Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μεταφέρεται η Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κιλκίς







Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Μπράβο στο Δήμο Κιλκίς !! Μετά από ολονύκτιες σκληρές διαπραγματεύσεις, 
επιτέλους πείστηκε ο υπουργός Παιδείας, και «μετέφερε» τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ στο Κιλκίς (Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο), και το ΤΕΙ Οινολογίας στη Γουμένισσα, αλλάζοντας στο παραπέντε το σχέδιο « Φοίβος και Αθηνά»…. Σάλος και αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη. 

Τα οφέλη του tae kwon do στο παιδί


Επιμέλεια κειμένου: Κώστας Πουντζουκίδης*
Με το tae kwon do τα παιδιά καλλιεργούν όλες τις φυσικές του ικανότητες όπως ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία,και μυϊκή συναρμογή.

Θεσσαλονίκη: Συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει την συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη  «Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ»

Στο Τυχερό Έβρου για τα γυρίσματα η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα"

Ανακοίνωση 4Ε TV
Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου η ομάδα της εκπομπής ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ θα βρίσκεται στο Τυχερό Έβρου για τα γυρίσματα. Σας περιμένουμε φίλες και φίλοι στο χορευτικό μας γύρισμα την Κυριακή στην πλατεία του Άλσους.

Σέρρες: Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια»,


Ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Παιδί και Ποδήλατο: Οδηγώ με Ασφάλεια», διοργανώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και από ώρα 11.00 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2016 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Πρεμιέρα με Πεδινό για τον Κιλκισιακό

Πανέτοιμος ο Κιλκισιακός για την αυριανή πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Α.Ε. Πεδινού. Ο αγώνας ξεκινά στις 4.30μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, με τον Μάκη Δανδίκα και τους ποδοσφαιριστές του να σας προσκαλούν στο γήπεδο για να τους βοηθήσετε να φτάσουν στη πρώτη τους νίκη στη σεζόν!

ΕΦΕΤ: Μακριά από αυτό το σνακ από αλατισμένο και αποξηραμένο ψάρι

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση σνακ από αποξηραμένο και αλατισμένο ψάρι (σκαρμός – Saurida undosquamis), που παρήχθη στην Ταϊλάνδη και το οποίο περιέχει βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο. 

Προς ψαράδες: Αν πιάσετε αυτούς τους καρχαρίες και τα σελάχια, τα ελευθερώνετε αμέσως

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή των Κανονισμών Ε.Ε. 1343/2011 και 2102/2015 και σύμφωνα με το αρ. 4531/83795/20-7-2016 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαγορεύεται η διατήρηση επί του σκάφους, η μεταφόρτωση, η εκφόρτωση, η μεταφορά, η αποθήκευση, η πώληση, η έκθεση ή η διάθεση προς πώληση των ειδών καρχαριών και σελαχιών που αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα.

Παράταση στη διαδικασία αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΑΑΤ για την «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Εγγείων Βελτιώσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για συνεργασία στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας», αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη ρύθμιση για την παράταση στην έκδοση άδειας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων επεσήμανε τα εξής:

Να συνδυάσουν τη σοφία των γραμμάτων με την άνωθεν Σοφία

Επιμέλεια:
Γιάννης Λιναρδάκης*Έκκληση προς τους μαθητές να συνδυάσουν τη σοφία των γραμμάτων με την άνωθεν σοφία, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ακολουθία του αγιασμού στα εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ» στην Ηλιούπολη.

Τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για το προσφυγικό ζήτημα στο δήμο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Σχετικά με απόψεις που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, άρθρα, ερωτηματικά (υπαρκτά και άλλα που κινούνται στο χώρο του ανέξοδου εντυπωσιασμού) , σχόλια, ψιθύρους και πάσης μορφής υπονοούμενα - και αφορούν το προσφυγικό ζήτημα στο Δήμο Κιλκίς και γενικότερα στο νομό μας - θα θέλαμε να τοποθετηθούμε ρητά, κατηγορηματικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, σαν Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Προσοχή: Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιοδεία Σούλη Καζαντζίδη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Περιοδεία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο κ. Αναστάσιος Καζαντζίδης το περασμένο Σαββατοκύριακο 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2016 επί τη ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου της ΝΔ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στη συμπρωτεύουσα όπου και παρουσιάσθηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Νέος θεματικός ιστότοπος για θέματα υγείας

Ένας νέος θεματικός ιστότοπος του Δικτύου Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας δημιουργήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 στον κεντρικό ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Π.Κ.Μ. για τα σημαντικότερα θέματα δημόσιας υγείας.

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Υπογράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, σας ενημερώνω για τα ακόλουθα:

Θρακική Εστία Κιλκίς: "Χορέψετε, χορέψετε, παπούτσια μη λυπάστε..."

Ανακοίνωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς 
Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων διδασκαλίας παραδοσιακών χορών απ' όλη την Ελλάδα για την περίοδο από Σεπτέμβρη 2016 - Ιούνιο 2017 στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.