Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πλούσιος απολογισμός δράσεων από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση που συνδιοργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. Η ομιλία θα έχει θέμα «Εφηβεία – Σεξουαλικότητα» και εισηγητής θα είναι ο Ιατρός Γυναικολόγος, κ. Γεώργιος Φραγγίδης.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Ιανουάριο 2017 έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ημέρα Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Οι εισηγήσεις θα είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους από τους συμμετέχοντες συμπληρώσουν το 75% του συνόλου των συναντήσεων.

Σε ό,τι αφορά στις δράσεις και συμμετοχές του ΛΕΚ το προηγούμενο διάστημα, αυτές ήταν οι εξής: Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 τα εφηβικά τμήματα του ΛΕΚ συμμετείχαν σε εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς και «Του Χαμόγελου του Παιδιού» στην πλατεία Ειρήνης, όπου παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στον χώρο του ΛΕΚ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης που συνδιοργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 10 - 13 ετών, τα οποία μετά την πρώτη γνωριμία δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες και "έντυσαν" με τις ζωγραφιές τους. Η επόμενη συνάντηση της παιδικής λέσχης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6972265668 και στη γραμματεία του Λ.Ε.Κ. στο τηλ. 2341027684, Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις 6 – 8 μ.μ

Τη Δευτέρα 28η Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής των Πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, νέοι χορευτές από τα Εφηβικά Τμήματα του ΛΕΚ με τις παραδοσιακές φορεσιές τους συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή στις εκδηλώσεις εορτασμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Πρόεδρος κ. Δ. Νιάκα και οι κυρίες μέλη του Δ.Σ., Χ. Χατζηβασιλείου, Π. Τασούδη, Χ. Χαραλαμπίδου, καθώς και η κ. Μ. Παπαδοπούλου, εκπροσωπώντας το ΛΕΚ, παρευρέθηκαν στη Νάουσα, και ειδικότερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του με τίτλο: «Το γυναικείο ζήτημα, ένα ταξίδι στον κόσμο των γυναικών».

Εκδρομή στη Σόφια
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, τη Σόφια, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2016.

Οι 53 εκδρομείς όλων των ηλικιών αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου και έφτασαν στον προορισμό τους νωρίς το μεσημέρι. Ακολούθησε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης.

Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας περιελάμβανε ξενάγηση στην πόλη της Σόφιας με τη συνοδεία έμπειρου ξεναγού. Μεταξύ άλλων, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον περίφημο Καθεδρικό Ναό της Σόφιας που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Αλέξανδρο Νιέφσκι (13ος αιώνας) και αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, που είναι το πρώτο και πιο πλούσιο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Βαλκάνια, την Εθνική Πινακοθήκη, τη Βουλή,  τη Γέφυρα των Αετών, κ.α.

Το μεσημέρι οι εκδρομείς επισκέφθηκαν και την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ, όπου είχαν ελεύθερο χρόνο για φαγητό, βόλτες και ψώνια στα εμπορικά της πόλης, ενώ το βράδυ της Κυριακής, κουρασμένοι μεν, αλλά γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η εκδρομή στη Σόφια ήταν η τελευταία για το 2016. Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς υπόσχεται και για τη νέα χρονιά, τη διοργάνωση νέων και περισσότερων εκδρομών σε ενδιαφέροντες προορισμούς και πάντα με την ίδια υπευθυνότητα, οργάνωση και συνέπεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.