Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"Η παραπληροφόρηση της δημοσιογραφίας στην Ειδομένη"

Παρέμβαση αναγνώστη
Πληθαίνουν τα περιστατικά όπου μας αποδεικνύουν ότι στην Ειδομένη υπάρχει κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Το πρώτο και κύριο είναι η εμφάνιση παιδιών συνεχώς στο φωτογραφικό φακό στοχεύοντας στην πρόκληση συναισθημάτων που σχετίζονται με τον ανθρωπισμό του Έλληνα. Τα πράγματα είναι όμως έτσι;
Στους πρώτους εγκλωβισμένους του Δεκεμβρίου, υπήρχε δημοσιογράφος που παρακινούσε τους Μαροκινούς και Αλγερινούς να κλείσουν την σιδηροδρομική γραμμή ώστε να καλύψει την όποια εξέλιξη.

24ωρη απεργία στον Αρβανιτίδη στις 23 Μαρτίου 2016

Υπογράφει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση "Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε."
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εδώ και τέσσερα χρόνια οι εργαζόμενοι στα s/m Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) ζούμε σε μια μόνιμη κατάσταση ανασφάλειας και απληρωσιάς. Από τη μία μας έχουν κάνει μπαλάκι της μίας και της άλλης εργοδοσίας, να ζούμε με την ανασφάλεια για το ποιος θα πάρει τα καταστήματα και αν θα μας κρατήσει όλους, από την άλλη ζούμε με την απληρωσιά μηνών. 

Βιβλιάριο για ανασφάλιστους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποια τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά & οι παροχές

Εγκύκλιο για το πώς γίνεται η έκδοση βιβλιαρίων για ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά τη δημοσίευση του ν. 4368/2016, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πλαίσιο της ΚΥΑ 139491/2006 (ΦΕΚ 1747 τ.Β).

Όσιος Νικόδημος: Υποδοχή ιεράς εικόνας Παναγίας της Μικρασιάτισσας

Αφιέρωμα στα τριάντα πέντε χρόνια της ΜΚΕ «ΤΕΧΝΗ» του Κιλκίς – Απολογισμός

Δελτίο τύπου Γενικών Αρχείων Κιλκίς 
Την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της ΜΚΕ ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς εκδήλωση αφιερωμένη στα τριάντα πέντε χρόνια δημιουργικής δράσης της ΤΕΧΝΗΣ .Την πρωτοβουλία είχαν τα ΓΑΚ –Αρχεία Ν.Κιλκίς, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πολύτιμο αρχειακό υλικό του Συλλόγου της περιόδου 1980 – 2013.

Νέα Δημοκρατία: «Η Ελλάδα εγκλωβισμένη στην απραξία της Κυβέρνησης»


Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πολύκαστρο: Εκδήλωση ΚΚΕ για τις Διεθνείς και Εσωτερικές Εξελίξεις και το Προσφυγικό

Εκδήλωση με θέμα: «Οι Διεθνείς και Εσωτερικές Εξελίξεις. Το Προσφυγικό – Οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παρασκευή 18 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών του Αθανασίου Κατσιάνη

Δελτίο τύπου Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Εγκαινιάστηκε στις 9 Μαρτίου 2016 στο χώρο της Αυστροελληνικής η έκθεση εικαστικών του εκπαιδευτικού Αθανασίου Κατσιάνη που διοργανώθηκε από την Θρακική Εστία Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

Εθελοντική αιμοδοσία: Επισκέψεις ενημέρωσης στα γυμνάσια και στα λύκεια του νομού Κιλκίς

Μια δράση ουσιαστική και ξεχωριστή ξεκινάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς. 

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία (15 Μαρτίου 2016, 4 μ.μ.)

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

Εθελοντική αιμοδοσία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Κιλκίς

O Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. και ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στα πλαίσια των δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία, πρόκειται να προβούν στην ενημέρωση των μαθητών των Ημερήσιων – Εσπερινών Γυμνασίων, Ημερήσιων – Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σχετικά με το πανανθρώπινο ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας ως στάση ζωής και πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Συνάντηση Σταθάκη, Αποστόλου και Ζαφείρη με εκπροσώπους τευτλοπαραγωγών

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Γιώργο Λάντζα και εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανού Κιλκίς κοντά στους Πρόσφυγες και τους Εθελοντές

Υπογράφει ο Δημήτρης Χ. Παυλακούδης
Πρόεδρος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού Κιλκίς
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΟΥ βρέθηκε χτες στο Χέρσο και ενίσχυσε με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα κι ό,τι άλλο καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται προσωρινά στο hotspot στο παλιό στρατόπεδο του Χέρσου. 

Τα είπαν Τονικίδης και Αλεξιάδης

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε στο Επιμελητήριο για το θέμα της υποβάθμισης των Τελωνειακών Δομών του νομού.

Περί κοινής λογικής, σοβαρότητας, χουλιγκανισμού και άλλων φληναφημάτων

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος επιτέθηκε με εξαιρετικώς ανάρμοστο τρόπο κατά του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, προφασιζόμενος τη στάση, την οποία τηρεί ο τελευταίος στην ποδοσφαιρική διαμάχη με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. 

Σκοτώθηκαν δύο νέοι άνθρωποι σε τροχαίο

Χθες (14-03-2016) το μεσημέρι στο 8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Αγίου Νικολάου – Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής, σημειώθηκε σύγκρουση του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου που οδηγούσε ένας 21χρονος ημεδαπός και του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που οδηγούσε ένας 32χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και της 23χρονης συνεπιβάτιδας του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου. 

Μητσοτάκης: "Αυτό που είδα σήμερα στην Ειδομένη είναι μια γροθιά στο στομάχι"

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, την Ειδομένη, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτή Α’ Αθηνών κ. Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην Ειδομένη σε λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπό το φως των τελευταίων σοβαρών εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται εκτάκτως εντός των επόμενων ωρών την Ειδομένη.

Επίσκεψη κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομό Κιλκίς

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελούμενο από τον Θεοχαρόπουλο Θανάση (πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς-Βουλευτής Επικρατείας), Τζελέπη Μιχάλη (ΠΑ.ΣΟ.Κ Βουλευτής Σερρών), Αρβανιτίδη Γιώργο (ΠΑ.ΣΟ.Κ βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης), τον γραμματέα της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Παπουλίδη Σταμάτη, το μέλος της Κ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Φραγγίδη Γεώργιο, τα μέλη της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Ανθρακίδη Αιμ.Θεμιστοκλή, Αλατζόγλου Αθανάσιο, το γραμματέα της Ν.Ε Δημοκρατικής Αριστερας Ιωσήφ (Γιόσκας) Παυλίδης,τα μέλη της Κ.Ε Δημοκρατικής Αριστεράς Σπίγκο Χρήστο, Θεοφανίδη Σπύρο και το μέλος της Ν.Ε Δημοκρατικής Αριστεράς Κυριακού Γρηγόρη επισκέφθηκαν το Νομό Κιλκίς.