Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Σε συμφωνία κατέληξαν ΕΕ-Toυρκία για το προσφυγικό

Σε πλήρη συμφωνία με στόχο τον δραστικό περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα και την ΕΕ κατέληξαν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Τίθεται σε ισχύ την Κυριακή.

Οι μινιατούρες- γλυπτά του Αθανασίου Κατσιάνη στην Καπναποθήκη Κιλκίς. Προβολές:Το μνημείο ως πολεοδομικό επεισόδιο. 'Ενα σημείωμα.

Του Φώτη Μισόπουλου
Ο πόλεμος, εντάσσεται κατά την άποψή μου, στο ''Εγκώμιο του Ε[ε]γκλήματος'' του Καρλ Μαρξ [1]. Υπό την άποψη μιας σημερινής ντερριντιανής ανάγνωσης του μαρξιστικού φαινομένου- της άρνησης της άρνησης [η Διαλακτική στον Μαρκουζε], ακόμα και του ηλιοτροπικού τοπίου, που υπαινίσσεται την παρουσία της αποδόμησης ή συμβολοποίησης του ήλιου [sic], γεννιέται το βασικό φιλοσοφικό ερώτημα, αν η βία μπορεί να παράξει αισθητική, με την έννοια ότι η αισθητική αποτελεί τη βάση της ηθικής διαστασιολόγησης [Νίτσε-- βλ. Χαρούμενη θλίψη- Γιατί γράφω τόσο καλά βιβλία]. 

Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, στα 23α γενέθλια του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Εμείς το «είδαμε» ως δώρο. Τι καλύτερο από, όταν κλείνεις 23 χρόνια ζωής, να τα γιορτάζεις με τον πιο ιδανικό τρόπο. Με χαμόγελα εφήβων. Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με ημερομηνία ίδρυσης, τη 19η Μαρτίου 1993, συνεχίζει τη δράση του, κλείνοντας αισίως 23 χρόνια λειτουργίας. Σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο εντευκτήριό μας, την Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς. 

Κυρίζογλου: "Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης"

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου συμμετείχε στην επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Ειδομένη του Δήμου Παιονίας, στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, στο Κέντρο Φιλοξενίας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Τι αποφάσισε σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Σύσκεψη των 68 μπλόκων που συντόνισαν την αγωνιστική δράση τους στην τελευταία αγροτική κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μάρτη, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για:

"Αυτή είναι η αλήθεια για το Hotspot του Χέρσου Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Πήγα για μία επίσκεψη στο Χέρσο στον καταυλισμό των προσφύγων εκεί, να δώ από κοντά αυτά που περιγράφει ο καθένας με την δική του αντίληψη. 
Πραγματικά πολλοί έχουν δίκιο. Έχουν δίκιο, ανάλογα πως θέλουν να δουν, αν θέλουν να κατηγορήσουν την κατάσταση ή αν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. 

ΑΣΕΠ: Οριστικά αποτελέσματα 101 θέσεων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας


Σήμερα εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν μίας (101) θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Συνελήφθησαν δυο άντρες και μια γυναίκα για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 72 και 34 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Θεσσαλονίκη: Διήμερο Παιδικό Θεατρικό Φεστιβάλ

Διήμερο Παιδικό Θεατρικό Φεστιβάλ διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου.

"Η Ευρώπη δείχνει το καλό της πρόσωπο"

Υπογράφει η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, Ελένη Τεχλικίδου
Υπάρχουν δράσεις που μας θυμίζουν, ακόμα και τώρα πως η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και συνεργατικά. Προγράμματα τα οποία γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που όμως έχουν ποιότητα και αξία.

Κιλκίς: Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών και μανταρινιών σε κατόχους της κάρτας σίτισης

Από το Δήμο Κιλκίς και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή πορτοκαλιών και μανταρινιών σε κατόχους της κάρτας σίτισης του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης.

"Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια του Χρήστου Πουλτσάκη"

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Πουλτσάκη για την δωρεά χρηματικού ποσού.