Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αιτήσεις για δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις

Ανακοινώνεται στους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών και στους Αγρότες της χώρας ότι η διαμονή των παιδιών τους στην κατασκήνωση του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που βρίσκεται στο Σούνιο Αττικής, θα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, εκτός των εξόδων των εισιτηρίων μετακίνησης, από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για την περίοδο της Σαρακοστής

Οι παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες κατά την περίοδο της Σαρακοστής μάς οδηγούν στην αγορά και κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Η σωστή επιλογή, η μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψύξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η προσεκτική στο σπίτι χρήση των τροφίμων (π.χ. συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κ.λπ.) είναι στοιχεία απαραίτητα για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία. 

Εξόρμηση Αίαντα Κιλκίς στο Στραβοπόταμο Πάικου

Ποδήλατο, περπάτημα, φύση και βουνό ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Αίαντας Κιλκίς την Κυριακή 6 Μαρτίου στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάϊκου. 

Επικείμενη ρύθμιση Υπουργείου Παιδείας για απαλλαγή ΑΕΙ, ΤΕΙ από δημοτικά τέλη

Επιστολή απέστειλε προς τον πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης σχετικά με Επικείμενη ρύθμιση Υπουργείου Παιδείας για απαλλαγή ΑΕΙ-ΤΕΙ από δημοτικά τέλη – Αίτημα για καθιέρωση αντίστοιχα μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ-Φυσικού Αερίου υπέρ των Δήμων, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης & μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2016–2017

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων για το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2016–2017». 

Αποτελέσματα του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας αφίσας

Σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων:
- Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού
Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στο 1ο ΕΠΑΛ ΚαρπάθουΤο τρίτο βραβείο απονέμεται στο ΓΕΛ Διδυμότειχου

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τους πρόσφυγες

Δελτίο τύπου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς 
Η Ελλάδα ξέρει από προσφυγιά. Οι Κιλκισιώτες απόγονοι προσφύγων και οι ίδιοι. Οι μνήμες των παλαιοτέρων είναι νωπές. Σήμερα έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των προσφύγων με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Το Σάββατο στο Κιλκίς ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών

Ιστορικό γεγονός για τη πόλη του Κιλκίς! Το Σάββατο 12 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι η νεοσύστατη Γυναικεία ομάδα του Κιλκισιακού, θα υποδεχθεί στο πρώτο της φιλικό αγώνα τον Αχιλλέα Περαίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς δίπλα στους πρόσφυγες

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ λαμβάνει μέρος στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν στους πρόσφυγες.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σηκώνουν τα χέρια οι γιατροί στην Ειδομένη

Γενικότερα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι γιατροί διαφόρων οργανώσεων της περιοχής όπως δήλωσαν στο ka-business.gr δέχονται στο χώρο τους εκατοντάδες ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και ιώσεις καθημερινά. 

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: "Κύριε Πλωμαρίτη, ακρωτηριάζετε το Νοσοκομείο Κιλκίς"

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Μετά και την πρόσφατη ανοιχτή γενική συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Κ. καταδεικνύεται με τον πλέον ζοφερό τρόπο η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της Υγείας γενικότερα και το νοσοκομείο Κιλκίς ειδικότερα, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κάτοικοι του Χέρσου Κιλκίς μιλούν για τους πρόσφυγες (Video)



ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η απίστευτη δοκιμασία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες έχει κινητοποιήσει φορείς και συλλογικότητες του νομού μας . Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Εθελοντών Κιλκίς οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια.

Κιλκίς: Αλλοδαποί λήστεψαν αλλοδαπούς

Σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, ομάδα αλλοδαπών ατόμων πλησίασαν 4 υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 23, 37, 44 και 45 ετών και με την απειλή πιστολιών και ξύλων, καθώς και την χρήση αιχμηρών αντικειμένων (πιθανών μαχαιριών), τους ακινητοποίησαν και αφού αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, στη συνέχεια διέφυγαν. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ) συγκεντρώνει υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες

Δελτίο τύπου Συλόγου Γυναικών Κιλκίς
Η πολιτική που συσσωρεύει σε εμάς φτώχεια κι ανεργία, ανασφάλεια για τα παιδιά και τις οικογένειές μας, γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά για εκατομμύρια ξεριζωμένους. 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 09/2016) και ισχύει από σήμερα Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 αναμένονται συνεχείς βροχές, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας χώρας.

Δραστηριότητες Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ) την Ημέρα της Γυναίκας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς 
Τα γεγονότα, το πραγματικό και επίκαιρο όσο ποτέ, νόημα της ιστορικής επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το μήνυμα δηλαδή του αγώνα με στόχο την κατάκτηση της ισοτιμίας και χειραφέτησης της γυναίκας του καθημερινού μόχθου, συζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς με επισκέψεις τους σε υπηρεσίες και χώρους όπου εργάζονται και σπουδάζουν γυναίκες και άνδρες στην πόλη του Κιλκίς.

Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Foodex Retail 2016

Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης διοργάνωσης τον Νοέμβριο του 2015 σας ανακοινώνουμε την νέα διοργάνωση Foodex 2016 που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου & 1-2 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

Η Οδική Ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Φεβρουάριο 2016

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία (Εκτός Θεσσαλονίκης) τον Φεβρουάριο 2016

Κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2016, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -461- άτομα και ειδικότερα:

Καθαρά Δευτέρα στη Γουμένισσα με τους Παίονες

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας,που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2016, ώρα 12 το μεσημέρι, στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου στην Γουμένισσα με... πατροπαράδοτη φασολάδα,σαρακοστιανά εδέσματα, Γουμενισσιώτικο κρασί και γλέντι με τα χάλκινα της Γουμένισσας.