Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ρατσιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε βάρος προσφύγων στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης!

Υπογράφει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου ένα όχημα τραυμάτισε 3 πρόσφυγες, με τον οδηγό έπειτα να τους βρίζει και να τους εγκαταλείπει αβοήθητους. Η αδιαμφισβήτητα ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της SINATEX στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Τον κυνηγετικό σύλλογο Κιλκίς εκπροσώπησε στην Αθήνα ο Γιάννης Καραΐτης

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με κύριο θέμα την εθνική διαβούλευση για το κυνήγι που πραγματοποιείται το διάστημα αυτό στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Τσιρώνη.

Στο ¨Κτήμα των Ευχών" έκλεισε ο Αίας Κιλκίς το τέλος της σεζόν

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Την Παρασκευή 17/6/2016 σε ένα πανέμορφο δροσερό περιβάλλον έκλεισε τη σεζόν το τμήμα Πετοσφαίρισης του Αίαντα. Το κτήμα των Ευχών πλημμύρισε με μικρές και μεγάλες αθλήτριες της ομάδας οι οποίες μοιράστηκαν οι μικρότερες στα αυτοσχέδια γήπεδα Μίνι Βόλεϊ που στήθηκαν για την περίσταση αλλά και οι μεγαλύτερες στο γήπεδο με άμμο που υπάρχει στο χώρο.

Στην Sigmaland για προπόνηση και παιχνίδι ο Άθλος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 17/06/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30 πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αθλήματος tae kwon do (w.t.f.) από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος Κιλκίς.
Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στον παιδότοπο Sigmaland του Κοσμά Σιδηρόπουλου με σκοπό την γνωριμία των μικρών μας φιλών που επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις με το άθλημα του tae kwon do (w.t.f.) αλλά και των γονέων τους με το τόσο συναρπαστικό άθλημα που ξεκίνησε ως πολεμική τέχνη αλλά εξελίχθηκε σε ένα ωραίο άθλημα τόσο φιλικό προς τα μικρά παιδιά.

Ανδρέας Παπανδρέου: Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
«Όλα χάνονται. Του καθενός έρχεται η ώρα. - Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα" . Οδυσέας Ελύτης»
Λένε πως ο παραπάνω στίχος άρεσε πολύ στον Ανδρέα Παπανδρέου. Λένε πως τις τελευταίες του μέρες ήθελε να βλέπει μόνο πολύ δικούς του ανθρώπους. Λένε πως νιώθοντας το τέλος να πλησιάζει προβληματιζόταν περισσότερο για τις εξελίξεις που έβλεπε να 'ρχονται. Φοβόταν το πως θα αποφασίσουν χωρίς αυτόν; Ανησυχούσε για την πορεία της παράταξης και της χώρας όταν πια δε θα υπέγραφε εκείνος τις σπουδαίες αποφάσεις; 20 χρόνια μετά....κανείς δεν ξέρει. Άλλωστε ο Ανδρέας το ξερε καλά πως στην τελική ευθεία ο καθείς είναι μόνος. Είτε νικητής είτε νικημένος.

Αίας Κιλκίς τμήμα βόλεϊ: Πετυχημένη η γιορτή λήξης της σεζόν

Δελτίο τύπου Α.Σ. Αίαντα Κιλκίς
Πολύ πετυχημένη η γιορτή λήξης της σεζόν 2015/16 που διοργάνωσε ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς, την Τετάρτη 15/6/2016 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς (ΔΑΚ).

Πατέρας ξέχασε τα μωρά του μέσα στο αυτοκίνητο - Πέθαναν από αφυδάτωση λόγω καύσωνα

Δύο αδελφάκια ηλικίας μόλις 3 ετών και 18 μηνών άφησαν την τελευταία τους πνοή από την υπερβολική ζέστη, μέσα στο αυτοκίνητο όπου τα είχε αφήσει ο πατέρας τους για να πάει στη δουλειά του, στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της χώρας.

Εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων Επιβατών και Εμπορευμάτων

Ανακοίνωση σχετικά με τη διενέργεια των εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας Οδικών Μεταφορέων Επιβατών και Εμπορευμάτων, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 εξέδωσε η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Λατσιών και Λύσης Κύπρου παρόντες στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων Κιλκίς

Αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων με το Δήμο Κιλκίς Δήμων Λατσιών, Λύσης καθώς και μέλη των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Ύψωνα Κύπρου τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ''Ελευθερίων''.

"Ρωτώ την διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς και κάθε αρμόδιο"

Παρέμβαση αναγνώστη της Γνώμης
"Σε περίπου δύο μήνες από τώρα λήγει η σύμβαση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με την εταιρεία καθαρισμού που είναι αρμόδια για όλο το Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες συμβάσεις θα είναι πεντάμηνες και θα ανανεώνονται ενώ κινδυνεύουν άμεσα οι 18 θέσεις εργασίας του τωρινού συνεργείου καθαρισμού. 

Τιμήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα η 103η επέτειος της ιστορικής μάχης του Κιλκίς



Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η 103η επέτειος της ιστορικής μάχης του Κιλκίς. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και του εκκλησιαστικού ποιμνίου.

Καλύτερα "χόρτο" χόρτο παρά αυτό το χόρτο

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης, στα οποία ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση ιωδίου που υπερβαίνει την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη (TDI). 

Προσοχή: Έργα συντήρησης στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Κιλκίς για 15 ημέρες

Εργασίες συντήρησης από αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και για περίπου 15 μέρες θα πραγματοποιήσουν συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο πλαίσιο της εργολαβίας με τίτλο «Συντήρηση νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκη – Κόμβος Ν. Σάντας έως όρια του Ν. Κιλκίς – Τμήμα Ισόπεδος Κόμβος Λητής έως τα όρια του Νομού Κιλκίς».

Κάντε την Ειδομένη τουριστικό αξιοθέατο

- Κιλκίς 2.021 μΧ.
- Η Ειδομένη γίνεται τουριστικό αξιοθέατο και απογειώνεται τουριστικά ο Νομός Κιλκίς!
- Του χρόνου το 2.022 μΧ αναμένονται να κατακλύσουν όλο το νομό 100.000 τουρίστες!

Του απεσταλμένου μας στο Κιλκίς Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ

Στο Δήμο Κιλκίς τρίβουν τα χέρια τους από την αναμενόμενη εισροή εσόδων που θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο Αγγλικές λίρες ( μετά το Brexit του 2016, η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μπει στο Βρετανικό οικονομικό σύστημα).

Επαναλειτουργεί η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Με μεγάλη ικανοποίηση και ανάλογη προετοιμασία ο ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επαναλειτουργία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ του σε όλες τις ηλικίες συνδυάζοντας την επιστροφή της με τη συνεργασία ως τεχνικό υπεύθυνο και προπονητή με το γνωστό σε όλους Ισπανό Toni Gonzalez με θητεία στην PRIMERA DINISION (Spanish Ligua BBVA) και στην Ελληνική Σούπερ Λίγκα αγωνιζόμενος στον Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης, διπλωματούχο Προπονητή με Δίπλωμα UEFA C. Επίσης, ανακοινώνεται και η συνεργασία με τον προπονητή Θωμά Σαραφίδη με εξαιρετική δουλειά στις ομάδες όπου εργάστηκε.

H μαγκιά της ανωνυμίας


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
Η δύναμη του διαδικτύου είναι τεράστια, εκτός από πολύπλευρη και εύκολη γνώση έδωσε βήμα σε πολλούς ανθρώπους να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους. Έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους μέσω των social media να έρθουν σε επαφή με παλιούς γνωστούς και να γνωρίσουν νέους. Όλα αυτά βέβαια όσον αφορά το θετικό κομμάτι, από την άλλη όλα αυτά οδήγησαν και στην καταπάτηση κάποιων ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και την παραπληροφόρηση από πηγές μη τεκμηριωμένες, χωρίς αξιοπιστία και εγκυρότητα. 

Θεσσαλονίκη: «Ω, τι κόσμος, μπαμπά!» στις «Βραδιές Θεάτρου»



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν τις «Βραδιές Θεάτρου».

«Βιωματική μάθηση: δρόμος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης στο σχολείο»

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Βιωματική μάθηση: δρόμος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης στο σχολείο» στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι/ες, εκπ/κοί ειδικής αγωγής και άλλες ειδικότητες) των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παιονίας.

Γιατί δεν πρέπει να μένουμε με το βρεγμένο μαγιό πάνω μας;

Η μυκητιασική κολπίτιδα αποτελεί το 20% περίπου των κολπίτιδων. Ειδικά το καλοκαίρι, η συχνότητα των μυκητιάσεων είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού η ζέστη και η τοπική υγρασία που αυξάνεται από την έντονη εφίδρωση, είναι παράγοντες που ευνοούν την υπερανάπτυξη των μυκήτων.