Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 32 προσλήψεις στην πολιτική αεροπορία


Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Γ/2015του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση τριάντα δύο (32) θέσεων μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με γραπτό διαγωνισμό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ποια ήταν τα κίνητρα των τρομοκρατών του Παρισιού;

«Ο Αλάχ με επέλεξε» είχε πει ο Αμπαούντ σε τζιχαντιστικό περιοδικό. Τι κινητοποίησε τους νεαρούς δράστες των χτυπημάτων στο Παρίσι; Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η ριζοσπαστικοποίηση ήρθε αργά ή τυχαία.

"Μια από τα ίδια"

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το Υπουργείο Παιδείας παρότι έστειλε το κείμενο στις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ- ΔΟΕ για παρατηρήσεις παράλληλα το κατέθεσε στη ΒΟΥΛΗ με τη μορφή Τροπολογίας.
Μηδενικός λοιπόν ο χρόνος συζήτησης και αλλαγών.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας – ΟΓΕ) συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη του Κιλκίς.

Ένα... “ασήμαντο” γεγονός - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

"Από την Σμύρνη του 1922 στην Θεσσαλονίκη του 2015
“Μικράν, μικράν, κατάπτυστον
ψυχήν έχουν αί μάζαι,
ιδιοτελή καρδίαν,
και παρειάν αναίσθητον
εις τους κολάφους”
Κ.Γ. Καρυωτάκης

Όλα έτοιμα για τις αυριανές εσωκομματικες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Ανακοίνωση Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε την προετοιμασία και είναι όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης: Μπαίνουν τα χρήματα της πέμπτης δόσης

Το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί την Δευτέρα 23/11 η το αργότερο την Τρίτη 24/11 , σε 145.359 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την ε” δόση της Κάρτας σίτισης – Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Διεθνής διάκριση του Εργαστηρίου Συστημάτων Ελέγχου & Ρομποτικής του ΤΕΙ Κρήτης

Κατά το χρονικό διάστημα 28/9-2/10 2015, το ΤΕΙ Κρήτης εκπροσωπήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS 2015) με την ερευνητική εργασία "Dynamic Modeling and Experimental Analysis of a Two-Ray Undulatory Fin Robot”.

Πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 15 ετών είχε στην κατοχή του 40χρονος

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αθήνας.

Η θεατρική παράσταση, "Ο Λαγός και η Χελώνα", στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας μετά την απίστευτη επιτυχία που είχε η παιδική του παράσταση "Ο Λαγός και η Χελώνα" στην νότια Ελλάδα έρχεται στο Κιλκίς την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου ώρες 12.00 και 17.30 και στο Πολύκαστρο την Δευτέρα στις 23 Νοεμβρίου ώρα 17.15 και 19.15.

Ομιλία Φράγκου Φραγκούλη στο στον Όσιο Νικόδημο Πενταλόφου Παιονίας


6ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Άγιο Αθανάσιο


Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης πολιούχων Κιλκίς, ΠεντεκαιΔεκα Μαρτύρων

Από το Δήμο Κιλκίς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανακοινώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης των πολιούχων ΠεντεκαιΔεκα Μαρτύρων που ξεκινούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Έναρξη βιωματικού εργαστηρίου για ενήλικες με τίτλο «Οι σχέσεις μας σε ένα νέο χρόνο» τον Νοέμβριο 2015 στο Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σκοπεύει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων με θέμα «Οι σχέσεις μας σε ένα νέο χρόνο».

Δράσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς

Εκδρομή Πήλιο - Βόλος
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Βόλο – Πήλιο. Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη, δηλαδή Σάββατο 28/11 (ημέρα αναχώρησης) και Κυριακή 29/11 (ημέρα επιστροφής). Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία μεγάλη και όμορφη παρέα για το διήμερο αυτό.

Εξόρμηση των Ορειβατών Κιλκίς στη Βωβούσα Ιωαννίνων

Ανακοίνωση Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς
28–29 Νοεμβρίου 2015: Διήμερη εξόρμηση στη Βωβούσα Ιωαννίνων, ένα γραφικό χωριό ενταγμένο στο Ανατολικό Ζαγόρι. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» (1.000μ.), που βρίσκεται 2χλμ. έξω από το χωριό σε μια καταπληκτική τοποθεσία. Το καταφύγιο είναι μεγάλο και πολύ άνετο, με καθιστικό και εστιατόριο στο ισόγειο χώρο του.

Κιλκίς: Εκλογικά τμήματα εσωκομματικών εκλογών Νέας Δημοκρατίας


Βοήθημα 1000 ευρώ, σε 1.500 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Το Goethe-Institut γιορτάζει τα 60 χρόνια παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη

Δεν είναι μόνο τα εξηκοστά γενέθλια αλλά και ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος του που αποτελούν αφορμές για γιορτή. Το Goethe-Institut συμπληρώνει εξήντα χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει τις πόρτες των αναδιαμορφωμένων του εγκαταστάσεων για μία εβδομάδα γιορτής.