Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ενημερωτική περιήγηση μαθητών στο άλσος του λόφου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Υπογράφει η Διευθύντρια του Σχολείου Δουλκερίδου Παρθένα
Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς (Ε΄ τάξη) έχει ενταχθεί για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Παρανεστίου Δράμας με τίτλο: «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης  με την καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών της τάξης κ. κ. Καρατζίδη Στράτου και Λουκίδη Χαράλαμπου εκπονούν καθ’ όλη τη σχολική χρονιά Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια της ένταξης της σχολικής μας μονάδας στο παραπάνω Εθνικό Θεματικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Δικτύου προτείνεται η πραγματοποίηση εργασιών στο πεδίο και η συνεργασία με επιστημονικούς συλλόγους και περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, έτσι ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά τα δασικά οικοσυστήματα του τόπου τους, να εξοικειωθούν με τις αρχές της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος και να ανοιχτεί το Σχολείο στην τοπική κοινωνία.

Στα πλαίσια αυτής της στοχοθεσίας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης του Σχολείου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Κομπατσιάρη Αντώνη και τον Ταμία κ. Ασλανίδη Νίκο, καθώς και τον κ. Βαμβάκα Αναστάσιο από το Ε.Κ.Α.Β. Κιλκίς, την Πέμπτη 16 Απριλίου 2016 πραγματοποίησαν περιήγηση στο άλσος του λόφου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, όπου ενημερώθηκαν για την υπαίθρια ζωή και τη διαβίωση στο δάσος καθώς και έγινε επίδειξη του απαραίτητου εξοπλισμού διαβίωσης.


Εν συνεχεία την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε πεζοπορία σε δάσος της περιοχής των Άνω Σούρμενων Κιλκίς όπου οι μαθητές/τριες του Σχολείου ενημερώθηκαν για το δάσος και ακολούθησε μελέτη πεδίου με βιωματικές δραστηριότητες και παιδαγωγικά παιχνίδια. Τέλος, θα ακολουθήσει συμμετοχή των μαθητών μας στο διήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Παρανεστίου με τίτλο «Σκασιαρχείο στη φύση» στις 3-4 Ιουνίου 2016 στο Παρανέστι Δράμας.

Η Διευθύντρια , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς εκφράζουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους στον Ορειβατικό Σύλλογο Κιλκίς και ειδικότερα στους κ.κ. Κομπατσιάρη Αντώνη και Ασλανίδη Νίκο, καθώς και στον κ. Βαμβάκα Αναστάσιο για την συνεργασία που αναπτύχθηκε και την συνεισφορά τους στην υλοποίηση των δύο διδακτικών επισκέψεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.