Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κεντροαριστερή Κίνηση Κιλκίς: "Η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί πολιτικές συγκλίσεις"

Δελτίο τύπου Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς
Με την πρώτη πανελλαδική πολιτική – προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαΐου στην Αθήνα, δημιουργούνται οι αισιόδοξες προϋποθέσεις διαλόγου με την κοινωνία πάνω στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές. Δημιουργούνται ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη συγκρότηση ενός νέου, ενιαίου φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.

Κατανοητό σήμερα το θέμα της Έκθεσης των ΕΠΑ.Λ. δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους μαθητές

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Με το μάθημα της έκθεσης ξεκίνησαν και οι πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. Το θέμα αναφερόταν στους κινδύνους που προκύπτουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, καθώς και στις προτάσεις επίλυσης του φαινομένου. 

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» στις «Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους»


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις «Κυριακές…για παιδιά και …μεγάλους»

ΜΟΥΣΕΙΑ, η κιβωτός του πολιτισμού


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Καθηγητής
Η αρχαία ελληνική λέξη «μουσείον», που σήμαινε ναός των μουσών και κατ' επέκταση των τεχνών, σήμερα δηλώνει τον τόπο, το κτίριο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες με σκοπό την προστασία και την παρουσίασή τους στο κοινό, συλλογές έργων τέχνης, αλλά και πολιτιστικά, επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα.

Ο γυμναστής και η γυμνάστρια

Γράφει η Ελένη Μουρατίδου
Γυμνάστρια
Θα μπορούσε κανείς πάρα πολλά να πει. Και θα άξιζε να τα πει γιατί σ αυτή τη ζωή όταν συναντάμε κάτι καλό και όμορφο πρέπει επιτέλους να το αναγνωρίζουμε και να το αναδεικνύουμε! Βρέθηκα σήμερα λόγω επαγγέλματος στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς, το γνωστό σε όλους μας γήπεδο, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας.

Δείτε τα 4 άτομα που ρήμαζαν σπίτια στην Αττική (Φωτογραφίες)

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 21, 23, 23 και 24 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε διαρρήξεις - κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Αρτέμιδας. Η παραπάνω σπείρα εξαρθρώθηκε στις 12-4-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αρτέμιδας.

ΑΣΕΠ: Πλήρωση 2135 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1ΕΓ/2016 Προκήρυξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ 3/10-5-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα πέντε (2135) θέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν. 4369/2016 (ΦΕΚ 33/Α/27-2-2016), τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα.

Τελευταίο φιλικό με Παύλο Μελά για την δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού

Το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της έδωσε το Σάββατο 14 Μαΐου η δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού, που υποδέχθηκε στο γήπεδο του Σταυροχωρίου τους νέους του Παύλου Μελά.

Κιλκίς: Συνέλαβαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά 4 Αφγανών

Συνελήφθησαν χθες (16-05-2016) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 56 και 52 ετών και 4 υπήκοοι Αφγανιστάν, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Κιλκίς: Τσίμπισαν 62χρονη Βουλγάρα για κλοπή

Συνελήφθη χθες (16-05-2016) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου, μία 62χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για ληστεία. Σύμφωνα με καταγγελία 96χρονης ημεδαπής, η 62χρονη μπήκε νωρίτερα την ίδια μέρα στο σπίτι της, προφασιζόμενη διευθέτηση οικονομικών διαφορών και στη συνέχεια με τη χρήση βίας, της αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Υποχρεωτική η ετήσια καταχώριση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλοι – γάτες) στο Μητρώο του Δήμου Κιλκίς

Η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης καλεί τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων,γατών) να καταχωρίσουν στο μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κιλκίς το βιβλιάριο υγείας του ζώου ή των ζώων που έχουν.

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γοργόπη Παιονίας


Εθνικός Νέου Αγιονερίου: Ευχαριστούμε θερμά τα ΜΜΕ του νομού Κιλκίς

Υπογράφει το Δ.Σ. του Εθνικού Νέου Αγιονερίου
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου (1ος όμιλος) επιθυμούμε με την παρούσα να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την συνεργασία μας καθόλη τη διάρκεια της περιόδου 2015 -2016.

Αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρα 18:15 στο Εθνικό Στάδιο του Κιλκίς (γήπεδο Κιλκισιακού), θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα του Παλλαλιακού που απαρτίζεται από Πόντιους καλλιτέχνες και σε επίλεκτη ομάδα εργαζομένων του Νομού Κιλκίς.

Έκπτωτη η ανάδοχη εταιρεία του έργου της κατασκευής, του τμήματος κόμβος Μαυρονερίου – είσοδος Κιλκίς.

Με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (της 11 Μαΐου 2016) κηρύσσεται έκπτωτη η ανάδοχη εταιρεία του έργου της κατασκευής, του τμήματος κόμβος Μαυρονερίου – είσοδος Κιλκίς.

Δικαιώνονται οι νόμιμοι δικαιούχοι εξισωτικής αποζημίωσης για το 2015 μέχρι και το 2020

Δελτίο τύπου Γιώργου Καρασμάνη
Βουλευτή Ν.Δ. νομού Πέλλης
Αίρεται η κατάφορη αδικία σε βάρος μεγάλης μερίδας γεωργών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι ξαφνικά πέρσι αποκλείστηκαν από την καταβολή της κοινοτικής εξισωτικής αποζημίωσης για τις ορεινές, μειονεκτικές και με ειδικά προβλήματα περιοχές της χώρας, εξαιτίας μιας ετσιθελικής εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτη, που «εν μια νυκτί» μετέτρεψε τις εκμεταλλεύσεις και τα βοσκοτόπια τους από ορεινά σε πεδινά.

Αυτό είναι το νέο φορολογικό - ασφαλιστικό

Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*

(Δείτε τον νόμο όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 12/5/2016 ΕΔΩ)
Με την ψήφιση από την Βουλή του νόμου για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, τροποποιήθηκε και το φορολογικό σύστημα. Το πρόσφατο νομοθέτημα περιλαμβάνει και φορολογικές διατάξεις, πολλές από τις οποίες ακολουθούν διαφορετική λογική από αυτήν της ενιαίας φορολόγησης του εισοδήματος από την ίδια πηγή, όπως το ότι οι προσωπικές εταιρείες (με τζίρο μέχρι €1,5 εκ.) έχουν σημαντικά μικρότερη φορολογική επιβάρυνση που φθάνει τις 16 ποσοστιαίες μονάδες για το ίδιο εισόδημα σε σχέση με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Η φορολογία των εισοδημάτων για το φορολογικό έτος 2016 συνοπτικά έχει ως εξής:

Γιουροβιζιονικό Grexit

Της Σοφίας Μαρωνίδη
Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε..
Το Grexit εννοώ.
Τσάμπα τα γιούρογκρουπ και οι σύνοδοι κορυφής.. Για κορυφές είμαστε; (έχουμε και υψοφοβία )
Στους πρόποδες λύνονται τα προβλήματα..

Ο Άθλος Κιλκίς στο Πρωτάθλημα-Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο της Πολίχνης το Πρωτάθλημα-Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Π.Τ.).

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού χρήσης 2015, οι δράσεις του Επιμελητηρίου, το ΤΕΙ Κιλκίς η λειτουργία του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης / Παροχή μικροχρηματοδοτήσεων - micro STARS και το λαθρεμπόριο, ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα που έγινε την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Κιλκίς: Εκδήλωση εκπαιδευτικών με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς μαζί με τον Όμιλο για την Ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγία Σουμελά Παλατιανού και την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη από την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2016» διοργανώνει την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Μητροπόλεως 2, 3ος όροφος), εκδήλωση αφιερωμένη στον Κώστα Βάρναλη.

Δυναμικό παρών του Kinesis–Gym στο 4ο Kilkis Trail Running

Δελτίο τύπου Kinesis–Gym Κιλκίς
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 διεξήχθη στον λόφο του Αγίου Γεωργίου το 4ο Kilkis Trail Running με μεγάλη επιτυχία. Το δυναμικό παρών για άλλη μια φορά έδωσε το γυμναστήριο Kinesis–Gym στους αγώνες που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Μήνυμα Βεργίδη για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

"Σε όλους τους διαγωνιζομένους των Πανελλαδικών Εξετάσεων εύχομαι καλή επιτυχία για την ευόδωση των κόπων τους. Στους κόπους αυτούς ασφαλώς έχουν μερίδιο οι διδάσκοντες, αλλά και οι οικογένειες των υποψηφίων, που με αγωνία και υπομονή στέκονται στο πλευρό των υποψηφίων.