Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Ξεκινά το μέτρο – Πως και πόσα χρήματα θα δώσετε

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών τους καταβάλλοντας μερικό τίμημα για τα τέλη κυκλοφορίας δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Θεσσαλονίκη: Το πλήρες πρόγραμμα του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ανακοίνωση Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
1,2, και 3 Ιούλη 2016, πρώην Στρ. Παύλου Μελά
«Όλο ταξιδεύουν οι φίλοι μου, γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή»
Ένα χρόνο μετά το μεγάλο «όχι» που προδόθηκε για να γίνει «ναι», το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να προσφέρει ένα χώρο συνάντησης, συζήτησης και διασκέδασης για ντόπιους και ξένους, πρόσφυγες και μετανάστες. 

Θερμή συζήτηση σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για το Brexit και τις συνέπειές του

Ανοίγοντας την έκτακτη σύνοδο ο Πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές, Γερμανία) σημείωσε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που συγκλήθηκε ολομέλεια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ είναι επίσης ένα γεγονός πρωτοφανές. Καλωσόρισε θερμά το Λόρδο Χιλ και τον ευχαρίστησε για τη δουλειά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για την απόφασή του να παραιτηθεί αφού αγωνίστηκε για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Σύσσωμο το σώμα των Επιτρόπων και των ευρωβουλευτών εξέφρασαν επευφημίες για τον πρώην Επίτροπο.

Τελετή λήξης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς

Το τελευταίο για φέτος ραντεβού-εκτός από τα τμήματα που θα αγωνισθούν στα καλοκαιρινά τουρνουά-έδωσαν οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς στις εγκαταστάσεις της, το Σάββατο 25 Ιουνίου. Κατά την τελετή λήξης δόθηκαν τα πολλά συγχαρητήρια στην ανδρική ομάδα της Ακαδημίας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς και ανέβηκε πανηγυρικά στην Α1 του Νομού.

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Όνειρο ήταν και πάει…


Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Χαζεύω στον υπολογιστή εξωτικά, ονειρεμένα μέρη. Μαλβίδες, Σεϋχέλλες, Μπαλί. Απίστευτες φωτογραφίες, μαγευτικά τοπία. Και να ήμουνα λέει, σε μια παραλία της Μαδαγασκάρης, σε μια αιώρα πάνω, παραδομένη στα λικνίσματα του ζεστού αέρα, να χαλαρώνω απολαμβάνοντας τα κοκτέιλ μου με τις ομπρελίτσες. Πανδαισία γαλάζιου και πράσινου χρώματος. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Ο κ. Γκουντενούδης παραμένει νοσταλγός της λογικής της μικρότητας, της πολιτικής κουτοπονηριάς, της πολιτικάντικης εξαπάτησης"

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του Εθνικού Τυπογραφείου (ΦΕΚ 1826/22-06-2016-Τεύχος Β) που αφορούσε στην επανίδρυση των δημοτικών σχολείων Τούμπας και Γοργόπης, τα καιροσκοπικά ανακλαστικά του Δήμου Παιονίας λειτούργησαν άψογα και με ταχύτητα θαυμαστή.

Ταχεία εφαρμογή του Brexit για να τερματιστεί η αβεβαιότητα ζητάει το ΕΚ

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να σεβαστεί άμεσα και πλήρως τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών του καταθέτοντας επισήμως την αίτηση αποχώρησής του από την ΕΕ, προτού μπορέσει να γίνει οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση. Αυτό υποστήριξε το ΕΚ με ψήφισμά του στην έκτακτη ολομέλεια την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016. Τόνισε ακόμη την επείγουσα ανάγκη για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανταποκριθεί η ΕΕ στις προσδοκίες των πολιτών της.

Βραδιά μπαλέτου της Σχολής μπαλέτου και ρυθμικής της Ματίνας Κουρσάρη


Σε φιλικά παιχνίδια στην Κατερίνη η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς




Δελτίο τύπου Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς
Την Κυριακή 26 Ιουλίου η Ακαδημία επισκέφτηκε στην Κατερίνη την Ακαδημία του παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού Στέγιου Γιώτς. Αγωνίστηκαν τα τμήματα προτζούνιορ Ίντερ του Μιχάλη Αναστασιάδη και τζούνιορ Ρεάλ του Κώστα Ντουντούκη. Οι φιλικοί αυτοί αγώνες εντάσσονται στον Ετήσιο Προγραμματισμό της Ακαδημίας και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ένταξης των δυο Ακαδημιών στο Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα ήταν τα παρακάτω:

Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2016



Αυτοί εκλέχτηκαν στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ενημερωθήκαμε ότι η συμμετοχή ήταν άκρος ικανοποιητική παρότι ημερομηνία των διαδικασιών εντός θερινής περιόδου ήταν ένας αρνητικός παράγοντας. Οι διεργασίες των εκλογών σε όλη την διάρκεια της ημέρας κύλησαν ομαλά σε ήρεμο κλίμα με την συμμετοχή πολλών νέων μελών ιδιαίτερα νέων ηλικιακά.

Αν, στο ζήτημα της Γενοκτονίας, είχαμε μαζί μας την Ελλάδα.....

Μέρος της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση μνήμης που οργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου "Αργοναύτες"
Έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές, πως θα ήταν οι εξελίξεις στο ζήτημα της Γενοκτονίας αν είχαμε μαζί μας την Ελλάδα. Αν αντί για υπονόμευση, είχαμε μαζί μας ένα σοβαρό κράτος που θα υπεράσπιζε την ιερή, σπουδαία και μεγάλη αυτή υπόθεση, εντός και εκτός της χώρας. Που θα αναδείκνυε τις πτυχές ενός μαζικού εγκλήματος σε όλες του τις διαστάσεις και σε όλο το φάσμα της πολιτικής. Που θα δημιουργούσε το πλαίσιο διεκδίκησης με ιστορικές, διπλωματικές, πολιτικές και κυρίως ηθικές αναφορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Για δεύτερη φορά στην Αυστρία η Επιμορφωτική Κιλκίς: Με στόχο την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποίησε την δεύτερη κινητικότητα εκπαίδευσης στην Αυστρία, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Πετυχημένος και ο 10ος Διαγωνισμός Πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς - Φωτογραφίες



Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς “το Λαβάς” διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 10ο Διαγωνισμό Πιροσκί, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.

Τι είναι η κύστη κόκκυγα και πως θεραπεύεται

Γράφει ο Αντώνιος Ευαγγέλου*
Χειρουργός

Η κύστη κόκκυγα ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή τoυ κόκκυγα. Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως, από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά τηv εμβρυϊκή ζωή.