Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: Η παράσταση «Δον Καμίλο» στις «Βραδιές Θεάτρου»

Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και απευθύνονται σε όλο το θεατρόφιλο κοινό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα, σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη πάντα είσοδο για το κοινό.

Οι «Βραδιές Θεάτρου» συνεχίζονται επιτυχώς σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης  με την θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή από τον Θεατρικό Όμιλο Δικηγόρων Θεσσαλονίκης  το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 και ώρα 21:00 στο δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» 

(Π. Γρηγορίου Ε' 12 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό έργο στο ελληνικό κοινό και από τα πιο γνωστά έργα του Σωτήρη Πατατζή. Γράφτηκε το 1958 και η υπόθεση του διαδραματίζεται λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μικρή κωμόπολη της Νότιας Ιταλίας.

Κυρίαρχα πρόσωπα δύο παιδικοί φίλοι, ο Δον Καμίλο και ο Πεπόνε. Η μεταξύ τους σχέση, αγάπης και μίσους, η έντονη πολιτική αντίθεση του αιδεσιμότατου Δον Καμίλο με τον κομμουνιστή Πεπόνε, καθώς και όλη η πλοκή του έργου, από το οποίο δε λείπει ο έρωτας, δημιουργεί απίστευτες καταστάσεις, που θα κάνουν τον θεατή να γελάσει με την καρδιά του, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί.

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί:
Τζούλια: Δόμνα Μανιάτη

Χήρα: Σοφία Ταγταλενίδου

Μάριο: Ιπποκράτης Πάχτας

Δον Καμίλο: Χαρίτων Παπαδόπουλος

Καντηλανάφτισσα: Βάσω Σαπουντζόγλου

Φλουράτος: Δημήτρης Παλλάς

Πεπόνε: Παντελής Τσιβελεκίδης

Καρδινάλιος: Απόστολος Κανταρτζής

Ασπασία: Μάνδα Τζίκου

Φωνή Κυρίου: Απόστολος Κανταρτζής


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μουσική επένδυση; Απόστολος Κανταρτζής

Επιμέλεια σκηνικού - κοστουμιών: Απόστολος Αποστολίδης

Φωτιστής: Στέλιος Παπαναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.