Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κιλκίς: 3ο Τουρνουά Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών "Σταύρος Ορφανίδης"

Για τρίτο συνεχή χρόνο οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των επίσημων συλλόγων του νομού Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο τουρνουά «ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ» την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ώρα 17:00 στο Δημοτικό
στάδιο Κιλκίς, ημέρα Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Νοσοκομείου Κιλκίς

Στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς θα λειτουργήσει Α΄ Χειμερινό Εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2016-2017 με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας»

Νέο τμήμα πιάνου για παιδιά 4 ετών στο Κιλκίς

Μικρός Πιανίστας
Καθηγήτρια πιάνου Τίνα Μαργαρίτη
Μαθήματα πιάνου & αυτοσχεδιασμού
εξειδικευμένα για μικρές ηλικίες παιδιών (από 5 ετών)
με βάση τη φιλοσοφία του Shinihi Suzuki

Baby Music Lab: Εργαστήρι μουσικοκινητικής βρεφών και νηπίων 8 μηνών ως 4 ετών μαζί με τον γονέα



Τα οφέλη της μουσικοκινητικής επίδρασης στα βρέφη και νήπια 
Το 2008 ξεκίνησε την έρευνα-μελέτη σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς πάνω στη επίδραση τακτικών μουσικών ερεθισμάτων σε βρέφη και νήπια. Σύμφωνα τη μελέτη, σχετικά με τη μουσική επίδραση στο παιδί από 0 – 5 ετών, όσο πιο πλούσια σε ήχους είναι τα μουσικά ερεθίσματα που δέχεται το βρέφος - νήπιο σε τακτική επανάληψη, τόσο μεγαλύτερες ικανότητες έκφρασης ενδέχεται να αποκτήσει και να καλλιεργήσει στην εξέλιξή του ως άτομο.

Θεσσαλονίκη: Έκθεση χαρακτικών στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος»

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8:30 μ.μ., στο Κέντρο Χαρακτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών η έκθεση χαρακτικών μικρών διαστάσεων, ex libris, αφιερωμένων στον παγκόσμιας φήμης Ρουμάνο γλύπτη C.Brancusi. Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 150 επιφανείς Ρουμάνοι καλλιτέχνες και 50 φοιτητές από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Κωστάντζα.

"Καλή συνέχεια Κωνσταντίνε και Τάσο στον ΠΑΟΚ"

Ανακοίνωση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
Δεν είναι μόνο ο Νίκος ο Βέργος.
Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι να είναι χαρούμενοι και περήφανοι στον Αλέξανδρο Κιλκίς. Άλλα δύο παιδιά της Ακαδημίας προοδεύουν.

Καθηγητές - τριες Γαλλικών και Αγγλικών ζητούνται από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Α. Ναλμπάντη


Δείτε ΕΔΩ

Η Οδική Ασφάλεια στην Κεντρική Μακεδονίας τον Αύγουστο 2016

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά το μήνα Αύγουστο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Αύγουστο 2016

Κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου του έτους 2016, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -659- άτομα και ειδικότερα:

Τι αλλάζει στη λειτουργία των γυμνασίων

Αλλαγές στη λειτουργία των γυμνασίων τίθενται σε εφαρμογή, από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που περιγράφονται σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχουν ως εξής:

Κονδύλια για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων για την περίοδο 2016-2017

Η Υπουργική Απόφαση που αφορά στη Κατανομή, ανά Περιφέρεια, των κοινοτικών κονδυλίων για αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2016-2017 υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη.

Σε ευρωπαϊκά πρότυπα η προπονητική διαδικασία στην Ακαδημία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, με δυο προπονητές σε κάθε τμήμα

Μια πολύ σημαντική προσθήκη που αφορά την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων Ποδοσφαίρου θα εφαρμόσει από φέτος η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς. Σε κάθε ποδοσφαιρικό τμήμα, εκτός από τον Α' προπονητή που θα έχει τον απόλυτο και αποκλειστικό έλεγχο του τμήματος, θα υπάρχει και τεχνική υποστήριξη ενός δεύτερου προπονητή ο οποίος θα υποβοηθά στην οργάνωση της προπονητικής μονάδας αλλά θα έχει και ανατροφοδοτικό και διορθωτικό ρόλο στη προπονητική και παιδαγωγική διαδικασία. 

Συγκλονιστική εμφάνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου Κιλκίς στο Σουφλί

Συγκλονιστική ήταν η εμφάνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου Κιλκίς στο 8o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παράδοσης 2016 της Θρακικής Εστίας Σουφλίου. Η συμμετοχή του σφράγισε ανεξίτηλα την εκδήλωση, ενώ η πειθαρχία, ο δυναμισμός και το πάθος των παιδιών συνεπήρε τους πάντες.

Πρωτοφανής και μεγάλη η προσέλευση στα τμήματα ποδοσφαίρου του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς

Ανακοίνωση Ακαδημίας "Αλέξανδρος Κιλκίς"
Η οργάνωση και η συστηματική δουλειά που γίνεται στις άρτιες εγκαταστάσεις του Αλέξανδρου φαίνεται πως έχουν και την ανάλογη εκτίμηση και απήχηση από γονείς και παιδιά της κοινωνίας μας. Εδώ και δέκα οκτώ (18) χρόνια η Ακαδημία Ποδοσφαίρου υπηρετεί με υπευθυνότητα την ανάπτυξη του Παιδικού ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς. 

Απόφαση για μεταποίηση ροδάκινων - δαμάσκηνων

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου Υπουργική Απόφαση για τη μεταποίηση – χυμοποίηση κατηγοριών αποσυρομένων οπωροκηπευτικών από τους αποδέκτες της δωρεάν διανομής και συγκεκριμένα για μέγιστη ποσότητα 5.000 ροδάκινων – νεκταρινιών και 1.000 τόνων δαμάσκηνων.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Δήμου Ασένοφγκραντ στο Δήμαρχο Κιλκίς

Αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο με το Δήμο Κιλκίς Δήμο Ασένοφγκραντ Βουλγαρίας επισκέφθηκε χθες το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και είχαν μια χρήσιμη συζήτηση για τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας των δύο Ο.Τ.Α.

Εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση εξετάσεων για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού εξέδωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ημερίδα της ΑΝ.ΚΙ. στον Ευρωπό για το νέο LEADER (για την περίοδο 2016-2023)


Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της τοπικής στρατηγικής και των δράσεων του νέου προγράμματος LEADER για την περίοδο 2016-2023 για το νομό Κιλκίς, η Αναπτυξιακή Κιλκίς διοργανώνει ημερίδα διαβούλευσης - παρουσίασης του νέου προγράμματος, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού και καλεί όλους τους κατοίκους και τους φορείς να συμμετάσχουν για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί, το δικό μας τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης, για ένα μέλλον όπως ο καθένας μας το ονειρεύεται και μας αξίζει να έχουμε!

Γονείς μαθητών Ελλάδας: "Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτώνται"

Ανακοίνωση Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Αγαπητοί γονείς καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.
Η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερέστερη θέση να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας, της φοροληστείας που συνεχώς μεγαλώνει, με νέα μέτρα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έως και την Κυριακή 11-09-2016

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 24/2016) και ισχύει από σήμερα 08-09-2016 μέχρι και την Κυριακή 11-09-2016.

Εξαγγελίες έργων από τον δήμαρχο Κιλκίς Δ. Σισμανίδη

Με μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς εξαιτίας του άστατου καιρού που απέτρεψε την υλοποίηση των προγραμματισθεισών λαογραφικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς. Παρά ταύτα πολλοί δημότες και επισκέπτες έδωσαν το παρόν τους στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια ξεχύθηκαν στους δρόμους πέριξ της Εμποροπανήγυρης για τις πρώτες φθινοπωρινές αγορές τους.

Πολύκαστρο: Σκοτώθηκε 29χρονος Σκοπιανός σε τροχαίο στην Εθνική Οδό

Χθες (07-09-2016) το μεσημέρι στο 539ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Ευζώνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενα δέντρα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού, ο οποίος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε.

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αστυνομικοί σε σχολεία

Αστυνομική ανακοίνωση
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς. 

Στον Μαραθώνιο 42 χιλιόμετρων στον Όλυμπο, ο Άθλος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Ο 30ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου διοργανώθηκε, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στον Όλυμπο. Ο αγώνας ήταν 42 χιλιομέτρων στα δύσβατα μονοπάτια του Ολύμπου.

Χορήγηση 5 υποτροφιών σε γυναίκες για μεταπτυχιακές σπουδές

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», χορηγεί πέντε (5) υποτροφίες σε γυναίκες απόφοιτες Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για τη συμμετοχή τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα της εταιρείας στον τομέα της «Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Αυτό είναι το νέο iPhone 7: Η τιμή του και πότε έρχεται στην Ελλάδα



Η Apple έκανε τα αποκαλυπτήρια στα πολυσυζητημένα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τα οποία είναι αδιάβροχα και τελικά δεν ενσωματώνουν 3.5 χλστ. θύρα ακουστικών. Επιπλέον, στην πλάτη του iPhone 7 Plus έχε τοποθετηθεί διπλή κάμερα 12 Megapixel.

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι αγορανομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι εκτεταμένοι έλεγχοι που άρχισαν στις 29 Αυγούστου 2016 σε επιχειρήσεις εστίασης, καταστήματα πώλησης τροφίμων, και ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποφάσεις της συνεδρίασης του ΑΠΥΣΔΕ

Του Αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΞΕΝΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:

Street Football στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης Κιλκίς από τον Αλέξανδρο Κιλκίς.

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς Διοργανώνει Street Football και φέρνει το Παιδικό ποδόσφαιρο μέσα στην πόλη. Ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης, η 21η Ιουνίου και μεταξύ της Σόλωνος και της Πόντου παίρνει χρώμα ποδοσφαιρικό και γεμίζει με παιχνίδι. 

Ανοικτά τα καταστήματα στο Κιλκίς την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμφωνα με την απόφαση 30/10/2013 Αρ.Πρωτ. 415111/1324 της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (αναρτητέο στο διαδίκτυο ΑΔΑ: ΒΛΞΧ7ΛΛ-ΟΕΠ) επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ΚΥΡΙΑΚΗ εφόσον αυτή περιλαμβάνεται στο διάστημα λειτουργίας παραδοσιακής πανήγυρης ή εμποροπανήγυρης συνεπώς την Κυριακή 11/09/2016 τα εμπορικά καταστήματα του Κιλκίς μπορούν να λειτουργήσουν από 11:00 μέχρι 20:00

ΣΥΠΑ: "Χάσαμε 6 μισθούς το χρόνο σε σχέση με το 2009"

Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 5-9-16, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει Διοικητικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιων Σωματείων να προχωρήσουν μαζί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α. (Πλατεία Κλαυθμώνος), την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016, ώρα 13.00, προκειμένου να εκφράσουν την απαίτηση για πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων, το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων και τη χορήγηση των μισθολογικών απωλειών (χάσαμε 6 μισθούς το χρόνο σε σχέση με το 2009).