Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

"Οι πολίτες του Κιλκίς πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους"









Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Εδώ και αρκετό καιρό στο Νομό του Κιλκίς φιλοξενούνται μετανάστες-πρόσφυγες, οι οποίοι λαθραία εισήλθαν με διάφορους τρόπους. Τους σεβόμαστε τους φροντίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Ας μη ξεχνάμε πως πριν τις πολυάριθμες ΜΚΟ το βάρος είχαν αναλάβει οι πολίτες του Κιλκίς εθελοντικά εξ’ ολοκλήρου. Πόσες φορές μαζεύτηκαν τρόφιμα ρούχα, οι γιατροί προσέφεραν εθελοντική φροντίδα και περίθαλψη.

Οι πολίτες του Κιλκίς μας έκαναν όλους υπερβολικά υπερήφανους και αν συμπεριλάβουμε το γεγονός πως το Κιλκίς είναι μια σχετικά φτωχή περιοχή μπορούμε να κοκορευόμαστε πως η φιλοξενία και η απεριόριστη προσφορά είναι συνώνυμο των Κιλκισιωτών.

Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν άλλη τροχιά. Από την άποψη πως ο πληθυσμός του νομού του Κιλκίς ανέρχεται μόλις σε 80.000 κατοίκους ενώ οι μετανάστες στη Νέα Καβάλα, στο Χέρσο στην Ειδομένη και στο Πολύκαστρο αγγίζουν πλέον συνολικά τους 50.000.

Είμαστε πλέον σε αδιέξοδο, όση καλή διάθεση και να έχει ο κάθε Κιλκισιώτης δεν μπορεί να συντηρήσει αυτή την κατάσταση. Ο πληθυσμός είναι τεράστιος, οι κλοπές έχουν ξεκινήσει έγινε απόπειρα βιασμού σε 7χρονο κοριτσάκι και πολλά άλλα. Οι γιατροί χωρίς σύνορα χθες αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις, λόγω της έντασης. Οι αστυνομικοί παραμένουν εκεί σε μια εμπόλεμη πλέον ζώνη, να παλεύουν μόνοι. Στην οδό Πολύκαστρο Κιλκίς ο δρόμος είναι κλειστός από τους μετανάστες. Τα πράγματα έχουν αγριέψει και εμείς παραμένουμε απλοί θεατές σε μια νέα κατάσταση.

Οι βουλευτές του Κιλκίς που είναι; Ποια η προσπάθειά τους να σταματήσουν αυτή την απίστευτη τραγωδία; Οι πρώην Υπουργοί που βρίσκονται; Αν μη τι άλλο το Κιλκίς πάντα έβγαζε υπουργούς, τι έκαναν και τι κάνουν για τον τόπο που τους εξέλεγε τόσα χρόνια; Έκαναν όλοι βίλες, εξοχικά και φουσκωμένους λογαριασμούς στην Ελβετία.

Συνεπώς, δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν από εσάς κύριοι, για μία ακόμη φορά οι πολιτικοί αποδεικνύετε την ανικανότητά τους. Τα σύνορα έχουν κλείσει και εμείς ακόμη το παίζουμε Ευρωπαίοι. Η συνθήκη του Δουβλίνο 2 πρέπει να καταργηθεί τώρα. Να δοθούν χαρτιά και ταυτότητες σε όλους και να εισέλθουν στην Ευρώπη. Αν δεν το θέλετε να βάλετε τρένα ως τον Πειραιά και πλοία για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Αν δεν μπορείτε οικονομικά είμαι σίγουρη πως οι Κιλκισιώτες θα συμβάλλουμε να πληρώσουμε τα ναύλα της επιστροφής τους. Φτάνει πια η κοροϊδία, πήραμε στις πλάτες μας το βάρος όλης της Ευρώπης και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αν θέλετε να συντηρήσουμε αυτή την κατάσταση σβήστε όλο το χρέος μας. Μηδενίστε τη φορολογία μας να γίνουν επενδύσεις και να απορροφηθούν 500.000 εργαζόμενοι. Νόμιμα νοικοκυρεμένα και υπό τις πεποιθήσεις και τα ήθη των πολιτών όχι ότι του κατεβεί του καθενός.

Επιτέλους Κιλκισιώτες πρέπει να κάνουμε την αρχή της αφύπνισης σε αυτή τη χώρα που κοιμάται. Μας έχουν πατήσει, μας έχουν διαλύσει την ψυχολογία με την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό – προσφυγικό (οι λέξεις μας έφαγαν σε αυτή τη χώρα) και εμείς κάνουμε αγώνα μέσω facebook.

Σηκωθείτε, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Καλώ να γίνει ένα κίνημα πολιτών άσχετο από κόμματα και αηδίες, που να προασπίζει τα συμφέροντά μας, μπας και βρούμε πραγματική λύση. Αν συνεχίσουμε να αφήνουμε τις τύχες στα χέρια των πολιτικών αλίμονο μας.

*Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός


* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

2 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι σε μικρή απόσταση από τα σπίτια μας γράφεται η σύγχρονη ιστορία μας. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στο εξής. Επομένως τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Όλοι οι πολίτες του Κιλκίς, που όπως σωστά αναφέρετε πολλοί από αυτούς μας έκαναν περήφανους, πρέπει να μάθουμε τις ρεαλιστικές πιθανές επιλογές. Φαντάζομαι ότι όλες οι πιθανές επιλογές εμπεριέχουν πολλούς κινδύνους και παγίδες (αλλιώς δεν θα ήταν πραγματικό πρόβλημα). Σεβαστό το δικαίωμα του να εκφράζετε την άποψή σας αλλά από ανθρώπους με επίπεδο μόρφωσης πάνω από τον μέσο όρο περιμένουμε πιο ψύχραιμες αναλύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H κατάντια μας οφείλεται σε αυτή τη σιχαμερή λέξη "ρεαλισμός" που όλοι μπροστά στη δειλία μας και τον ωχαδερφισμό μας την ξεστομίζαμε, κάτι που βεβαίως βόλευε του πολιτικούς μας που με τη σειρά τους πίστευαν ότι η "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού" για να δικαιολογούν την ανικανότητά τους.
    Πολύ καλά τα λέει η κυρία, αν και βρίσκω τις απόψεις της πολύ αγνές και αθώες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.