Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Αθήνα: Με τον κιλκισιώτη Θόδωρο Ορφανίδη και την Σόνια Θεοδωρίδου η «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Τιμώντας την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει εικαστική, μουσική και λογοτεχνική εκδήλωση την Δευτέρα 30/11/2015 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) επί της Λεωφ. Βας. Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα, στο ύψος του Μετρό Ευαγγελισμός.

"Εργαζόμενα Κορίτσια" - Η νέα παράσταση της Θεατρικής Σκηνής της «ΤΕΧΝΗΣ»

Η Θεατρική Σκηνή της «ΤΕΧΝΗΣ» Κιλκίς, παρουσιάζει το έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες "Εργαζόμενα Κορίτσια", στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη (Ν. Παναγιώτου 50) στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στις 9 το βράδυ.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Υπογράφει η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά το θετικό απολογισμό της προηγούμενης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 12 Νοεμβρίου 2015 και της συμμετοχής των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων και ηλικιωμένων στα Απεργιακά Συλλαλητήρια, αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα κόντρα στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εξακολουθούν με ιδιαίτερη σκληρότητα να εφαρμόζονται σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Η καθημερινή μιας μαμάς

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Μεσημέρι, πάω να πάρω το βλαστάρι μου από το σχολείο. Με το που με βλέπει ξελαρυγγιάζεται από μακριά… μαμά τι έχουμε για φαγητό; Πριν ανοίξω το στόμα μου να απαντήσω… άσε, άσε δεν πεινάω. 
Αφού με χει φορτώσει με τσάντα και μπουφάν, κάνει κατοστάρι μέχρι το σπίτι και μου χει βγει η γλώσσα να τον φτάσω. Μπαίνοντας εκσφενδονίζει παπούτσια και ρούχα από δω και από κει και σαν ανεμοστρόβιλος χαλάει ότι πάλευα όλο το πρωινό να φτιάξω. 

Επιστολή ανησυχίας για την Ειδομένη

Παρεμβαίνει ο Ιωάννης Μόλλιας
Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορούμαστε για τα συμβάντα στην Ειδομένη. Ενημερωθήκαμε για την ανθρωπιστική δράση των κάτοικων, την δράση των εθελοντικών ομάδων και γενικά γνωστοποιήθηκε το δράμα των προσφύγων που καταφθάνουν στον τόπο μας, με συνεχή ροή κυρίως με λεωφορεία. 

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο



Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε χθες (27-11-2015) ημερίδα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ενημέρωσης μαθητών και εκπαιδευτικών για θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και της παρουσίασης του ανανεωμένου ιστότοπου CYBERKID .

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτα μικροκομματικής εκμετάλλευσης γεγονότος, που σχετίζεται με πρόταση δημιουργίας καταυλισμού προσφύγων, στον οικισμό Γαλλικού του δήμου μας.

Τι είναι η πνευμονική εμβολή;

Του Βασίλη Καρασαββίδη*
Η πνευμονική εμβολή είναι η απόφραξη σε μία από τις πνευμονικές αρτηρίες στους πνεύμονες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πνευμονική εμβολή προκαλείται από θρόμβους αίματος που ταξιδεύουν από τα πόδια (εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση) στους πνεύμονες ή, σπανίως, σε άλλα μέρη του σώματος.

Νέες αλλαγές στις Πρυτανικές εκλογές σχεδιάζει το Υπουργείο

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Συμμετοχή των φοιτητών στις Πρυτανικές εκλογές και στα όργανα συνδιοίκησης σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας καθώς στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κ. αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου θα προβλέπεται η συμμετοχή εκ νέου των φοιτητικών συλλόγων στις εκλογές για όλα τα μονοπρόσωπα όργανα των ΑΕΙ.

Μπάσκετ: Έχασαν οι Ατρόμητοι από την αήττητη Γουμένισσα

Δεν τα κατάφεραν οι Ατρόμητοι Παντελεήμων-Ν. Σάντας για την 6 αγωνιστική της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ και έχασαν από την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα της Γουμένισσας στις λεπτομέρειες, με σκόρ 61-69 στο κλειστό του Καμπανη.