Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Γνώμης, πριν από 10 χρόνια

Εξαφάνιση ηλικιωμένου. Μπορείτε να βοηθήσετε; (10/10/2015)

Υπάρχει εξαφάνιση 90χρονου από το Ζευγολατιό Κορινθίας. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. 

Έρχεται το καινούργιο εικοσάευρο

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ. Πρόκειται για το «αγαπημένο» χαρτονόμισμα των παραχαρακτών. Οι ειδικοί υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εγκαίνια και έναρξη λειτουργίας των νέων μαγειρείων του νοσοκομείου Κιλκίς

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-FYROM 2007-2013 (interreg)παρέλαβε υπερσύγχρονες συσκευές και εξοπλισμό μαγειρείων ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία των γευμάτων από το προσωπικό του ιδρύματος σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Νατσιού, "Τα άθεα γράμματα και η Παιδεία του Γένους"




Προβολή Ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας

Η “ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας” είναι ένα ντοκιμαντέρ - συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, που μας ξεναγεί στις μεγάλες πόλεις και στα μνημεία θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε την ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κόρινθο



"Μέγιστη εθνική ασέβεια, οι δηλώσεις Φίλη"



Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς - Για μια δημιουργική συλλογικότητα
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επανέλαβε τη θέση του, ότι ο διωγμός και η μαζική σφαγή 353000 Ελλήνων του Πόντου έχει τα χαρακτηριστικά Εθνοκάθαρσης και όχι Γενοκτονίας, αντίθετα με την Ελληνική Βουλή που αποφάσισε ομόφωνα το 1994 να κηρύξει την 19η Μαΐου ως «Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο». Χρειάστηκαν 70 χρόνια συνεχών προσπαθειών των απανταχού της γης ποντιακών σωματείων για την αναγνώριση αυτή. 

Η Coca Cola εκβιάζει για να πετύχει αποδοχή των απολύσεων

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης 
Το “σύστημα Coca Cola” είναι κυνικό, ανάλγητο και αδίστακτο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα: το ίδιο “σύστημα” παρουσιάζει μια εκπληκτική μεθοδικότητα, συνέπεια και επιμονή στις αποφάσεις του – πίσω από αυτά κρύβεται η ισχύς του χρήματος και ότι αυτή μπορεί να σημαίνει σε μια χώρα με αδύναμους μηχανισμούς δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου.

Τυφλή πολιτική αντιπαράθεση, ή ...κατήφορος;

Του Χάρη Τσιόκα
Η Ελλάδα και όχι μόνο, είναι «υποχρεωμένη» να διαπραγματεύεται με ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο συσχετισμό δύναμης! Αυτός ο συσχετισμός με αφορμή την συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια κρίση "αποθεώνει" μονόπλευρα τη δημοσιονομική προσαρμογή ως λύση, γιατί την έχει μετατρέψει σε «εργαλείο» παράτασης της κερδοσκοπικής ομηρίας των χωρών που «εξυγιαίνει»!

Τι ΟΤΕ, τι COSMOTE… Όλοι Γερμανοί!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
Ο ΟΤΕ υπήρξε το εκτροφείο του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού σκανδάλου που αφορά στις μίζες της Siemens. Ωστόσο, ο ΟΤΕ δεν υπάρχει πλέον. Τώρα πλέον υπάρχει μόνον η «άσπιλη» κι «αμόλυντη» COSMOTE, θυμίζοντας λίγο εκείνη τη μαφιόζικη «συνταγή» στις ταινίες φιλμ νουάρ: «Αν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα»!

Ενημέρωση για την ημέρα αιμοδοσίας των εκπαιδευτικών

Υπογράφει ο Γιάννης Γεωργούσης 
Γενικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
"Θέλω να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους που θα πάνε να δώσουν αίμα την ημέρα της αιμοδοσίας να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους και το ΑΜΚΑ."

Φορολόγηση αποζημίωσης εθνοφυλάκων

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Οί Εθνοφύλακες Κιλκίς θεωρώντας άδικο το μέτρο φορολόγησης της μικρής αποζημίωσης πού καταβάλλει το κράτος προς αυτούς, για το κοινωφελές έργο που προσφέρουν, μετέφεραν το παράπονό τους στον Τατίδη Νικόλαο ως Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΑΝ.ΕΛ) να επιληφθεί του θέματος.

Στην προεθνική ομάδα Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ, τρεις νεαρές αθλήτριες του Αίαντα Κιλκίς

Πρόσκληση για συμμετοχή στην προεθνική ομάδα Παγκορασίδων της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας δέχθηκαν τρεις νεαρές αθλήτριες του Σωματείου Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Συνήγορος του Πολίτη: Πρωταθλήτρια κακοδιοίκησης η κοινωνική ασφάλιση. Σωρεία καταγγελιών και για Υγεία- Πρόνοια

Τα πρωτεία στην κακοδιοίκηση κατέχουν οι φορείς Ασφάλισης, όπως προκύπτει από την ετήσια Έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία κατετέθη στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, τα παράπονα γύρω από τα θέματα που αφορούν την Ασφάλιση έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 2011, φθάνοντας σήμερα να αφορούν σχεδόν 4 στα 10 αιτήματα που φθάνουν στον Συνήγορο.

Αθήνα: "Τρεις οριακές στιγμές της ελληνικής ιστορίας μέσα από τη λογοτεχνία"


Το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Επιστημονική ‘Ενωση "Νέα Παιδεία", τα Εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη" και το λογοτεχνικό περιοδικό "Φρέαρ" διοργανώνουν κύκλους συναντήσεων με τίτλο:

Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα – Ποιοι κλάδοι απεργούν

“Λουκέτο” βάζει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας, καθώς ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη απεργία την οποία χαρακτηρίζουν «μητέρα των μαχών» καλώντας σε μαζικές συγκεντρώσεις. Αντίστοιχα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Κιλκίς: Σεμινάριο ντεκουπάζ και αυτογνωσίας