Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στον Όλυμπο

Υπογράφει ο Νίκος Ασλανίδης
Αρχηγός εξόρμησης 
Το σαββατοκύριακο 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε επιτυχημένη εξόρμηση στον Όλυμπο, με τη συμμετοχή 25 μελών και φίλων του.

Η εξόρμηση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου. Με ιδιωτικά οχήματα κινηθήκαμε, φτάνοντας στη θέση Γκορτσιά (1.100μ.) απ’ όπου αρχίσαμε την ανάβαση. Πρώτος στόχος, η ανάβαση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 2.000μ., το οποίο προσεγγίσαμε μετά από 2,5 – 3 ώρες πορείας. Τακτοποιηθήκαμε, γευματίσαμε, συζητήσαμε, τραγουδήσαμε, διανυκτερεύσαμε το Σάββατο εκεί, προετοιμαζόμενοι για την επόμενη ημέρα. Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν αναλάβει τη διαχείρισή του για την άψογη εξυπηρέτησή τους.

Την Κυριακή, νωρίς το πρωί – 07:00π.μ.ξεκινήσαμε με μεγάλη «όρεξη» την πορεία για την κορυφή. Στην αρχή προσεγγίσαμε την κορυφή Σκούρτα στα 2.482μ. και από εκεί συνεχίσαμε φτάνοντας στο Οροπέδιο των Μουσών στα 2.650μ. 

Συνεχίσαμε, φτάνοντας στις 11:00π.μ.στην κορυφή Μύτικας, την ψηλότερη της Ελλάδας, στα 2.917μ. με αρκετούς από τους ορειβάτες να τον ανεβαίνουν για πρώτη φορά! Απολαύσαμε τη θέα, όσο μας το επέτρεπε η συνεχής ομίχλη που κάλυπτε τις κορυφές, και μετά από μία ώρα περίπου, αρχίσαμε την μεγάλη, χρονοβόρα και επίπονη κατάβαση. 

Αναδιοργανωθήκαμε χαμηλότερα, στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, και κατεβήκαμε στη βάση μας όλοι ευχαριστημένοι, ενθουσιασμένοι από την κατάκτηση της κορυφής.

Ο καιρός παρέμεινε σύμμαχός μας και τις δύο ημέρες, όντας εξαιρετικός για την εποχή, μας τα χάλασε μόνο η συνεχιζόμενη ομίχλη στις κορυφές. Η παρέα υπέροχη, με ευρύ φάσμα ηλικιών, από 11 έως 70ετών, ανανέωσε το ραντεβού της για τις επόμενες εξορμήσεις.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, http://oskilkis.webnode.com για να δείτε φωτογραφίες και να ενημερωθείτε για τις επόμενες δραστηριότητές μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.