ζωή Παπαδοπούλου. Κιλκίς, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, 6 μ.μ.

Ο Πρόεδρος Σούλτς ζητά μόνιμο και ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη

Ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς καλεί τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης και άλλους σήμερα να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να προσφέρουν ασφαλές και μόνιμο καταφύγιο στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ανακοίνωση ΝΔ για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου και Βαρβιτσιώτη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  «Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Αναστέλλονται προσωρινά οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Αναστέλλεται τελικά η εκτέλεση αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων, τα οποία έχουν ανεγερθεί σε δασικές εκτάσεις, όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σκληρή ανακοίνωση Ιβάν Σαββίδη για Φίλη

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Σαββίδης
«Ως Πόντιος, ως Έλληνας, ως άνθρωπος του οποίου οι πρόγονοί είχαν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους πριν από εκατό χρόνια, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος και να μην καταδικάζω αποτρόπαιες δηλώσεις, σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας, που εκφράστηκαν από έναν επίσημο εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους. Ιδιαίτερα καταθλιπτικό είναι το γεγονός ότι οι λέξεις της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων, ακούγονται από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας!

«Επισκέψεις σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς στο ΚΠΕ Κιλκίς»

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς), προκειμένου να υλοποιήσουν ένα από το Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ.

Κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων της δράσης «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές»

Ανακοινώνεται ότι έχει προωθηθεί προς εκκαθάριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων της δράσης 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», πρόσκληση 4542/02-04-2012 του μέτρου 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».

Αιτήσεις για χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Ανακοινώνεται ότι καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου να υποβάλουν αίτηση-δήλωση ενδιαφέροντος από 15 Νοεμβρίου 2015 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015 στα αρμόδια γραφεία της Δ.Α.Ο.Κ Κιλκίς (Κιλκίς, Γουμένισσα, Πολύκαστρο)

Επιμορφωτική ημερίδα σε θέματα διακρίσεων και ισότητας των φύλων

Ξεκίνησαν σε όλη την Ελλάδα οι εργασίες ημερίδων με στόχο την ευαισθητοποίηση στελεχών και εκπαιδευτικών της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα διακρίσεων και ισότητας των φύλων. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Ιωάννα Αρβανίτη, Μαρία Παπαδοπούλου, Πάρης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Τρικκαλιώτης θα συμμετέχουν στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.

Το πουλάνε για πλαστικό πιάτο, αλλά,,,

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων που διενεργεί "Παρακολούθησης Παραγόντων Ασφάλειας των Τροφίμων – Επίσημος Έλεγχος των Υλικών και Αντικειμένων που Προορίζονται να Έρθουν σε Επαφή με τα Τρόφιμα" και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία από "Πλαστικό πιάτο ρηχό, Cars, 19 cm", με αριθμό παρτίδας Lot No 11/2014 και κωδικό είδους Item No 62.00028, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται από την επιχείρηση ΥΙΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε., επί της οδού Θεσσαλονίκης 1-3, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346, Αθήνα και διανέμεται – πωλείται από την επιχείρηση JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΚΙΛΚΙΣ, ευχαριστούν θερμά...

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΚΙΛΚΙΣ, ευχαριστούν θερμά τον Πατέρα Ευσέβιο, την Επιτροπή και το ποίμνιο της Εκκλησία του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Μουριών, για την οικονομική υποστήριξη των μαθητών/τριών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, στην κάλυψη αναγκών του σχολείου μας.

Κιλκίς: Eκδήλωση ενδιαφέροντος για Δημοτικό Εργαστήρι Εργόχειρου

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς οργανώνει Εργαστήρι Εργόχειρου για ενήλικες και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/νες να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής. Σκοπός είναι η διατήρηση και ανάδειξη της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης της περιοχής μας και η προώθηση της οικοτεχνίας.

Παράταση στη θητεία επικουρικών γιατρών και προσωπικού δίνει το Υπουργείο Υγείας

Την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

"Προστατέψτε τις Ελληνικές Επιχειρήσεις"

Υπογράφει ο Νικόλαος Τατίδης
Πολιτευτής  ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
"Ομόφωνα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ψήφισαν την αύξηση της φορολόγησης στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, με αποτέλεσμα το επίμαχο άρθρο να αποσυρθεί και να μην εισαχθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η οποία ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης.

Εθνικός Νέου Αγιονερίου: Τρίτη θέση αλλά και ατυχία - Επιστροφή στις νίκες

Μετά την αυτοχειρία της περασμένης Κυριακής ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου επανήλθε σήμερα (Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015) νικώντας με 1 - 0 έναν σκληρό και αξιόμαχο αντίπαλο (Απόλλων Κρύας Βρύσης) στο δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι του στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με σκόρερ τον Δ. Δρόσο.

"Η δεύτερη Γενοκτονία των προγόνων μας"



Θεοφάνης Μαλκίδης

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών
Το έγκλημα που συνεχίζεται από τους υπονομευτές και τους αρνητές της Γενοκτονίας των Ελλήνων, από τους θεσμικούς και άλλους φορείς, αποτελεί ένα εντυπωσιακό φαινόμενο.

"Ο συνωστισμός της Σμύρνης και η εθνοκάθαρση των Ποντίων"

Του Χρήστου Μάκου
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια». Και στη συνέχεια «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι, και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».
(http://gnomikilkis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_74.html#more)
Οπότε και εξαιτίας των παραπάνω, αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, έγινε μεγάλος συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης.

Προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.)

 1Δ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-03-2014), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η

"Όχι κύριε Φίλη. Δεν τσιμπάμε!"

Υπογράφει ο Καραγιαννόπουλος Ν. Απόστολος
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών
Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού 
"Όχι κύριε Φίλη. Δεν τσιμπάμε! Δεν θα σας ακολουθήσουμε αυτή τη φορά στον προσωπικό σας κατήφορο. Θα αποπεμφθείτε τελικά για την ανικανότητα σας να ασκήσετε υποτυπώδη, έστω, διοίκηση στο Υπουργείο Παιδείας και μόνο γι΄αυτό.

Σήμερα στις 13.30 π.μ.: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας στις 5/11/2015 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς στις 13.30μμ. για τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων. 

Βιβλιοπαρουσίαση «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41»

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η προγραμματισμένη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», την Τετάρτη 4 Νοέμβρη το απόγευμα, με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Ένα βήμα μπρος- Βούληση κυβέρνησης-Κομισιόν για συμφωνία μέχρι την Δευτέρα·Επιτροπή Κράτους- Εκκλησίας- Διάλογος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας·Πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα- Οριακή η κατάσταση στα νησιά
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Δουλειά 6 έως 12 μήνες σε 104.000 ανέργους-Δώδεκα προγράμματα απασχόλησης με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ· Τέσσερις μέρες προθεσμία- Πιο σκληρός και από τον Σόιμπλε ο Μοσκοβισί· Παραχωρούνται με … ΠΝΠ (!!!) τα περιφερειακά αεροδρόμια