Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Παιδιά εγκλωβισμένα στα σύνορα

Την ώρα που η ΠΓΔΜ υψώνει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, πολλά παιδιά περιμένουν το «πράσινο φως» υπομονετικά παρά το κρύο, στη μέση του πουθενά. Ίσως τα ταξίδι τους να σταματήσει εδώ. Ρεπορτάζ της DW από την Ειδομένη.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τη σύσκεψη των αρχηγών

Ανακοίνωση Προεδρίας της Δημοκρατίας
Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00΄, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την προεδρία του.

Τάδε έφη Πλακιωτάκης, μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τους περισσότερους ανέργους πτυχιούχους παράγει η Ελλάδα

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Δραματικά είναι τα στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ αναφορικά με την ανεργία στη χώρα μας και πιο ειδικά την ανεργία που μαστίζει τους πτυχιούχους. Σύμφωνα με την έκθεση οι Έλληνες εξακολουθούμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι οι σπουδές δεν αποτελούν πλέον ένα ασφαλές εισιτήριο για την αγορά εργασίας.

Πολιτιστικός σύλλογος Βαπτιστή: Ημερήσια εκδρομή στην πόλη του Βόλου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πολιτιστικός σύλλογος Βαπτιστή Κιλκίς, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη ημερήσια εκδρομή στην πόλη του Βόλου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

Χριστουγεννιάτικη Βιβλιοπαραμυθοχώρα στη Βιβιοθήκη Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Χριστούγεννα έρχονται ξανά
στης βιβλιοθήκης τη ζεστή αγκαλιά,
ελάτε να γιορτάσουμε παιδιά
να υποδεχτούμε τον Χριστούλη με Χαρά!!!

Γιορτάζει 20 χρόνια προσφοράς η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς με αφορμή τα 20 χρόνια προσφοράς της στα πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς, σας προσκαλεί την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος), για να μοιραστεί μαζί σας νοσταλγικές στιγμές με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από το μουσικό τμήμα του καλλιτεχνικού συνόλου "πόλις"

Εκδρομή Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στην Ξάνθη

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς διοργανώνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου εκδρομή στην πόλη της Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας με το τοπικό τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη και απεριόριστος ελεύθερος χρόνος για τους εκδρομείς μας. Ώρα αναχώρησης 8:00π.μ. από τον Κήπο και επιστροφή από την Ξάνθη στις 5:30μ.μ..

Ντοκιμαντέρ για την αιμοδοσία απο τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Η πόλη του Κιλκίς με διοργανωτή το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού είναι απο τις εννέα πόλεις που συμμετέχουν στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την αιμοδοσία με τίτλο «Σώζουμε ζωές, είναι στο αίμα μας» που διοργανώνει ο όμιλος ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) με την υποστήριξη της groupama ασφαλιστικής.

Κιλκίς: Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Βία της απώλειας - Διαχείριση από τη σχολική κοινότητα»

Η Σχολική Σύμβουλος, 38ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης, κ. Μαρία Παπαδοπούλου και ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Ιωάννης Τρικκαλιώτης σε συνεργασία με την Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο «Μέριμνα», προτίθενται να διοργανώσουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:  «Βία της απώλειας- Διαχείριση από τη σχολική κοινότητα».

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαπτιστή

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαπτιστού θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τις 10:30 έως τις 13:00.

Το Ράντσο Κιλκίς προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Παιχνιδοχωριό


7μελής σπείρα λήστευε βενζινάδικα, μοτοσυκλέτες, ΕΛΤΑ, πρακτορεία και σπίτια

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και ταχυδρομικά καταστήματα καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών.

Χιλιάδες ακόμη τα κενά στα σχολεία!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Θέσαμε στον κ. Υπουργό Παιδείας ερωτήματα σχετικά:
· Με τη δυσχερέστατη κατάσταση των σχολείων μας, λόγω των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών, και του τρόπου αντιμετώπισής της.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Ανακοίνωση Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
Οι τελευταίες εξελίξεις με τον περιορισμό στη δυνατότητα των προσφύγων και μεταναστών/τριών να διασχίσουν τα βαλκανικά σύνορα και να φτάσουν στις χώρες της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, όπως το επιθυμούν, έχει ως αποτέλεσμα μια νέα πολύ δύσκολη κατάσταση στο πέρασμα της Ειδομένης προς Μακεδονία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι που δεν κατάγονται από τις "κατάλληλες" χώρες είναι καθηλωμένοι για πάνω από μια βδομάδα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. 

Κιλκίς: Του είπαν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα και δεν το έκανε, οπότε...

Συνελήφθη χθες (27-11-2015) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας Κιλκίς 46χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για κλοπές, καθώς και Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών,

Κιλκίς: Συνέλαβαν 24χρονο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (27-11-2015) το απόγευμα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 24χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, για κλοπή.

Κιλκίς: Ομιλία με θέμα "Το Σχολείο που έχουμε ανάγκη"


Συναυλία Γκογκίδη, Τσαμπαζάκη στο Συνεδριακό Κιλκίς