Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Διαβάστε την σχολική εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Διαβάστε
την
σχολική
εφημερίδα
του 2ου Γυμνασίου
Κιλκίς,

Κουκλοθέατρο για τα προσφυγόπουλα

Μια πολύ σημαντική πολιτιστική και ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις ανοιχτές δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ.

Κιλκίς: Εορτασμός της δράσης «Ημέρα Καλοσύνης»

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κιλκίς
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς μαθητές και φορείς που πήραν μέρος στον εορτασμό της δράσης «Ημέρα Καλοσύνης», που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εράσμους+ «Together Better – Join Us».

Μουσική του δρόμου: ένα ταξίδι χωρίς όρια και κανόνες



Εκεί που τελειώνουν οι κανόνες αρχίζει η μουσική. Εκεί που το βάρος στο βλέμμα και το νου ελαφραίνει, αρχίζουν οι νότες ελευθερίας. Μέσα στα γκρίζα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, ο Βαρδάρης σκορπάει τις μελωδίες των καλλιτεχνών του δρόμου, που με χαρά και χαμόγελο καλούν στο μουσικό ταξίδι τους τους περαστικούς, δίνοντας χρώμα με διαφορετικό κάθε φορά πινέλο και με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή.

Γκουντενούδης προς ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν έχουμε χρόνο για μικροπολιτικά παιχνίδια"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Με οδυνηρή έκπληξη ανέγνωσα τις ανακοινώσεις του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Αρ. Παπαδόπουλου και της Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με ανακοίνωση του Δήμου Παιονίας σχετικά με την επανασύσταση των δημοτικών σχολείων Γοργόπης και Τούμπας στα όρια του Δήμου Παιονίας.

Εξετάσεις Πιστοποίησης επαγγελματιών, οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» - 2ης Περιόδου 2016

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) ανακοινώνουν στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας», ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις 2ης Περιόδου του 2016, είναι από 04/07/2016 μέχρι και 25/07/2016.

Οδηγοί προσοχή στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Σε δυο τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

24 εκατ. συνδρομές σε δίκτυα 5G σε όλο τον κόσμο, έως τα τέλη του 2021

Υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο αναζητούν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο, οι οποίοι - ωθούμενοι από αυτή την ανάγκη - αναμένεται να επιφυλάξουν θερμή υποδοχή στα δίκτυα επόμενης γενιάς και συγκεκριμένα στην τεχνολογία 5G. 

"Συζήτηση για το θέμα της ηγεμονίας του ενός πάνω στον άλλο μέσα σε μια ερωτική κατάσταση"

Του Γιάννη Τσιτσίμη
Το Σάββατο 2 Ιούλη 2016, στα πλαίσια του 19ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης το ΕΝΕΚΕΝ-λογοτεχνική επιθεώρηση πολιτισμού της Θεσσαλονίκης-κάνει μια παρέμβαση με θέμα την εξουσία στην ερωτική σχέση ο εκδότης Γ. Γιαννόπουλος και ο συγγραφέας Γ. Τσιτσίμης συζητούν για το θέμα της ηγεμονίας του ενός πάνω στον άλλο μέσα σε μια ερωτική κατάσταση. 

Προαναγγελία γάμου Χριστόφορου Σαρηπανίδη και Γεωργίας-Ελένης Γαραντζιώτη

Ο Χριστόφορος Σαρηπανίδης, του Ιορδάνη και της Πολυξένης το γένος Τσαλικίδου, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19/01/1985
και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και η Γεωργία-Ελένη Γαραντζιώτη του Γεωργίου
και της Όλγας το γένος Σταυροπούλου που γεννήθηκε στην Κυπαρισσία στις 09/04/1985 και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να παντρευτούν  στο Δήμο Τριφυλίας-Κυπαρισσίας.

6η Χορευτική Συνάντηση Μακεδονικών Σωματείων στην Γουμένισσα από τους Παίονες

Η 6η χορευτική συνάντηση Μακεδονικών σωματείων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας ''ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ'' στέφθηκε με επιτυχία.Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην Γουμένισσα, η καρδιά της Μακεδονίας χτύπησε δυνατά στην κεντρική πλατεία, οχτώ Μακεδονικοί χορευτικοί Σύλλογοι ήταν εδώ... 

«Διερεύνηση των εργασιακών αξιών των μαθητών της Β΄ τάξης Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς»

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της μεταβλητότητας ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι απαραίτητος. Οι νέοι άνθρωποι είναι απαραίτητο μέσα στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της κοινωνίας και καθώς διανύουν μία δύσκολη ηλικιακή περίοδο, να κάνουν έγκαιρη, ορθολογική και σωστή εκπαιδευτική επιλογή, εντοπίζοντας τις εσωτερικές κλίσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους και σταθμίζοντάς τες σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το Ράντσο Κιλκίς γιορτάζει τα 11α γενέθλιά του και σας προσκαλεί


Εκδρομή στα Φλογητά με τον πολιτιστικό σύλλογο Δροσάτου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Δροσάτου πάει θάλασσα το Σάββατο 2 /7/2016 στην Χαλκιδική αναχώρηση από τον σύλλογο 8 το πρωί εισιτήριο 9 ευρώ παιδιά κάτω των δέκα ετών 5 ευρώ εγγραφές στην Μαρίνα στο καφενείο τηλ. 2341097228 - 6984881230 αναχώρηση από Κιλκίς 7:30 το πρωί από την πλατεία Ειρήνης.

Η Toyota ανακαλεί πάνω από 3 εκατ. οχήματα παγκοσμίως

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε την ανάκληση περισσότερων από 3,37 εκατομμυρίων οχημάτων στον κόσμο για προβλήματα με τους αερόσακους, τα οποία δεν συνδέονται ωστόσο με το σκάνδαλο Takata, όπως και για προβλήματα σχετικά με το ρεζερβουάρ καυσίμων.