Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ενθουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς



Ένα πρωινό γεμάτο χαρά, άφθονο παιχνίδι, χορό και διασκέδαση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στο Πάρκο-Κήπος, οι μικροί αλλά και μεγάλοι Κιλκισιώτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση "Παίζουμε όπως παλιά..." του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Το Πάρκο μετατράπηκε σε έναν μεγάλο παιδότοπο, όπου την τιμητική τους είχαν παιχνίδια του παρελθόντος, παιχνίδια που έμειναν στη λαϊκή παράδοση για την απλότητα και μοναδικότητά τους, παιχνίδια πολύ διαφορετικά από αυτά του σήμερα που δεν απαιτούν τίποτε άλλο παρά μόνο υλικά από τη φύση, συντροφικότητα, φαντασία, σβελτάδα και ευρηματικότητα, όπως π.χ. Βασιλιά-Βασιλιά, πινακωτή, τζαμί, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, μήλα, μαντηλάκι κ.α.

Την… όρεξη για αυθεντικά παραδοσιακά παιχνίδια άνοιξαν οι παραδοσιακοί χοροί που έστησε το ΛΕΚ κατά την υποδοχή των μικρών του φίλων. Ακολούθως, τη σκυτάλη στα παιχνίδια έδωσαν τα λαχνίσματα, τα στιχάκια εκείνα που λέγονταν πριν την έναρξη των ομαδικών παιχνιδιών, προκειμένου να καθορισθεί με κλήρο ο πρώτος και ο τελευταίος του παιχνιδιού, όπως π.χ. «Ανέβηκα στην πιπεριά», «Αμ-Στραμ-Νταμ», «Άκατα μάκατα», «Καρυοφύλλι και κανέλα», κ.α.

Τα παιδιά αποχαιρέτισαν την εκδήλωση του ΛΕΚ ζωγραφίζοντας και αποτυπώνοντας σε χαρτί τις εντυπώσεις τους.

Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, καθώς επίσης και τους εθελοντές Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Κιλκίς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.