Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μια φορά και ένα καιρό, ήταν ένα σχολείο μαγικό

Της Βίκυς Μαυρογονάτου
Μια φορά και ένα καιρό, ήταν η Μαιρούλα. Η Μαιρούλα ήταν μαθήτρια Γυμνασίου. Ήταν πολύ ευτυχισμένη και πήγαινε στο σχολείο της με απίστευτη χαρά και προσμονή. Αγαπούσε όλους τους καθηγητές της και τους σεβόταν, γιατί έβλεπε πως νοιάζονται γι αυτήν.

Και τα σκυλιά να μην γίνονται μάνες

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο εκτοπισμένος στην Μακρόνησο Ευτύχιος Γιαρένης, έλαβε κάποια ημέρα κατά τη διάρκεια της εξορίας του “ένα δέμα” από τη μητέρα του και αυτό “μέσα είχε ένα χονδρό πουλόβερ, πλεγμένο από τα χέρια” της ίδιας. Ο παραλήπτης φόρεσε αμέσως το νέο ρούχο “και φορώντας το απ΄ το μανίκι πετάχτηκε ένα κακογραμμένο απ΄ την ίδια σημείωμα” , το οποίο έγραφε μόνο τη φράση: “Και τα σκυλιά να μην γίνονται μάνες”. Μητρικό κατηγορώ εναντίον της απανθρωπίας.

Επισκέψεις σχολείων τον Νοέμβριο και Χριστουγεννιάτικες δράσεις τον Δεκέμβριο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Επτά τμήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύνολο 137 μαθητές επισκέφθηκαν τον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς τον μήνα Νοέμβριο.

"ΟΛΕΣ στις απεργιακές συγκεντρώσεις (του ΠΑΜΕ) την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
Μπλόκο στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, στους νέους φόρους, στη μαύρη ζωή που μας οδηγούν.
Συμμετέχουμε δυναμικά και οργανωμένα στην προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας της 3ης Δεκέμβρη.

Έγινε σήμερα η δεύτερη προπόνηση των κοριτσιών του Κιλκίσιακού

Στις εγκαταστάσεις της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού στο Σαλάτς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου η δεύτερη προπόνηση του Γυναικείου τμήματος. Όπως ήταν αναμενόμενο ο αριθμός των κοριτσιών αυξήθηκε, με τις κοπέλες να προπονούνται υπό τη τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Πελίδη.

Κιλκίς: Χριστουγεννιάτικο Παζάρι από το εργαστήριο Καλλιτεχνικών και Υφαντικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς, ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει για 1η χρονιά εφέτος, στις εγκαταστάσεις του σχολείου (Παραπλεύρως του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα στο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο) Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με δημιουργίες από το εργαστήριο Καλλιτεχνικών και Υφαντικής των μαθητών του σχολείου μας.

Καταχρηστικές οι καθυστερήσεις των τραπεζών στην χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών και δανειακών συμβάσεων

Πλήθος καταγγελιών δέχονται οι Ενώσεις Καταναλωτών μέλη της ΠΟΜΕΚ “Η Παρέμβαση” το τελευταίο χρονικό διάστημα από υπερχρεωμένους δανειολήπτες, οι οποίοι προσπαθούν εναγωνίως να συλλέξουν τα απαιτούμενα εκ του Νόμου απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να υπαχθούν στη διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλών τους ως υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (Νόμος Κατσέλη), μετά την τροποποίηση του Νόμου αυτού τον Αύγουστο 2015 και πριν την καταληκτική ημερομηνία, που έθεσε ο νομοθέτης προσφάτως, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή τους σύμφωνα με τις παλαιότερες ευεργετικές διατάξεις την 31η Δεκεμβρίου 2015. 

Έκκληση στήριξης σε χαρτικά, λάδια και τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Σύλλογο Εθελοντών "Ανάσα Ευαισθησίας" ν. Κιλκίς


Ανακοίνωση Συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας» 
Οι εθελοντές του Συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας» είμαστε καθημερινά από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ στην αποθήκη μας, πιστοί στο σκοπό και στο ιερό έργο της προσφοράς στο συνάνθρωπο μας. 

Κιλκισιακός: Τέλος ο Νικολαϊδης - Νέος προπονητής ο Χοτζούδης

Ανακοίνωση Κιλκισιακού
Ο Κιλκισιακός ανακοινώνει τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Κώστα Νικολαΐδη. Νέος προπονητής ο Γιώργος Χοτζούδης

Κάτοικος Ειδομένης: "Ας με βοηθήσει κάποιος"


Δραματική έκκληση κατοίκου της Ειδομένης για την άμεση αστυνόμευση του οικισμού. Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2015

"Να ανοίξει αμέσως η σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Κεντρική Ευρώπη"

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να ανοίξει η σιδηροδρομική σύνδεση της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Κεντρική Ευρώπη, ζητεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Νέο «χτύπημα» για τους αγρότες: Πρέπει να επιστρέψουν επιδοτήσεις 320 εκατ. ευρώ

Δεν τους έφτανε η φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τώρα οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν και τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη ύψους 320.000.000 ευρώ!

"Τα κροκοδίλεια δάκρυα του Γ. Μουζάλα για τους πρόσφυγες"

Δελτίο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στο Βορρά και αντιμετωπίζουν τους φράχτες και την καταστολή της «πολιτισμένης Δύσης». 

Διανομή τροφίμων από τον Σύλλογο Τριτέκνων Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 θα γίνει στα γραφεία μας η διανομή τροφίμων στα δικαιούμενα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα προϊόντα αυτά δόθηκαν από τα κρατικά προγράμματα και χορηγούς της περιοχής μας. 

Παρά την αγωνιστικότητα τους έχασαν τα κορίτσια του Άτλαντα Κιλκίς

Ο προπονητής του ΑΠΟ ΑΤΛΑ, Γιώργος Χειρούλης κατέβασε αυτό το Σάββατο 28-11 στο γήπεδο του ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ την ομάδα των κορασίδων με τις: ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΑΛΕΞΙΑ, ΠΑΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΦΟΥΡΑ ΞΑΝΘΗ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΠΑΡΚΟΣΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΞΕΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, ΚΑΡΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ και libero την ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ. 

1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν σημειωθεί, ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS, συνεχίζει να είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ειδικά για τις χώρες με μέσο και χαμηλό ΑΕΠ.

ΠΑΜΕ: "Όλοι στην απεργία στις 3 Δεκεμβρίου 2015"

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Κιλκίς
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,
Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. 

Διαχρονική η αξία της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς με πλούσιες δραστηριότητες

Μετά από την ανάδειξη της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς ως μία από τις ΧΡΥΣΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ και στις καλύτερες 125 όλη της Ελλάδος τον Μάιο του 2015 ο ΟΠΑΠ με την ΕΠΟ προχώρησαν σε ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη όλων των παιδιών της Ακαδημίας στην AIG και προχώρησαν στην αποστολή καλαμίδων στους μικρούς αθλητές (θα αποσταλούν και νέες για τα καινούργια παιδιά) αλλά και στην προμήθεια προς την Ακαδημία αθλητικού υλικού. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Κωδικός «Σταθερότητα»- Στο κενό τα σενάρια περί οικουμενικής και αριστερής παρένθεσης·Ευ. Τσακαλώτος- Λύση για το χρέος έως τον Μάρτιο·Σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι:- Αλέξης Τσίπρας: Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τα πάντα για τις νέες συντάξεις- Ποιοι βγαίνουν στα 62 και ποιοι στα 67·Το… σωστό άτομο στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία- Ο καθ. Αντώνης Λιάκος αποκαλεί τζιχαντιστές τους Μακεδονομάχους και αμφισβητεί (αλίμονο!) τη Γενοκτονία των Ποντίων·Τα Σκόπια επεκτείνουν τον φράχτη – Θα «πιάνει» 40 χιλιόμετρα στην ουδέτερη ζώνη. Κατηγορούν για θράσος

Τι είπαν για το Κέντρο Στέγασης Προσφύγων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς (Video)



Δεν θα γίνει το Κέντρο Στέγασης Προσφύγων στην περιοχή Γαλλικού, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών για το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς της 30 Νοεμβρίου 2015.

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην κακοποίηση των ζώων.

Ένα απλό νομοθετικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων ζήτησε με παρέμβασή του στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.