Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

"Η αλήθεια για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Πολλά και διάφορα αυτές τίς ημέρες για τους μετανάστες, δέν θέλω να αναφερθώ στά γεγονότα επειδή έχουν σχολιαστεί από πολλούς και με διάφορα σχόλια ακόμα με το κολπάκι τώ διαρροών.

ΑΠΕΡΓΙΑ, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στην εταιρία s/m Μαρινόπουλος

Δελτίο τύπου Ένωσης Εμπορουπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
Στο δίλημμα υποταγή ή εξαθλίωση ΑΠΑΝΤΑΜΕ με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, δεν τους φοβόμαστε δεν σκύβουμε το κεφάλι, εμείς θα τους νικήσουμε.

Φορτσάκης: "Πότε επιτέλους το αίσχος αυτό θα σταματήσει;"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί αιφνιδιαστικά, με απόλυτη περιφρόνηση προς κάθε διαδικασία διαβούλευσης, να επεκτείνει τον κομματικό έλεγχο στη διοίκηση της παιδείας, μεταβάλλοντας για δεύτερη φορά το καθεστώς επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Αφιέρωμα στις λαϊκές αγορές στην εκπομπή “κοιτώντας γύρω μας” της 4Ε

Οι λαϊκές αγορές είναι από τα πιο ζωντανά, πολύχρωμα και χαρακτηριστικά μέρη. Ανάμεσα στα λαχανικά και μυρωδικά φαίνεται η διάθεση και οι συνήθειες όλων μας.

Βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη


Δελτίο τύπου Απόστολου Τζιτζικώστα
«Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες. Βεβαίως και ευθύνεται η ΚΕΦΕ και ο πρόεδρός της. Φυσικά και πρέπει να παραιτηθεί, έχουν περάσει 24 ώρες και δεν έχει υπάρξει ένας που να έχει αναλάβει στην ευθύνη; Δεν έχω ακούσει από έναν το λόγο για τον οποίο έγιναν όλα αυτά; Που είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο μεταβατικός, που είχε την ευθύνη να κάνει αυτές τις εκλογές;».

“Δεν τεκμαίρεται ο ισχυρισμός περί γενοκτονίας»

Συνέντευξη του Όμηρου Ταχμαζίδη  στον Γιώργο Πίττα, εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη» (17 Νοεμβρίου 2015)
Πως σχολιάζετε τα πρόσφατα γεγονότα που ακολούθησαν τις δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας κ. Φίλη; 
Θα έλεγα ότι ήταν αναμενόμενα, γιατί η ελληνική κοινωνία, εδώ και χρόνια, εκφασίζεται συστηματικά, χωρίς να υπάρχουν ενιαίες και συγκροτημένες αντιδράσεις σε αυτή τη ροπή των πολιτικών μας πραγμάτων.

Συνεχίζει για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς

Την έβδομη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς στην Βάθη επί της τοπικής ομάδας με 1-4.Ο Αλέξανδρος υποτίμησε την αντίπαλο ομάδα και δεν έπαιξε σωστό και δημιουργικό ποδόσφαιρο αλλά έτυχε να αξιοποιήσει τις μισές από τις ευκαιρίες για γκολ που δημιούργησε.

ΚΕΦΕ Νέας Δημοκρατίας: " Για όλα φταίει η τεχνική εταιρία"

Δελτίο τύπου Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) 
Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Παραστατίδης: "Θα κάνω παρεμβάσεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς"

Από το πολιτικό γραφείο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"O Boυλευτής Θ. Παραστατίδης επισκέφτηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανθρακίδη Θ. προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο.

Ανακοίνωση για την ακύρωση του Συνεδρίου "Σχολικός εκφοβισμός-Bullying"

Υπογράφει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
Σε σχέση με το ζήτημα που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με το Συνέδριο «Σχολικός εκφοβισμός-Bullying» και την ακύρωσή του αλλά και την πολιτική διάσταση που επιχειρείται να δοθεί, με δήθεν αποκλεισμό ομιλητών, οφείλει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να θέσει το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. 

Παραστατίδης: "Απαράδεκτη και κατακριτέα η μεθόδευση του κ. Μουζάλα"

Δήλωση Θ. Παραστατίδη
"Πρόσφατα ενημερώθηκα από κατοίκους του οικισμού Γαλλικού πως επισκέφτηκε την περιοχή ο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, προκειμένου να επιλεγεί χώρος που βρίσκεται πλησίον του οικισμού για εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων. Μάλιστα απ’ ότι γνωρίζω, δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση ή συνεννόηση με κανένα θεσμικό και τοπικό φορέα του Νομού (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές).

Κιλκίς: Πέταξε το χασίσι που είχε από το παράθυρο, αλλά...

Συνελήφθη χθες (22-11-2015) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς 43χρονος ημεδαπός, διότι προ επικείμενου έλεγχου στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και επιχείρησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη.

Hμερίδα παρουσίασης λευκώματος για την εκατονταετηρίδα του Κιλκίς

Στο πλαίσιο προβολής και δημοσιότητας του έργου ''Επετειακή εκδήλωση και δημιουργία λευκώματος για την εκατονταετηρίδα του Κιλκίς'' πραγματοποιείται ημερίδα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Διπλή εκδήλωση της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 21/11 στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην κινηματογράφος «Αλέξανδρος») διπλή εκδήλωση της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας αφιερωμένη στο ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παιονίας

Συγκρότηση του νέου Δ/Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παιονίας που προήλθε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 05-11-2015.

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Το Σάββατο 21 Νοέμβρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Δελλή, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή διέλευσης προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη του Κιλκίς, με σκοπό να έχει άμεση εικόνα για την αλλαγή της κατάστασης που έχει συντελεστεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με τη γειτονική χώρα, καθώς και να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες εκφράζοντάς τους και μ’ αυτό τον τρόπο την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ.

Βεργίδης: "Αδιανόητη και αδύνατη η λειτουργία και άλλου ή άλλων Κέντρων υποδοχής προσφύγων στο ν. Κιλκίς"

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς
Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα, το περασμένο Σάββατο 21 Νοεμβρίου στον νομό, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ανδρέας Βεργίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Καταγγελία για όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών

Δελτίο τύπου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόσκληση για την πανήγυρη των Πολιούχων Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων

Μεϊμαράκης: "Παραιτούμαι από μεταβατικός Πρόεδρος - Να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Γνωρίζετε ότι ανέλαβα τα καθήκοντα του μεταβατικού Προέδρου σε μια δύσκολη, για τη Νέα Δημοκρατία, περίοδο. Ενόψει μάλιστα και εθνικών εκλογών στις οποίες θα οδηγούμεθα, εις γνώσιν μας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν και ευχάριστο. Αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προκηρύξαμε τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού. 

Κινητοποίηση Ερυθρού Σταυρού, λόγω μαζικής άφιξης μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη

Ιδιαίτερα μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015 στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης (Κιλκίς) μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τη δυσχερή μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών προς την Π.Γ.Δ.Μ.

Έλεος πια: Νέα απάτη σε βάρος 62χρονης

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, που έγινε τον Οκτώβριο του 2015 σε βάρος 62χρονης γυναίκας στην Βέροια Ημαθίας.

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την κατασκευή κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Κιλκίς

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Τοπική Κοινότητα Γαλλικού, ύστερα από τις αυθαίρετες ενέργειες εκπροσώπων μίας Μ.Κ.Ο. (Δίκτυο Εθελοντικής Στήριξης Προσφύγων), ερήμην της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την κατασκευή κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

Κιλκίς: Ομιλία με θέμα "Γιατί δεν ευτυχούμε από τα παιδιά μας"


25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών


Εντυπωσίασε ο ΓΑΣ Κιλκίς στον 31ο Γύρο της Πόλης των Σερρών

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με συμμετοχή ρεκόρ , που ξεπέρασε τους χίλιους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο “31ος Γύρος των Σερρών”, ο οποίος αποτελεί και τον μακροβιότερο θεσμό της πόλης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του ΣΕΓΑΣ , αλλά και τη συμμετοχή πολλών σωματείων και φορέων από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

"Πήρε φωτιά" ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου στην Καλαμαριά

Σε ένα παιχνίδι καθόλου καλό στο γήπεδο της Καλαμαριάς ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου ηττήθηκε από έναν πιο προσεκτικό και πιο σοβαρό Απόλλωνα με σκορ 2 – 0.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

Κατά τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου  Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας εκλέχθηκαν οι παρακάτω με αλφαβητική σειρά:

Ὁμιλία Φραγκούλη στον Όσιο Νικόδημο Παιονίας

Στίς 22 Νοεμβρίου 2015 ἡμέρα Κυριακή, στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου στόν Πεντάλοφο Παιονίας Κιλκίς, ἑκατοντάδες πιστοί ἀνῆλθαν γιά νά συμμετάσχουν στό μυστήριο τῆς θείας Λειτουργίας καί νά παρακολουθήσουν τήν ὁμιλία τοῦ ἐπιτίμου Ἀρχηγοῦ ΓΕΣ καί τ.ΥΕΘΑ κ.Φραγκούλη Σ. Φράγκου μέ θέμα: «Ὁ Ἑλληνισμός τῆς Μ.Ἀσίας μετά τήν μάχη τοῦ Μαντζικέρτ (1071 μ.Χ)».

Ιωάννινα: ΑΓΣ Ιωαννίνων - ΕΥΑΘΛΟΣ Πολυκάστρου 75-61

- Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
- 7η αγωνιστική πρωταθλήματος μπάσκετ Γ΄Εθνική
- ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΕΥΑΘΛΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ 75-61
Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννινα, ο ΕΥΑΘΛΟΣ με αντίπαλο τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, για μία ακόμη αγωνιστική, φανέρωσε τις γνωστές παθογένειες των εκτός έδρας αγώνων με κακό αγωνιστικό πρόσωπο που δεν του αρμόζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και ηττήθηκε φυσιολογικά με σκορ 75-61.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η Ν. Δ. διαλύτεται με πρωτοφανείς διαδικασίες·Χλεύη του (ταπεινωμένου) ΣΥΡΙΖΑ η «Παράταξη της ευθύνης»·Ακόμα πιο κοντά στο Νόμπελ Ειρήνης οι «γιαγιάδες» της Μυτιλήνης- Μαζεύτηκαν 16.000 υπογραφές
ΕΘΝΟΣ ·Βέρτιγκο στη Ν.Δ. μετά το φιάσκο·Βρυξέλες- Νεκρή ζώνη η πρωτεύουσα της Ευρώπης·Το χρονικό της μεγάλης ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο