Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κιλκίς: Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Γιάννη Μανιάτη

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς 
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:00 στη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ομιλητή τον βουλευτή Αργολίδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υπουργό Γιάννη Μανιάτη, επικεφαλή της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας. 

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Γιανναρά «Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα» (Video)



Το Εργαστήρι Ελληνικής Παιδείας της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς παρουσίασε το βιβλίο του συγγραφέα και καθηγητή φιλοσοφίας, ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ «Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα» την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ. στο εντευκτήριο του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος, Κιλκίς).

Διεθνή, εθνικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας

Διεθνή, Εθνικά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας -Θάνος Ζελέγκος
1. Χάλκινο μετάλλιο eSafety για το επίπεδο ηλεκτρονικής ασφάλειας του σχολείου.
2. Ετικέτα «Label» e-twinning για το πρόγραμμα “Using comics to create posters about internet safety”.

Απάντηση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τις "νέες" προτάσεις της κυβέρνησης

Δελτίο τύπου Πανελλαδικής Επιτροποής Μπλόκων
Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα «σενάρια» σύμφωνα με τα οποία 
1. Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο, για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την υγεία.

Δωρεάν ξεναγήσεις σε μνημεια και αρχαιολογικούς χώρους

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Το παρελθόν στο παρόν μέσα από τα Δημόσια και λατρευτικά κτίρια της Θεσσαλονίκης”,  που γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού της “Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού” (21 Φεβρουαρίου) και με την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), θα προσφερθούν δωρεάν στο κοινό ξεναγήσεις
στα πιο χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Τατίδης: "Αυτά είπε ο Κώστας Ζουράρις για το θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝΕΛ Κιλκίς
Το κείμενο για το ΤΕΙ Κιλκίς όπως το παρέλαβα από τον κύριο Ζουράρι που εκπροσωπήθηκε από τον κύριο Καρβούνη
"Καταρχήν σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να σας εκπροσωπήσω.
Σας ενημερώνω για την εξέλιξη της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, 16/2, στο υπουργείο Παιδείας με την αναπληρώτρια υπουργό κα Αναγνωστοπούλου και κλιμάκιο πολιτικών του νομού Κιλκίς. Παριστάμενοι, επίσης, ήταν οι Αντιπρόεδροι των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου κος Σουφολιδάκης καθώς και σύμβουλοι της υπουργού.


Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης «GREKLAND PANORAMA», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016.

"Μηδέν εις το πηλίκιον....".

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης 
To ζήτημα της Γενοκτονίας εικοσιδύο χρόνια μετά την αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων.
Απουσία και Ύβρις
"Το μηδέν εις το πηλίκιον", το είπε ένας εκ των βασικών υπονομευτών της ανάδειξης της Γενοκτονίας, στην ιδιαίτερη μου πατρίδα, την Αλεξανδρούπολη. Εκεί όπου βρήκαν καταφύγιο,μετά το έγκλημα, Θρακιώτες, Πόντιοι, Ίωνες, Καππαδόκες, μεταξύ των οποίων και η δική μου οικογένεια.

Στην Νυμφαία Κομοτηνής το τμήμα Ποδηλασίας του Αίαντα Κιλκίς

Στην Νυμφαία Κομοτηνής θα βρίσκεται την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου το Αγωνιστικό τμήμα Ποδηλασίας του Αίαντα Κιλκίς, για να συμμετέχει στον Διασυλλογικό αγώνα και open κυκλικής διαδρομής 12400 μέτρα που διοργανώνει ο Θράκας Ιππέας με τρείς αθλητές.

ΚΚΕ: Παρέμβαση για την επανασύνδεση ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μέχρι πέρσι διατυμπάνιζε ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, συνεχίζει το βάρβαρο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να κόβει το ρεύμα σε σπίτια λαϊκών οικογενειών. Σε οικογένειες που έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους είτε είναι συνταξιούχοι, είτε εργατοϋπάλληλοι, είτε αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, και που η ανεργία ή η απλήρωτη εργασία τις τσακίζει ακόμα περισσότερο.

Συνάντηση Μπόλαρη με τον Αλέξανδρο Μιχαηλίδη της ΚΑΠΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Τις προοπτικές και δυνατότητες της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα, τα υφιστάμενα προβλήματα καθώς και την δυναμική της καλλιέργειας βιολογικού καπνού ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά συζήτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης με τον Αλέξανδρο Μιχαηλίδη της ΚΑΠΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Σκοτώθηκε 71χρονη σε τροχαίο στον κόμβο Σωζόπολης

Χθες (16-02-2016) το μεσημέρι, στο 49ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου Σωζόπολης), έγινε σύγκρουση μεταξύ ενός Δ.Χ.Φ. επικαθήμενου οχήματος που οδηγούσε ένας 29χρονος ημεδαπός και ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος που οδηγούσε μία 71χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 71χρονης οδηγού. 

Γουμένισσα: Τον τσάκωσαν ενώ προσπαθούσε να πουλήσει ελαιόλαδο αγνώστου προπελεύσεως

Συνελήφθη χθες (16-02-2016) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση λάδι αγνώστου προέλευσης χωρίς να έχει άδεια πλανόδιου πωλητή και νόμιμα παραστατικά. 

Αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. Κιλκίς την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 από 10:30 έως ώρα 13:00

Υπογράφουν οι πρόεδροι 8 φορέων του νομού Κιλκίς
Με πρωτοβουλία των εκπροσώπων του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και των εμπόρων Κιλκίς, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.

Τι λέι η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Τοποθέτηση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Κεντρικής Μακεδονίας στην συνεδρίαση, 16.2.2016, του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στην ΠΕ Θεσσαλονίκης 
Τις τελευταίες μέρες ο λαός της ΠΚΜ και ειδικά της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης γίνεται μάρτυρας δηλώσεων και αντιδηλώσεων, μεταξύ δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και παραγόντων της Περιφέρειας για τη διαχείριση του προβλήματος των κέντρων υποδοχής και μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών. Διαμάχη που ουσιαστικά επικεντρώνεται στο ποιος θα έχει την ευθύνη και το πάνω χέρι σε αυτή τη διαχείριση.

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΙΛΚΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΗΛΙΑΔΗΣ τηλ 23410 75307
Προπώληση 7€ - Ταμείο 9€ - Πληροφορίες - 6974797109
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

"Νομιμοποίηση κάνναβης και άλλα συριζαίικα"




Για τη μεταφορά Βασίλης Βαλκάνος
Όπως ήμουν αραχτός στο μεγάλο αρχηγικό δέντρο της ζούγκλας μασουλώντας φιστίκια νά που έρχεται ένα μικρό λαχανιασμένο τριχωτό μπαμπουινάκι που φέρνει τα χαμπέρια από τον πολιτισμό των διπόδων!
Ναι! Ναι! Επιτέλους τα δίποδα εξ αριστερών εξασφάλισαν την χαρά και την ευτυχία!

8η σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας προπονητών

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την διοργάνωση της τελευταίας Σχολής Ανανέωσης Ταυτοτήτων Τριετίας Προπονητών το Σάββατο 27 & την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016. Η Σχολή θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο της Μίκρας με εκπαιδευτές εκ μέρους της ΕΠΟ τον κο Βουτσακέλη Ευστράτιο, κον Κυρανούδη Άγγελο και κο Ζάκα Αθανάσιο. Εκπρόσωποι του Σ.Π.Π.Θ. θα είναι ο κος Ανδριόπουλος Λάμπρος και ο κος Σακκάς Αλέξανδρος.

Στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Έκθεση Υδατογραφίας διακεκριμένων καλλιτεχνών

Μια εξαιρετική έκθεση υδατογραφίας, στην οποία συμπράττουν τρεις αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες με πολλές διεθνείς εκθέσεις και διακρίσεις, θα φιλοξενείται έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Τα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης, στην οποία συμμετέχουν ο Andy Wood από την Μεγάλη Βρετανία, η Lorraine Dietrich από τον Καναδά και ο Γιώργος Πολίτης από την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Ο Στέλιος Κοτίδης και η Μπάντα του στο Barφενείο Γραμμόφωνο Κιλκίς



Barφενείο "Το γραμμόφωνο", 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 13, 61100 Κιλκίς

ΥΠΕΣΔΑ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό ΙΤ4gov

Έως τις 15:00 της 29ης Φεβρουαρίου παρατείνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 1o Διαγωνισμό "ΙΤ4 gov”. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΓΗ ·Ευρωπαϊκή λύση ή τους ζυγούς λύσατε- Μέτωπο υπευθυνότητας ενάντια στην πολιτική των εθνικών τείχων·Συνάντηση Τσίπρα με τους αγρότες μετά την Σύνοδο Κορυφής·Διαβατά: Εκπαιδεύουν τα παιδιά στο μίσος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·10 πολιτικοί με μαύρες καταθέσεις-Θα κληθούν να δικαιολογήσουν τα χρήματά τους σε ξένες τράπεζες!·»Τορπίλη» το άρθρο 56 στο Παράλληλο Πρόγραμμα-Κερκόπορτα η δωρεάν περίθαλψη για τους ανασφάλιστους,, καταγγέλλει η Ν. Δ. ·Νέο ασφαλιστικό «κοκτέϊλ» σερβίρει τώρα ο Κατρούγκαλος! –Με ποσοστά αναπλήρωσης, επανυπολογισμό επικουρικών και εκπτώσεις εισφορών

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2006 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)